Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Ovdje se može preuzeti pokazatelj veličine 1-2-3 s upozorenjem

Pokazatelj uzorka 123 s upozorenjem koriste mnogi trgovci u trgovini, budući da je ovaj grafički model prilično jak i, ako je ispravno definiran, sasvim je moguće predvidjeti vjerojatne preokrete trenda. Napokon, daleko je od toga da trgovac uspije razlikovati privremenu korekciju od preokreta trenda. Zahvaljujući formaciji 123 ovo postaje moguće.

Glavna prednost ove brojke je njena relevantnost za sva vremenska razdoblja i financijske instrumente. Također možete dodati broju pluseva relativnu lakoću određivanja figure, ali ako trgovac nema dovoljno znanja i iskustva za to, uvijek možete preuzeti indikator uzorka 123 i temeljiti trgovanje na njegovim pokazateljima.

Unatoč prividnoj jednostavnosti, brojka omogućuje trgovcu da odredi točne razine zaključivanja ugovora i zaključi ih.

Definicija uzorka na grafikonu

Vizualno, slika 123 prikazana je u formatu tri uzastopna zavoja cjenovnog grafikona koji se pojavljuju na kraju silaznog trenda ili uzlaznog trenda.

Evo strategije trgovanja u videu:

Brojka u uzlaznom trendu:

 • Prvi preokret pojavljuje se na najvišoj točki uzlaznog trenda i predstavlja početak kratkoročnog kretanja prema dolje
 • Drugi stvara novu vrijednost na ljestvici, a nakon nje troškovi počinju rasti
 • Treći opet svodi grafikon cijena - ispod minimuma koji je formiran drugim preokretom

Podaci o silaznom trendu:

 • Prvi preokret fiksiran je na krajnjoj točki silaznog trenda i stvara kratkotrajno kretanje prema gore
 • Drugi stvara novi maksimum na cjenovnom grafikonu, a nakon njega trošak počinje opadati
 • Treći opet vodi grafikon cijena gore - iznad maksimuma koji je stvorio drugi preokret

Završeni obrazac smatra se samo pod uvjetom da će se nakon trećeg preokreta cijena probiti do razine na kojoj se grafikon cijena drugi put razvio. Ako se to ne dogodi, može se tvrditi da tržište još nije stvorilo dovoljno snage za uspješno preokret prethodnog trenda i pokretanje novog.

Treba imati na umu da duljina formacije nije uvijek ista. Ponekad se lik rastegne na desetke svijeća, pa je glavna stvar popraviti treći preokret ispod prvog (za uzlazni trend), a treći fiksirati iznad prvog (za silazni trend). Dodatni signal je situacija kada se prvi okret stvara od svijeće s dovoljno dugom sjenom. U-okrete mogu provjeriti oscilatori.

Da biste automatski odredili oblik, samo preuzmite indikator 123 s upozorenjem i instalirajte ga. U ovom slučaju, trgovac će točno prepoznati trenutke zaključivanja transakcija, jer ovdje postoje upozorenja.

Osnovna pravila za trgovanje s uzorkom

Da biste uspješno trgovali s pokazateljem, morate ga moći ispravno koristiti u svom radu. Postoji nekoliko osnovnih pravila za zaključivanje profitabilnih transakcija i ona su vrlo jednostavna. A ako uzmete u obzir da trgovac ne mora sam određivati ​​obrazac (tehničko sredstvo s upozorenjem će to učiniti za njega), tada se trgovanje čini dostupnim i majstorima i početnicima.

Ključne točke trgovine:

 • Privremeni nalog za zaustavljanje kupovine (ili prodajni stop) postavlja se nakon pojave točaka 123 iznad (ili ispod) točke 2. Bolje je preferirati cifre gdje je t. 3 na udaljenosti od 23,6-50% (maksimalno 61,8%) prema Fibonaccijevima, koji je odgođen između bodova 1 i 2.
 • Stop-loss je postavljen na t. 1. Kako cijena napreduje u smjeru transakcije, može se pomaknuti i preko 3. Možete je odmah staviti pod točku 3 ako je gurnuo 50-61,8% Fibonacije između 1-2.
 • Minimalni dobitak uzimanja treba biti jednak udaljenosti 1-2 koja se odgađa u smjeru kretanja vrijednosti od točke 3. Maksimalna vrijednost može se izračunati pomoću Fibonaccijevih ekstenzija (biti jednaka udaljenosti 1,68 od 1-2, 2 i 2,68, itd.).
 • Dopušteno je zaključiti nekoliko transakcija s jednom grupom i popraviti profit na različitim udaljenostima. U ovom slučaju je dobit fiksirana na minimalnom cilju, a preostale transakcije prenose se na granicu loma u iščekivanju razvoja događaja: ako cijena ide dalje, morate popraviti sljedeći profitni profit, ako ne, zaustavni gubitak pokreće se na razini probijanja.
 • Ima smisla upotrijebiti zaustavni zastoj.
 • Agresivnim trgovanjem na tržište možete ući slomom linije trenda - nakon formiranja t. 3.

Indikator obrasca 123 možete preuzeti za besplatan pristup mreži, na njemu je lako trgovati, a rezultati trgovanja prilično su impresivni.

Ovdje su dvije mogućnosti indikatora za preuzimanje:

123patternsv6 - arhivirano

1-2-3fpatternemtffv3.1 - također u arhivu

Iako osobno mislim da to uopće nije kompliciran model i bolje je utvrditi sami - ručno!

Vezani članci:

Ostavite Komentar