Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Indikator aligatora: kako se koristi, detaljan opis, postavke [svi bi to trebali znati]

Pokazatelj Alligator postao je poznat i popularan zahvaljujući knjigama Billa Williamsa, koji je jedan od najuspješnijih trgovaca na burzi i tvorac Teorije kaosa, kao i nizu učinkovitih tehničkih alata. Autor tvrdi da su tržišta većinu vremena u ravnom stanju kada se cijena kreće u vrlo uskom koridoru.

Samo 20% cijelog vremena na tržištu može se vidjeti kretanje u smjeru, a tijekom trenda možete zaključiti najprofitabilnije ponude. Zahvaljujući pokazatelju Billa Williamsa nazvanom Alligator, trgovac može odrediti trenutno stanje na tržištu i pronaći uspješne ulazne točke. Alat daje najbolji rezultat u kombinaciji s ostalim alatima za tehničku analizu koje je stvorio autor.

Opće pravilo tržišta kaže da se najveća kretanja primjećuju nakon najmirijih razdoblja. I što je duže tržište mirno, to će aktivnije i snažnije biti njegovo daljnje kretanje. U trenucima smirenja trgovac mora biti oprezan kako bi uspio izvući maksimum iz trenda i otvoriti ugovor u fazi svog osnivanja.

Prikazani indikator prikladan je i za Forex i za binarne opcije, što omogućava snimanje pokretačkog kretanja cijena na samom početku.

Značajke rada s alatom Alligator

Postavljanje i korištenje aligatora vrlo je jednostavno. Alat je kombinacija tri pomična prosjeka s različitim parametrima. Signal o otvaranju naloga pojavljuje se kada se udaljenost između pokretnih povećava, ako su isprepleteni i nalaze se blizu jedan drugom - to znači da je situacija na tržištu neizvjesna i bolje je suzdržati se od trgovanja.

Sam autor predložio je korištenje indikatora u kombinaciji s drugim metodama - AC i AO indikatorima, fraktalima, Gator oscilatorom. Također se držao ideje da je najbolje otvoriti položaj pri povećanju amplitude oscilacija linija, a za točno određivanje njihovih razlika savjetovao je korištenje oscilatorta Gator.

Da biste razumjeli kako to radi i kako konfigurirati indikator aligatora, trebate razumjeti njegove glavne parametre. Ne radi u zasebnom prozoru, već se nanosi na grafikon i kreće se s cijenom. Tri pomična prosjeka podešavaju se s različitim razdobljem s pomakom u odnosu na graf. Stoga, podešavanje alata uključuje navođenje razdoblja i pomak SS-a.

Pokazatelj uključuje:

1) "Čeljust" - plava, linija određuje trenutno promatranu ravnotežu. Klizno i ​​glatko, s razdobljem od 13 i pomakom od osam traka prema naprijed (standardne postavke)

2) "Zubi" - crveni, odražavaju ravnotežu koja je postojala ranije do ovog trenutka. Kretanje s razdobljem od 8, pomak od pet šipki naprijed

3) "Usne" - zelene, s periodom od 5 i pomakom od dvije šipke

Korištenje pokazatelja i strategija za rad s njim

Pristup Billa Williamsa temelji se na svojevrsnoj analogiji s aligatorom. Autor kaže da se, kad se Alligator probudio iz dugog sna, gladan i počne loviti cijenu dok ne napuni. Ovo je proboj u rasponu trgovanja, a što je to jače, to je više promatrano prethodno konsolidacija.

Nakon zasićenja aligatora gubi zanimanje za hranu i kreću se počinju zbližavati. Ovo ukazuje na početak nove konsolidacije nakon brzog trenda. U skladu s Williamsovom strategijom, u ovom trenutku je preporučljivo zatvoriti pozicije i očekivati ​​novi trend.

Trgovci često koriste "Alligator" sami ili uz pomoć pomagala Billa Williamsa, jer je alat sposoban generirati prilično jasne i razumljive signale.

U trgovini se uzimaju u obzir sljedeći signali:

  • Sva tri pomična se pritiskaju jedna uz drugu, a cijena se kod horizontalnih kretanja kreće blizu njih - tržište je u fazi korekcije (u stanu): nema novih informacija, stari se razrađuje
  • Zelena linija se odvija iz smjera prethodnog kretanja prema novonastalom impulsu cijene, crvena reagira iza nje promjenom smjera, a zatim plava (sva trojica kreću nakon cijene i presijecaju se jedan za drugim) - tržište se aktivira i morate se pripremiti za trgovanje
  • Ulazni signal - razbijanje fraktala ispod / iznad pomičnih prosjeka. Položaj je zaključen, a zatim se dodaju novi ugovori kako se probijaju novi fraktali i povećava se udaljenost između linija ravnoteže, ako AO ukazuje na prisustvo trenda
  • Signal izlaska s tržišta je preokret cijene u smjeru obrnutom transakcijom i opet sjecište linija aligatora. Ako se traka zatvorila ispod crvene linije, morate ručno zatvoriti položaj. Kada postoji aktivno kretanje i kut povećanja cijene iznad ili jednak zelenom kretnom kutu, razina izlaza iz transakcije je sjecište prema cijeni zelene crte, pod uvjetom da je traka zatvorena ispod crte

Aligator indikator dobro se ponašao na unutardnevnom trgovanju, a može se koristiti za različite strategije. Autor preporučuje postavljanje zaustavnog gubitka ispod "čeljusti" (kretanje u 13 razdoblja) ili drugih linija ravnoteže. Što je stajalište konzervativnije, veća je vjerojatnost da će dobiti maksimalan profit, ali rizik će biti primjeren.

Ovaj alat, kao i mnogi pokazatelji trendova, kasno, stoga s njom trebate pažljivo raditi, Preporučljivo je izraditi optimalnu strategiju, testirati je i ne riskirati (barem u početku) znatne količine.

Strategije s pokazateljem aligatora:

1) Korištenje Alligator sustava s Awesome Oscillator i Accelerator / Decelerator Oscillator oscilatorima, koji povećavaju položaje i generiraju jasnije signale za kupnju i prodaju, izračunava odstupanje.

2) Alligator i Accelerator Oscillator - strategija je pogodna za bilo koji valutni par, trgovanje se odvija na satnom i dnevnom grafikonu. Ovaj sustav omogućuje vam prepoznavanje glavnog trenda u vremenu, pravovremeno vidjeti ispravak i sklapanje posla u najranijim fazama njegovog dovršetka.

3) Strategija prijeloma "Alligator i Fractals" - daje dobar postotak profitabilnih transakcija, pogodna je za različite valutne parove, temelji se na pokazateljima Alligator i Fractals. Sustav pomaže u traženju razdoblja konsolidacije i utvrđivanju uspješnih ulaza na tržište.

Za ostale strategije dajem samo kratki opis:

4) Kombinacija s Elliott-ovim valovima - "Alligator" pomaže u boljem razumijevanju označavanja valovima: ako je trošak izvan usta, onda se najvjerojatnije formira impulsni val, ako unutar njega postoji val za ispravljanje.

5) Strategija "Scalping SC" - temelji se na "Alligator", Cycle_Koufer_Extremus, Ravi_base i Adaptive_rsi i Stochastic. Dobro funkcionira s parovima euro / dolar i funta / dolar. Ovdje je Alligator više od sekundarnog pokazatelja: kada se pojave plavi ili crveni štapići zajedno s očitanjem drugih instrumenata, to pojačava signal.

Glavni je Cycle_Koufer_Extremus i upravo se na njemu otvaraju ponude. Prilikom odabira valutnog para, vrijedno je zapamtiti da u određenim uvjetima euro / dolar može biti ogledalo franka / dolara, što se uzima u obzir u postupku testiranja sustava s različitom imovinom.

Trgovački sustav Billa Williamsa uključuje instaliranje nekoliko alata - Aligator sa standardnim vrijednostima, Stohastički oscilator i Fractalsovi indikatori, pomični prosjek s razdobljem od 233. Ovaj skup daje najjasnije i razumljive signale.

Vezani članci:

Ostavite Komentar