Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Broker i trgovac: u čemu je razlika i u čemu se razlikuju njihove aktivnosti

Razmatrajući pitanje tko su posrednik i trgovac, u čemu je razlika i tko može djelovati u tim ulogama, prvo morate razumjeti specifičnosti rada oba sudionika na tržištu.

Mnogi novopridošli, čak i ako razumiju razliku u aktivnostima, ne vide sve razlike, što je vrlo važno za uspješno trgovanje.

Glavna razlika između brokera na tržištu i trgovca je ta što je posrednik između trgovačke platforme i trgovaca. Trgovac radi na tržištu i ne može bez brokera, jer on vrši transakcije, naloge od klijenata, pruža izravan pristup razmjeni i pruža niz drugih točaka za trgovanje.

Obično je posrednik pravna osoba koja radi na štetu naknade (provizije) od transakcija koje je trgovac zaključio, pružajući trgovcu niz mjera koje mu omogućuju rad (izravno mogućnost trgovanja na web mjestu, softver, citati, informativna / tehnička podrška itd.) ,

Trgovac može biti i fizička i pravna osoba koja trguje odabranom imovinom u mrežnom načinu. Trgovanje uključuje obavljanje transakcija kupnje i prodaje imovine po konkurentnim cijenama tako da razlika ostaje na računu i što je veća.

Da bi stekao pristup razmjeni, trgovac mora nužno zaključiti ugovor s odabranim brokerom. Specifičnosti posla mogu biti različite, ali u idealnom slučaju trgovac trguje odabranom imovinom, prateći fluktuacije cijena, birajući najprikladnije trenutke za sklapanje poslova, samostalno donošenje odluka i davanje određenog dijela iznosa iz svih transakcija kao provizija brokeru.

Tko je broker

Da biste razumjeli kako se broker razlikuje od trgovca, potrebno je proučiti pravila rada oba sudionika na tržištu. Prije svega, posrednik je posrednik.

Dio je ponuditelja na tržištu, ali kao poveznica trgovca i platforme. Za transakcije, broker prima plaćanje.

Na našoj web stranici možete odabrati brokere na sljedećim vezama:

  • Brokeri za ocjenjivanje ⇒
  • Preporučene brokerske tvrtke ⇒
  • Cent brokeri (za početnike) ⇒
  • Kako odabrati ⇒

Glavna zadaća brokera je osigurati sve potrebne mehanizme za obavljanje trgovačke transakcije na tržištu u okviru zakonitih pravila i u strogoj skladu sa željama i uvjetima kupca.

Zahvaljujući brokerima, u novije vrijeme obična osoba može ući u trgovanje na bilo kojoj burzi. Ne samo tvrtka ili banka s ogromnom imovinom, već bilo koja osoba s računalom spojenim na Internet i nekoliko stotina dolara na računu. Riječ je o trgovanju na Forex financijskom tržištu, bilo kojoj svjetskoj burzi.

Pored toga, brokeri često pokušavaju pružiti dodatne mogućnosti i prednosti - organiziraju obuku trgovaca o osnovama trgovanja, jamče podršku non-stop, daju prognoze promjene cijena, analitičke informacije, preporuke itd.

Ipak, posrednik nije uvijek zainteresiran kako trgovac donosi zaradu - jednostavno ga nije briga, jer se provizija za sklapanje transakcije u svakom slučaju povlači, ne vodeći računa o rezultatu. Trgovac i broker najčešće automatski komuniciraju kroz softver kreiran za te zadatke, na primjer, MetaTrader 4 terminal ili Quik platformu.

Suradnja se provodi na temelju sporazuma koji definira prava i obveze, odgovornosti obje strane. U pravilu, broker ima više odgovornosti jer pruža posredničke usluge uz naknadu i brine se o svim pitanjima organiziranja prikladnog i učinkovitog trgovanja.

Tko je trgovac?

Trgovac na bilo kojem tržištu naziva se trgovac, špekulant. Može raditi i kao poduzetnik, koristeći vlastita raspoloživa sredstva, i kao upravitelj tuđih fondova.

U drugom slučaju trgovac može dobiti fiksnu plaću ili postotak dobiti.

No, bez obzira na značajke organizacije trgovine, glavni je zadatak svakog trgovca da transakcije kupnje i prodaje učini što profitabilnijim, što je u crnom i zadržava razliku za sebe. Trgovac ne stvara ništa, ne proizvodi, ne pruža usluge, prima prihod samo iz postupka trgovanja imovinom.

Većina ruskih trgovaca djeluje kao gospodarstvenik, trgujući vlastitim sredstvima i oslanjajući se na svoje znanje u tom procesu.

Međutim, ova je praksa rasprostranjena kada vodeći trgovac koristi sredstva investitora, donoseći profit i postotak iznosa.

Danas svatko može postati trgovac - u pravilu je iznos početnog kapitala oko 200-300 dolara, a tehnička podrška je minimalna (veza s računalom / prijenosnikom i Internetom). Zahvaljujući tako jednostavnim uvjetima, trgovanje na svjetskim burzama sada je otvoreno gotovo svima.

Nadalje, možete trgovati uz pomoć automatskih savjetnika i robota, koji su na našoj web stranici besplatni.

Ali nemojte zaboraviti naučiti trgovati ⇒, jer je to vrlo važan dio uspješnog trgovanja. Ponekad novopečeni korisnici jednostavno ne žele učiti, i kao rezultat, jednostavno istroše tisuće dolara, iako obuka ponekad nije jako skupa.

Koja je razlika

Glavne razlike između trgovaca i brokera su uloge i funkcije na tržištu. Oboje sudjeluju u nadmetanju, ali specifičnosti aktivnosti su različite i zadaci se razlikuju, rezultat može biti prilično jak.

Glavne razlike između trgovca i brokera:

  1. Pravna uloga: trgovac obično djeluje kao pojedinac (rijetko kada je riječ o tvrtki u kojoj se odluke donose u ime uprave), broker je najčešće pravna osoba (predstavlja trgovačku platformu koja pruža usluge, pruža transakcije itd.) ,
  2. Vrsta aktivnosti: trgovac obavlja različite vrste operacija s odabranom razmjenom robe, broker ne trguje samostalno, već djeluje kao posrednik. Odnosno, brokerska tvrtka šalje transakcije trgovca na tržište i osigurava njihovu provedbu, ali ne donosi odluke sama.
  3. Dobivanje profita: trgovac ulazi u razne transakcije i nada se da će potvrditi svoja očekivanja (da su momenti odabrani ispravno i uspjeli jeftino kupiti, a skuplje prodati) i ostvariti profit, broker to ne mari, jer ionako dobiva proviziju. Brokera zanima samo iznos transakcije (neprofitabilan ili profitabilan - nije važno), jer o tome ovisi primljeni prihod.
  4. Konkurencija: trgovci su rijetko konkurenti među sobom, jer svatko ima svoje zadatke, informacije o trenutnom stanju na tržištu i cijenama imovine su otvorene itd., Ali posrednici se bore za kupce, pa neprestano rade na pružanju velikih prednosti i privlačenju trgovaca.

Dakle, brokeri i trgovci su ponuđači na tržištu, ali se suočavaju s različitim zadacima, a uspjeh se određuje izvrsnim kriterijima.

Vezani članci:

Ostavite Komentar