Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Skaliranje čaše citata: učenje trgovanja Quikom

Forex ili razmjena trgovanja mogu biti profitabilni ako trgovac koristi alate kao što su analiza, strategija, taktike, prognoziranje i analitika vijesti. Profesionalni posrednici i trgovci stvorili su nekoliko različitih obrazaca ponašanja na burzi, a jedan od njih je skeliranje u čaši - proučavanje ponašanja ostalih sudionika na tržištu.

Trgovanje čašom aplikacija, osnovni principi

Postoje dva kriterija za trgovanje na burzi staklom - za jelo visoke gustoće i za spuštanje, uzimajući u obzir veliki broj dodatnih faktora. Kada trgujete s niskolikvidnim vrijednosnim papirima / valutnim parovima, bolje je djelovati samo na povratnu obradu, jer je prilično teško zaključiti posao u vrijeme jela. U ovom slučaju govorimo o nelikvidnim zalihama koje imaju promet od 1.000.000 do 10.000.000.

U čaši morate tražiti samo velike zahtjeve za gustoćom, a u trgovačkom sustavu trgovca trebalo bi navesti što mu to znači.

Ovdje je potrebno uzeti u obzir prosječni dnevni volumen za odabrani parametar razmjene ili prosjek u samoj čaši. Ako se u čaši nalazi velika narudžba, to znači da će tako i ostati (jednostavno se mogu poništiti).

Veći sudionici na tržištu mogu zastrašiti male investitore takvom aplikacijom nakon kupnje dionica, tako da cijena raste još više. To se događa kod vrijednosnih papira kategorije 2-4 s malim stupnjem likvidnosti. Glavna stvar je zapamtiti da je čaša samo dodatni kriterij koji pomaže u razmatranju signala za brzi ulazak u transakciju.

Trgovina čašom o gustoći prehrane, tajnama i nijansama

Prilikom trgovanja čašom treba uzeti u obzir čimbenike kao što su linije za podršku / otpor i količina zaliha. Ako trgovac trguje, uzimajući u obzir samo gustoću, ne uzimajući u obzir ostale parametre, profitabilnost će biti minimalna. Za povećanje krajnjeg rezultata trgovanja potrebno je provesti sveobuhvatnu analizu tržišta.

U ovom će slučaju biti manje posla, ali će se ispostaviti da su isplativije. Smanjit će se i troškovi plaćanja naknada.

Stoga je važno razmotriti glavne pravce podrške / otpora, koji bi trebali biti što snažniji i jasno ograničeni. Trgovci bi trebali pronaći najjasnije razine s najmanjom pogreškom širenja trake, lažnim probijanjem i jakim odstupanjima od sjene. U ovom se slučaju razina mora izvesti duž repova sjene.

U ovom trenutku u čaši bi se trebala nakupiti veća gustoća, a trgovac će ući u transakciju nakon svog gutanja samo kad od nje ne ostane više od 20-30%. S pravim proračunima trebao bi se stvoriti snažan impuls, koji će omogućiti dobru zaradu.

Često se pojavljuje na uklanjanju zastoja smještenih iza pruge. U ovom trenutku, ostali trgovci počinju kupovati zalihe na probojnim razinama. Ako se gustoća pojede, ali kretanje se ne dogodi, trgovac mora zatvoriti položaj, a ako je pokret započeo, sjediti do samog kraja.

Trgovanje dionicama i terminima po čaši razlike

U budućnosti, korištenje čaše je manje učinkovito nego na zalihama. Stoga, kada radite na budućnosti, možete koristiti čašu s burze, tj. neki će tržišni instrumenti imati dvije čaše odjednom: futures i dionice.

Što treba uzeti u obzir prilikom skaliranja čaše

Kada radite u čaši na takvim pozicijama kao što su futures, zalihe 1. kategorije i nelikvidna imovina, neke značajke moraju se uzeti u obzir.

Na futuresima je nemoguće pronaći visoku gustoću, pa trgovci mogu koristiti čašu koja je formirana na burzi za skalpiranje. Ali skalpiranje se ne može učiniti na svim budućnosti. Na primjer, za to su prikladni terminski ugovori za Gazprom.

Ako trgovac vidi veću gustoću na futures čaši, mora se upotrijebiti. Ali to se ne događa često. Da bi izbjegao pogreške, investitor bi trebao potražiti gustoću koja će biti 20 puta veća od prosječne vrijednosti u čaši. Također biste trebali uzeti u obzir ne 1, već nekoliko čimbenika odjednom. Liniji za podršku i otpor važni su parametri na razmjeni. Ako ne uzmete u obzir sve gore navedene kriterije, mogućnost obavljanja profitabilnih transakcija smanjuje se.

Za dionice prve kategorije možete raditi i na gustoći prehrane i na preokretu. Kod nelikvidnih vrijednosnih papira, trgovanje se odvija na sličan način, ali ovdje je potrebno djelovati jasno, uzimajući u obzir različite čimbenike razmjene.

Nisko likvidni vrijednosni papiri s prometom manjim od 4 000 000 preporučuje se trgovati samo u svrhu oporavka, kao bit će teško sklopiti ugovor koji će ih pojesti.

U ovom slučaju morate koristiti količinu s obzirom na trenutni volumen gustoće. Na takvim dionicama može biti od 50.000 do 100.000 rubalja.

Prije ulaska u transakciju, trgovac mora odmah odlučiti kome će pokriti poziciju hoće li se imovina početi kretati u njegovom smjeru. Pomoću računalnog programa Quik možete u bilo kojem trenutku pregledati i analizirati kotacije dionica, kao i skalp, čineći najprofitabilnije transakcije.

Tržite čašom po gustoći

Za profitabilno trgovanje trgovac mora prije svega jasno sam odrediti koju gustoću traži, kako ga pojesti za profitabilan ulazak u transakciju i druge čimbenike. Kad trgujete na skoku, gustoća bi trebala u potpunosti odgovarati jakoj liniji. Izuzetak može biti previsoka gustoća.

Ali prvo, trgovac mora saznati da ona nije lažna i da je žele ispuniti. Ako mu priđete i zatim ga pojedete, možete se dogovoriti. Ponekad proizvođači tržišta plaše druge trgovce kako bi podigli tržište. Ova metoda treba puno pažnje od strane trgovaca i može se primijeniti kako na vrijednosne papire, tako i na valutne parove.

Za trgovanje morate pričekati najveće narudžbe ili ledenice koje imaju vrijednost i upisati transakciju u skladu s gustoćom. Odmah nakon ovih pokazatelja trebate zaustaviti, pričekati povratak i izaći iz transakcije.

Vezani članci:

Ostavite Komentar