Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Cijena akcije: Prijavite se na povratnom mjestu

Trgovanje na povratnoj osnovi je jedna od opcija trgovanja modelima Price Action. Poput prekida trgovanja, ovaj stil uključuje upotrebu naloga na čekanju. Trgovanje povratnim uputama manje je popularno nego usporedbom brojke, međutim, uz ispravnu uporabu Price Action signala, može donijeti više dobiti s manje rizika. Zašto većina trgovaca nezasluženo ignorira trgovanje na povratnoj osnovi i kako izvršiti narudžbe kako bi ostvarili maksimalan profit?

Značajke strategije trgovanja na povratnoj osnovi

Ova se strategija, kao i sve ostale TS temeljene na Price Action-u, smatra univerzalnim i multi-valutnim, pogodnim za bilo koju imovinu i vremenski okvir. Ipak, preporučuje se trgovanje parovima s tekućim valutama, poput EURUSD ili GBPUSD, na satnim ili četveročasovnim kartama. D1 je također prikladna za trgovanje.

Kada trguju na povratnoj osnovi, trgovci postavljaju limitirane naloge (za razliku od kvarova, gdje se koriste zaustavni nalozi).

Princip trgovanja na povratnoj osnovi i algoritam za postavljanje naloga

Glavna ideja strategije je da se cijena, prije nego što krene u pravom smjeru nakon formiranja uzorka, najčešće otkotrlja unatrag, a ako uhvatite trenutak ovog prevrata, istu transakciju možete ući pod povoljnijim uvjetima, s manje zaustavljenog gubitka i veliki uzimanje profita.

Trgovanje povratnim obrokom je sljedeće:

  1. Na grafikonu se pojavljuje obrazac cijena akcije. To može biti uzorak apsorpcije, doji svijeća pri preokretu trenda itd .;
  2. Prilikom otvaranja sljedeće svijeće postavlja se nerešeni nalog vrste Limit (kupiti ako se očekuje porast trenda) i prodati ako padne trend). Redoslijed je postavljen približno na sredini signalne svijeće;
  3. Stop-loss se postavlja nekoliko bodova dalje od krajnosti signalne svijeće (ispod minimuma ako se trguje kupnjom, iznad maksimalnog ako se prodaje);
  4. Dobit uzimajte, prema nahođenju trgovaca. Alternativno, možete umnožiti zaustavni gubitak za 3 ili 4 ili odrediti zauzimanje u regiji na sljedećoj ključnoj razini, tako da cijena, koja doseže ovu razinu, zajamčeno može spojiti

Primjer trgovanja povratnim rokom

Kao primjer, detaljno razmotrimo trgovanje nadoknadom na satu EURUSD-a. Kao alternativu, razmotrit ćemo i mogućnost otvaranja naloga za prekid u ovoj situaciji i usporediti rezultate.

Događaji su se razvijali na sljedeći način:

  1. Nakon snažnog bikovskog trenda, stvorio se medvjeđi doji svijećnjak, koji je signalizirao barem ispravak;
  2. Prilikom otvaranja sljedeće svijeće postavljen je nalog Sell Limit (u ovom slučaju narudžba je bila otvorena na tržištu, budući da je cijena u to vrijeme bila na razini očekivanog naloga na čekanju);
  3. Stop-loss se postavlja iznad maksimuma signalne svijeće, profit-to - na područje najbliže razine podrške;
  4. Omjer "stop-to-take" je otprilike 1: 2,5, što daje pozitivno matematičko očekivanje od transakcije;
  5. Nakon 5 sati posao se zatvorio zbog zarade.

Na snimci zaslona ljubičasta boja označava razinu otvaranja transakcije na povratnom mjestu, a plava - alternativna opcija za trgovanje s prekidom u istoj situaciji. Zaustavi gubitak i uzmi profit (crvena i zelena linija) su iste za obje trgovine.

U ovom slučaju, oba bi posla bila profitabilna, ali dobit pri trgovanju s prekidom bila bi gotovo 2 puta manja, a omjer zaustavljanja i prijenosa bio bi 1,5: 1, a ne u korist dobiti dobiti, što je s gledišta upravljanja novcem neprihvatljivo.

Dodatne nijanse valjane trgovine

Unatoč činjenici da se u gornjem primjeru, trgovanje povlačenjem pokazalo profitabilnijim od trgovanja razbijanjem, ne može se tvrditi da je ovaj stil apsolutno bolji. Postoje nedostaci u trgovanju s povlačenjem.

Za razliku od probijanja trgovanja, koji je primjenjiv na sve moguće obrasce Price Action, limitiranje trgovanja daleko je moguće u svakoj situaciji. Zbog toga se smanjuje broj signala i mogućih transakcija, što znači da će i potencijalni profit biti manji. Unatoč činjenici da s prekidom trgovanja, profit uzimajte obično manje nego s ograničenim trgovanjem. Zbog većeg broja transakcija za isto razdoblje testa, trgovanje na prelomu može donijeti veliku zaradu.

Na primjer, gornja snimka zaslona prikazuje obrazac nastavka trenda unutarnje trake. Kada trguje s prekidom, čekanje na čekanju nalazi se iznad maksimuma svijećnjaka za majke, koji se otvara nakon nekoliko sati, a zatim trend ide naprijed, donoseći trgovcu profit. Ne postoje preduvjeti za ograničeno trgovanje u ovoj situaciji.

Nemoguće je postaviti nalog na čekanju u sredini unutarnje šipke, a nema logičnih razloga da se to postavi na sredinu matične svijeće.

Događa se da signal da se transakcija ne može otvoriti za povratni postupak na ograničenom nalogu ne djeluje, čak i kada postoje svi preduvjeti za to. Na primjer, prilikom formiranja apsorpcijske figure na gornjoj snimci zaslona, ​​postavljanje graničnog reda u sredinu ove slike bilo je sasvim logično.

Međutim, zbog činjenice da je signalna svijeća bila prejaka, povlačenje nije doseglo postavljeni čekanu naredbu i posao se nije otvorio. U istoj situaciji, kada trguje s prekidom, transakcija će se otvoriti na sljedećoj svijeći, a nakon nekoliko sati trgovac će zabilježiti profit.

Zaključak

Trgovanje s cijenama Akcija u povratnoj fazi ima i prednosti i nedostatke. S jedne strane, ovaj stil omogućuje vam da dobijete više profita s manje rizika u istoj situaciji kada trgovina razbijanjem pokazuje manje atraktivnu dinamiku. S druge strane, daleko od svih cjenovnih akcijskih obrazaca prikladnih su za ovaj stil, štoviše, čak i prikladni signali ponekad ne djeluju, ostavljajući trgovca bez profita.

Odabir stila trgovanja ovisi o temperamentu trgovca. Metoda prevrtanja pogodna je za strpljive i konzervativne stručnjake koji su spremni čekati signal danima, pa čak i tjednima. Kao rezultat toga, takvo će očekivanje biti nagrađeno visokim profitom za svaku od transakcija (a ako je bilo zatvoreno u minusu, gubici će biti minimalni). Trgovanje s prekidom pogodnije je za agresivnije trgovce, što im omogućuje češći ulazak na tržište, nadoknađujući malu veličinu dobiti i moguće gubitke brojem profitabilnih obrta.

Pogledajte video: Croatian THRIVE: What On Earth Will It Take? (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar