Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Rick Redmont

Investitor Rick Redmont prilično je poznati trgovac dionicama, a svoje prvo radno iskustvo stekao je kao student.

Tada, davne 1961. godine, bikovi su zavladali na tržištima, a to je omogućilo Ricku da brzo i uspješno dobije deset tisuća dolara u dvadeset. U to vrijeme za njega taj novac nije bio nužan da bi se nešto moglo kupiti. Glavna stvar je da prihod raste brže od vršnjačkih dobiti.

Godine 1962., počeo se pojavljivati prvi gubici na tržištima. Dakle, neke su dionice jednostavno prestale stalno rasti. I u takvim je uvjetima Rick izgubio gotovo sve. S osmijehom se sjetio kako se zarađenih 20 tisuća 1961. iznenada pretvorilo u samo dvije u 1962. godini. Ali upravo je to postao odlučujući trenutak za daljnju sudbinu Redmonda. Zanimalo ga je što omogućava tako brzo zaraditi novac, a još brže ga izgubiti - trgovanje je postalo njegovo glavno područje aktivnosti.

Upravo tada Rick počeo studirati, Uspio je pročitati gotovo sve što se moglo odnositi na trgovanje, počevši od 1900. do kraja 1960-ih. Po završetku studija Redmont je postao broker. I nakon par godina, odlučio je da je vrijeme da počne raditi samo za sebe. Proučavanje tog pitanja, međutim, nastavilo se paralelno.

Kad se budući poznati trgovac suočio s tehničkom analizom, brojkama, brzo je shvatio da nije sve tako jednostavno kao što se čini. U suprotnom, trgovanje bi brzo obogatilo sve. Sve su brojke bile dovoljno razumljive za Ricka, ali shvatio je da one neće biti ključ uspjeha, pa je počeo proučavati djela Richarda Wyckrofa, koja pokazuje kako koristiti grafikon i trgovati na tržištu u 19. stoljeću. Prema samom Redmontu, nakon pažljivog proučavanja djela Wycrofa počeo je stvarno shvaćati tržište.

Rick svoj rad temelji na trgovanju OEX opcijama tijekom dana. U nekim slučajevima može napustiti položaj noću, ali to pokušava izbjeći.

Redmont također kaže da neki jedini sustav za trgovanje na tržištu ne postoji i ne može postojati. Uostalom, svaki je trgovac individualnost. Svaki ima svoj pristup radu, svoj živčani sustav, svoje osjećaje.

Redmont kupuje pozive i plaća jednako, ali ne za širenje, već za određivanje smjera kretanja na tržištu. Poznati trgovac vjeruje da je temeljna sila koja pokreće tržišta ponuda i potražnja. Sjajan primjer Wycroffove teorije je promjena cijena dionica.

Dakle, ako prvog dana kupe 10 tisuća dionica, cijena im se mijenja za jedan bod. Drugi dan - ista situacija. Trećeg dana je već kupljeno 20 tisuća dionica, a cijena se opet mijenja za jedan bod. Zatim, kada se stekne 40 tisuća dionica, cijena će se promijeniti za pola boda. I petog dana, usprkos udvostručenju kupovina, cijena se možda nije promijenila.

Poznati špekulant primjećuje da je najvažnije blijeđenje potražnje. Kako potražnja ne bi nestala, potrebni su neki konkretni razlozi. Uostalom, može nestati i sam.

Ali kada je u pitanju prodaja, postoji mnogo razloga da se nađete na kratkim pozicijama. Čak i kad je potražnja već zadovoljena, ponuda ostaje., To objašnjava činjenicu da cijena reagira brže., Uostalom, na tržištu uvijek postoje oni koji nešto nude, ali potražnja se ne može uvijek naći.

Redmont u svom radu često pribjegava Fibonacijevom nizu. Napominje da su današnja tržišta rijetko prilagođena 50% prethodnog kretanja. Pored toga, Redmont posvećuje veliku pažnju psihologiji trgovca, smatrajući sposobnost pronalaženja vlastitog stila i izrade plana trgovanja jednim od glavnih zahtjeva za uspješnog trgovca.

Odgovarajući na pitanje o glavnim osobinama trgovčeva karaktera, Rick Redmont naglasio je da svaki trgovac treba biti u stanju usredotočiti se i željeti prepoznati tu nišu, sferu aktivnosti u kojoj namjerava raditi. Samo obuka, naporan rad, dostupnost ozbiljne prtljage znanja pomoći će u izgradnji stabilnog poslovanja, koje se neće bojati promjena na tržištu, kriza ili neuspjelih transakcija.

Ostavite Komentar