Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kako dobiti 99% kvalitetu simulacije u metaesteru 4 strateškom ispitivaču

Pozdrav dame i gospodo, trgovci na Forexu!

Svatko tko je ikada napravio MTT savjetnika primijetio je da se kvaliteta simulacije ne povećava iznad 90%. Razlog je taj što terminal prema zadanim postavkama koristi minutne trake umjesto podataka za krpelj. A ako savjetnik skalpi (uzme profit 3-15 bodova) ili koristi malo zaustavno zaustavljanje, razlika u kvaliteti simulacije može uvelike promijeniti rezultat testa. U današnjem ćemo članku naučiti kako dobiti 99% kvalitete simulacije u MetaTrader 4 Strateškom testiranju.

Primjer:

Backtest istog stručnjaka s istim postavkama za godinu

1. Kvaliteta modeliranja 90%:

2. Kvaliteta modeliranja 99%:

Razlika od 2000 bodova je očita.

Da biste dobili sličan rezultat, možete koristiti 3 metode:

 1. U nastavku opisano podrazumijeva upotrebu programa Tick Data Suite (probna verzija u trajanju od tjedan dana, a program traži novac)
 2. Iskoristite alternativu s Tickstory Lite. Program je, nažalost, odnedavno i plaćen.
 3. Ili primijenite neki drugi način (pomoću StrategyQuant Tick Data Downloader-a), gdje su svi korišteni programi trenutno besplatni.

Metode su različite, krajnji cilj je isti.

Instalirajte i konfigurirajte Tick Data Suite

Da biste dobili probnu verziju programa, idite i registrirajte se ovdje. Možete koristiti 10minutemail privremenu poštu kako ne biste kasnije primili neželjenu poštu na vaš glavni poštanski sandučić. Na svoj e-mail primit ćete registracijski ključ koji ćete morati navesti tijekom instalacije programa.

Ovdje preuzimamo najnoviju verziju programa i instaliramo ga na računalo. Besplatno probno razdoblje je 2 tjedna, što je sasvim dovoljno za testiranje mogućnosti programa. Tijekom instalacije ne morate specificirati direktorij određenog terminala, program automatski pronalazi terminale instalirane na računalu.

Nakon pokretanja Upravitelja podataka Tick, vidjet ćete nešto poput ovog prozora. Na samom vrhu nalazi se gumb za odabir izvora citata - Dukascopy ili TrueFX (popis će se nadopunjavati u budućim izdanjima). Dukascopy pruža visokokvalitetnu povijest krpelja od 2003. do danas i usput je pružatelj likvidnosti za Alparijeve ECN račune. TrueFX ima povijest tek od 2009. godine.

Radni prostor podijeljen je u tri dijela:

 1. Popis dostupnih alata i podataka o već preuzetoj povijesti;
 2. Dnevnik operacija;
 3. Upravitelj preuzimanja. Preuzimanje povijesti stvara novi zadatak. Možete slobodno kontrolirati prioritet zadataka pomoću gumba iznad / ispod. Također, zadatak možete pauzirati klikom na pauzu i brisanje zadatka klikom na "-".

Sve što trebate za unos podataka po simbolu jest da kliknete zadnji gumb s desne strane retka. Možete prilagoditi parametre za preuzimanje klikom na gumb s tri točke.

U glavnim postavkama programa možete odrediti dodatne parametre za preliminarnu pripremu podataka.

 • "Ručni uvoz Dukascopy ..." - Ručni uvoz povijesti. Da biste prebrisali postojeće podatke, odaberite potvrdni okvir "Prepiši postojeće podatke";
 • "Ponovno skeniranje spremišta podataka" - ponovno pregledajte cijelu bazu podataka u slučaju oštećenja ili pogreške. To će biti korisno u slučaju ručnog uređivanja priče;
 • Gumb "Otvori mapu podataka" otvara direktorij u kojem se pohranjuju podaci o povijesti;
 • Važna funkcija je dodatna razina kompresije. Podaci s Dukascopy poslužitelja već se preuzimaju u komprimiranom obliku, program vam također omogućuje da smanjite veličinu datoteke i do 50%. Korisno u slučaju ograničenog slobodnog prostora na disku;
 • Na dnu se nalazi funkcija odgovorna za filtriranje netržišnih ponuda ili vršnih cijena u postotku cijene. Možete poništiti odabir da biste koristili podatke "onakvi kakvi jesu".

Ispitivanje povijesti

Program je ugrađen izravno u sučelje za ispitivanje strategije, pa je upravljanje njegovim radom krajnje jednostavno. Za aktiviranje povijesti krpelja odredite način testiranja krpelja i potvrdite okvir "Koristi podatke o krpeljima". Ako se učita priča o krpeljima, možete započeti s testiranjem!

Gumb "Postavke podataka podataka" otvara prozor naprednih postavki postavki. Ovdje možete prilagoditi vremensku zonu navodnika i način prelaska na ljetno računanje vremena (1), nove datoteke povijesti generirat će se iz postojećih krpelja podataka. Nešto niže su potvrdni okviri odgovorni za omogućavanje plivajućeg širenja ("Koristi promjenjivo širenje") i omogućavanje slučajnog proklizavanja ("Omogući proklizavanje" - Omogući proklizavanje). Gumb "Zadane postavke" omogućuje vam prijenos parametara tekućeg računa (2).

Ovdje možete navesti parametre maksimalnog i minimalnog plutajućeg namaza.

Dinamičko proklizavanje može se uključiti / isključiti za određene vrste naloga, kao što su limit / stop nalozi, dobit i zaustavljanje gubitka. Također možete navesti i fiksno klizanje i dinamično proklizavanje, što ukazuje na vjerojatnu prednost.

Na kartici "Napredno" možete nadjačati osnovne postavke računa, kao što su poluga, veličina i korak lota, kao i iznos provizije naplaćene iz transakcija.

Na kartici "Stručnjak" nalaze se postavke izravno povezane s trgovanjem i otvaranjem ponuda. Za poništavanje bilo kojeg parametra - samo potvrdite okvir i unesite željenu vrijednost u susjedno polje.

Postavke marginalne metode računovodstva. U većini slučajeva ovdje ništa ne treba mijenjati.

Osnovne postavke programa. Prva kvačica uključuje korištenje FXT datoteka za ubrzavanje procesa optimizacije. Općenito možete ostaviti zadane postavke.

Nakon pokretanja, ispitivač generira HST datoteke ako su test parametri promijenjeni nakon prethodnog prolaska. Nakon generacije, testiranje savjetnika započinje izravno. Općenito je postupak sličan načinu na koji ispitivač preuzima priču koja nedostaje.

Kvaliteta simulacije je 99%.

P.s. Želim napomenuti da čak 99% backtest-a ne može dati rezultat kakav je bio u stvarnosti, tako da se ne biste trebali potpuno oslanjati na ispitivač strategije. Ništa ne može zamijeniti test u stvarnom vremenu na stvarnom računu.

Pogledajte video: Propaganda Full English Version (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar