Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Najbolji pokazatelj osi pinova

Velika mudrost kaže: sve što se može automatizirati mora biti automatizirano. Začudo, to se posebno odnosi na ručno trgovanje. Razmislite, što više programa će biti dodijeljeno, više vremena će biti ostavljeno za ručnu analizu. Pogotovo kada govorimo o potencijalnim mogućnostima trgovanja, poput uzoraka svijećnjaka. Dakle, danas ćemo govoriti o korisnom alatu za pronalaženje pin-traka na grafikonu - indikatoru Pin Bar Dashboard.

Što je pin bar

U tehničkoj analizi na različitim tržištima, uključujući Forex, japanske svijeće igraju važnu ulogu. Istraživači su dugo identificirali specifične kombinacije svijeća koje su karakteristične za različite vrste cjenovnog ponašanja. Te se kombinacije nazivaju svijećnjačkim uzorcima ili uzorcima. Jedan takav model je Pin Bar.

Pin šipka definirana je kao srednja svijeća u modelu s tri trake. Ovu svijeću karakterizira dugačak rep u jednom smjeru i kratko (ili odsutno) tijelo. Obično uključuje preokret trenda, ponekad nastavak pokreta. Ovaj obrazac najbolje funkcionira u vremenskim periodima od sat do mjesec dana.

Prvi put se taj pojam pojavio u knjizi analitičara Martina Pringa "O cjenovnim modelima". Postoje četiri vrste pin šipki. Prvi je bullish pin bar koji ukazuje na preokret trenda, drugi je medvjedast pin bar koji ukazuje na preokret, treći je bullish pin bar za nastavak trećeg i četvrti je medvjedast pin bar za nastavak trenda.

Za više informacija o sortama pin-barova i načinima trgovine pin-letvicama, pročitajte zasebni članak.

Instalacija i postavljanje

Postupak ugradnje indikatora provodi se prema uobičajenim uputama. Prvo otvorite direktorij podataka terminala putem Datoteke - Otvorite podatkovni direktorij.

Zatim idemo u mapu MQL4 - Indikatori, gdje kopiramo / povlačimo indikatorsku datoteku "Pin Bar Dashboard.ex4". Kako bi promjene stupile na snagu, ponovno pokrenite terminal.

Nakon toga će se u prozoru za navigaciju pojaviti indikator. Za početak jednostavno povucite indikator na grafikon. Pojavit će se prozor s postavkama.

Parametar “Symbols” odgovoran je za popis alata na kojima će se pretraživati ​​obrasci. Slijedi popis vremenskih okvira. Ako, primjerice, želite primati signale samo iz satnog vremenskog okvira, ostavite tačno u polju "Je li vremenski okvir omogućen" i sve ostale podesite na lažno. Ovdje možete prilagoditi raspon boja indikatora, fontove, zvukove i način obavještavanja.

Opis sučelja

Ploča pokazivača je tablica s mogućnošću sortiranja uzlaznih i silaznih vrijednosti. Svaki je redak odgovoran za određeno postavljanje sa sljedećim karakteristikama:

  • Naziv alata;
  • Period grafikona;
  • Smjer: medvjed (medvjed) ili bik (bikast);
  • Naziv uzorka;
  • Starost uzorka (broj leđnih traka);
  • Cijena po završetku formiranja;
  • Link do grafikona.

Na primjer, možete sortirati postavke prema dobi, a najnovije signale ostavljajte na vrhu popisa.

Indikator prema zadanim postavkama signalizira pojavu novog signala pomoću standardnog MT4 upozorenja.

Za brzi pristup grafikonu, kliknite na gumb s nazivom para i vremenskim okvirom nasuprot signalu koji se pojavljuje (zadnji stupac tablice). Na grafikonu će pronađena pin traka biti označena plavim ili crvenim emotikonom.

Savjeti za primjenu

Prije upotrebe pokazatelja u trgovanju, morate razumjeti njegovu glavnu svrhu. Najvažnije je ne pokušavati interpretirati signalne signale kao trenutni poziv na akciju. Umjesto toga, to je savjet za potencijalno profitabilno postavljanje, ali ništa više. Sveobuhvatna analiza pokazatelja to ni na koji način ne isključuje - trgovac bi to trebao učiniti.

Najviše banalni filtar koji možemo primijeniti je korištenje razine podrške / otpora za potvrdu unosa. Konačno, kao što znate, pin bar formiran snažnom razinom podrške / otpora dobra je postavka za trgovanje.

Primjerice, primivši signal o formiranju šipke bika, nacrtamo vodoravnu liniju u blizini njegovog repa.

Nakon toga odgađamo grafikon i vidimo je li ta razina doista snažna podrška. U ovom slučaju, cijena je testirala razinu barem 3 puta u prethodna dva dana. To se može smatrati dobrom potvrdom za model bullish pin bar.

U transakciju ulazimo putem naloga za kupovinu na tržištu. Dobit uzimanja mora biti postavljena na najbližoj razini otpora. U tom slučaju najbliži ekstremum je 10 bodova od ulazne točke. Stop loss postavljen je malo ispod razine podrške, ali ne više od dobiti dobiti.

Zaključak

Glavna prednost pokazatelja je istodobno nadgledanje mnogih instrumenata i vremenskih okvira. Ručna analiza krajnje je neučinkovita. Vaš je zadatak, primivši novi signal, analizirati ga i već donijeti konačnu odluku o ulasku u posao. Tako ćete moći obraditi mnogo više potencijalnih postavki koje možete preskočiti samo ručnom analizom.

Pogledajte video: Neanderthal Apocalypse - 2015 Documentary Hrvatski titlovi (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar