Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Trgovanje s više elemenata kao ključ uspjeha

Pozdrav svima. Trgovanje s više elemenata koriste trgovci širom svijeta već duže vrijeme. Međutim, mnogi ne koriste ovu taktiku. Ali uzalud. Ova se jednostavna tehnika može kombinirati s gotovo svakom Forex strategijom, uključujući Price Action i značajno poboljšati vaše trgovinske rezultate.

Trgovanje s više elemenata dugo su koristili trgovci širom svijeta. Međutim, mnogi propuštaju ovu taktiku i ne koriste je u svom trgovanju, što je, po mom mišljenju, potpuno uzaludno.

Ova tehnika trgovanja je univerzalna i može se koristiti u bilo kojem vremenskom okviru (bilo da trgujete unutar dana ili na dnevnoj, tjednoj ili čak mjesečnoj karti). Ova se taktika može koristiti s gotovo bilo kojim trgovačkim sustavom. I ona je u mogućnosti to poboljšati više puta.

Što je suština trgovanja s više elemenata?

  • Polazimo od činjenice da u početku nisu u pravu i nema trenda - tržište se samo prilagođava. Stoga zatvaramo prvu poziciju kada postignemo malu zaradu.
  • Držimo drugi red da uhvatimo veliki pokret ako jest. Nakon zatvaranja prvog elementa, prebacite drugi u blokadu ili smanjite zaustavni gubitak.

Što je suština trgovanja s više elemenata? Sve je vrlo jednostavno. Pod elementima mislimo na zasebne naloge, a u trgovanju s više elemenata jednostavno unosimo poziciju ne jednim redom, već nekoliko, obično dva. Polazimo od pretpostavke da nismo u pravu, da sada neće biti nikakvog snažnog pokreta kojem se nadamo, a tržište će se otvoriti prilično brzo nakon što uđemo u njega.

Stoga prvi nalog zatvaramo kada primimo malu zaradu i pod prvim uvjetima za mogući preokret. Dakle, uzimamo dio zarade od tržišta, dobivamo neko moralno zadovoljstvo. Nadalje, već nam je lakše biti na tržištu jer nam je preostala samo polovica cijele pozicije. Napuštamo drugi red u slučaju da na tržištu i dalje postoji snažan pomak, i mi ćemo zahvatiti taj pokret, zahvaljujući narudžbi.

U ovom slučaju, nakon što je naša prva narudžba dosegla razinu uzimanja profita, prenosimo njezin zaustavni gubitak na proboj ili značajno smanjujemo zaustavni gubitak ovog naloga. Sve ovisi o konkretnoj strategiji i konkretnom slučaju.

No, općenito, krajnja stvar je uzeti dio novca odmah, dobiti predujam, u usporedbi s plaćom na poslu. A ostatak pozicije treba ostaviti u slučaju da dođe do naglog snažnog dugoročnog kretanja, u tom slučaju postoji šansa da se zaradi 5-10 ili čak 20 puta veći od početnog rizika.

U ovom slučaju, nakon zatvaranja našeg prvog reda, prenosimo zaustavni gubitak ostatka pozicije na proboj, tj. ako se odjednom tržište stvarno okrene, nećemo ništa izgubiti, pa čak i ostati u crnom, jer smo zatvorili prvu polovicu pozicije nakon što smo postigli neki mali profit.

Dvostruki rizik?

Rizik takve trgovine se ni u kom slučaju ne povećava - jednostavno dijelimo svoju poziciju na pola.

Na prvi pogled može se činiti da otvaranje nekoliko elemenata, otvaranje pozicije ne s jednim, već s dva naloga rizik je dvostruko veći nego kada ulazite s jednim nalogom. To zapravo nije slučaj. Mi samo dijelimo svoj položaj na pola.

Pretpostavimo da želite ući na tržište s puno veličine 0,1. I umjesto da otvorimo poziciju s puno 0,1, otvaramo dva naloga s puno 0,05. tj samo dijelimo svoj položaj na pola.

Ako kolač narežete na dva jednaka dijela, onda kolač iz ovoga neće postati manji ili veći. Stoga se ne može govoriti o dvostrukom riziku u slučaju trgovanja s više elemenata.

Pogledajmo nekoliko primjera u praksi. Označit ću uzorke PriceAction, ali još jednom vas podsjećam da se trgovanje s više elemenata može koristiti s bilo kojom strategijom, bilo da se temelji na pokazateljima, bilo da se temelji na razinama, grafičkoj analizi ili nečem drugom. Taktika ulaska na tržište upotrebom pozicije nekoliko elemenata može se primijeniti u bilo kojoj metodologiji trgovanja.

 

Dakle, ovdje na H4 grafikonu, par euro / dolar, vidimo da ovo nije najljepša pin-bar.

 

Mi smo malo unaprijed namotili grafikon i vidimo da se cijena već odbila od ove razine, i to vrlo snažno. tj Unatoč činjenici da pin bar nije najljepši, možemo ga iskoristiti za ulazak na tržište.

 

Naredbu o nalogu postavili smo tik iznad vrha igle. Sve je kako treba prema pravilima modela, a zaustavili smo se odmah ispod igle naše pin-šipke.

 

I, recimo, trebali smo ući na tržište s puno 0,1. Umjesto toga, otvaramo dva naloga od 0,05 lota, što nam ukupno daje isto 0,1, tj. puno, s kojom smo u početku trebali ući. Nema razlike u veličini položaja: unosimo jedan veliki red ili dva mala. Kad se pokrene zaustavni gubitak, rizik ostaje isti. Zaustavi gubitak za obje naše narudžbe je isti.

Naš pin bar, kao što vidimo, je kontra-trend. A u trenutku otvaranja pozicije već je bio dug silazni trend, pa razumijemo da je posao prilično rizičan. Stoga bismo za svoj prvi red trebali postaviti izuzetno konzervativni profit, izuzetno konzervativnu izlaznu točku. Označavamo ga na razini 21. pomičnog prosjeka. Naravno, u trenutku ulaska u položaj nismo mogli točno znati gdje će se nalaziti u nekoliko svijeća, pa ga obilježavamo vrlo otprilike.

 

To je naša zarada za prvu narudžbu. S prvim nalogom mislimo da najvjerojatnije griješimo. A ako postoji pokret, onda je to vrlo malo. Napokon, moglo bi doći do povratka do sredine i nastavka kretanja prema dolje, zašto ne?

Dakle, mi smo postavili profit za našu prvu narudžbu. Ali drugi dugoročni na ovoj razini nećemo zatvoriti. Za njega mi pretpostavljamo da smo, na kraju krajeva, u pravu, a taj će pokret poslužiti kao početak nekakvog dugoročnog trenda. Za njega definiramo neki daleki cilj. Recimo na ovoj razini

 

Vidimo da se i ranije cijena nekoliko puta poništavala s te razine. I sasvim je logično pretpostaviti ga kao potencijalni udaljeni cilj našeg drugog reda. Naravno, mogli biste postaviti neku bližu razinu i daljnju razinu. To ovisi o vašem konkretnom trgovinskom sustavu i vašoj specifičnoj viziji tržišta.

Pretpostavimo da smo odredili dugoročni cilj za naš ulazak, za našu transakciju. A za drugi poredak, postavili smo profit na razinu koju smo ranije zabilježili. Dakle, nakon što se aktivira naša naredba na čekanju, vidimo da se tržište kreće u našem smjeru i boli nas prvi uzimanje dobiti na razini dirljivog prosjeka s razdobljem od 21. Dio naše transakcije je zatvoren. I izlazimo iz njega s nekakvim profitnim profitom. U ovom se slučaju pokazalo 58 bodova. Naš prvi nalog je zatvoren.

I dalje imamo drugi red s puno većom dobiti dobiti. Ostavljamo ga u slučaju da se tržište ipak stvarno, kako mislimo, okrenulo i pokazat će nam ozbiljan pokret. A u slučaju da smo i dalje u krivu i neće biti ozbiljnog kretanja, prestajemo zaustaviti gubitak na razinu otvaranja transakcije. Kako?

 

Samo ga promijenite na cijenu po kojoj se otvorio naš drugi red. Naš zaustavni gubitak postaje jednak cijeni otvaranja pozicije. I stoga, ako se tržište iznenada odluči okrenuti, svojim drugim redom ništa nećemo izgubiti. Zatvorit će se s dobitkom od 0 bodova, a mi ćemo ostati profitirani od prvog reda u kojem smo, podsjećam, već zaradili 58 bodova. tj naša druga pozicija postaje win-win. A budući da je ona win-win, onda je ostavljamo na miru. Tržište čini neku vrstu pokreta, korekcije, ali uglavnom se kreće prema gore. Još uvijek možemo na neki drugi način ući na tržište, gdje ovisite o vama. Drugi posao smo jednostavno ostavili na miru, jer je to kod nas dugoročniji, a zaustavni gubitak premješten je u proboj i više nismo u opasnosti. Nakon nekog vremena, drugi red doseže dugoročni profit. I ovom transakcijom, našim drugim redom, zarađujemo 235 bodova, unatoč činjenici da već imamo 58 bodova nakon aktiviranja prvog primanja.

Ukupno smo zaradili u transakciji: 235 + 58 = 293 boda

A da smo jednostavno otvorili poziciju jednim narudžbom i dostigli dirljivi prosjek, zaradili bismo samo 58 bodova. Slažete se, u slučaju dviju narudžbi potencijalno nas očekuje znatno veća dobit nego kod jedne.

Naravno, bit će slučajeva i vrlo često kada tržište izbaci zaustavni gubitak, prebačeni u proboj naše druge pozicije. Ali ovdje opet ne gubimo ništa i ostajemo profitirani od prvog reda. A potencijalna prilika za ostvarivanje puno veće dobiti uvijek će se nalaziti u transakcijama s dva naloga. A u onim slučajevima kada to uspije, one nulte ponude koje ćete povremeno primati drugom narudžbom isplatit će se s kamatama.

Još jedan primjer. Na grafu vidimo da se formira apsorpcijski model. Štoviše, probija se kroz naše pokretne prosjeke i ima potporu. Mi ulazimo u svoju poziciju s dva naredna naloga, koja postavljamo malo iznad Visokog našeg apsorpcijskog modela. Za svoj prvi red pokušavamo utvrditi konzervativniji profit. Da biste to učinili, pogledajte najbliže moguće ciljeve i pogledajte razinu koja se ističe na grafikonu.

 

I za naš drugi red bilježimo dugoročniju dobit. Da bismo to učinili, prije svega odgađamo raspored.

 

I ovdje vidimo takvu daleku razinu, koja je savršena za naš drugi red kao dugoročni cilj. I označite to kao profitni profit za naš drugi red. Dakle, potencijalni profit prvog reda je 85 bodova, a za drugi (ako ipak postigne naš dugoročni cilj), potencijalna dobit je 378 bodova. Ukupno, ukupna dobit od dva naloga, ako je naša pozicija tačna, može biti gotovo 500 bodova (u slučaju oba slučaja dobivanja okidača). Što vidite, vrlo je dobro, s obzirom na to da su to četiri satne karte. A na dnevnim ljestvicama zarada pomoću dva naloga može biti puno veća.

Nakon nekog vremena aktivirana su oba naša čekajuća naloga. Ušli smo na tržište. I pođe gore. Profit uzimanja prve pozicije uspješno je funkcionirao, a prvi poredak ostvarili smo u iznosu od 85 bodova. Na našem tržištu ostaje drugi red s profitom od gotovo 400 bodova. Ali u slučaju da se tržište okrene i odluči ići protiv nas, premještamo zaustavni gubitak drugog reda na razinu probojnosti. tj po cijeni po kojoj smo ušli na tržište. I ništa nećemo izgubiti, ali imamo potencijal zaraditi puno bodova. Gledamo što se događa. Tržište još neko vrijeme ide gore, nastavlja se kretati, a zatim se okreće, prelazi preko pokretnih, ide sve niže i niže. Na kraju, on nas zaustavlja i gubi.

 

Čini se da naš dogovor nije uspio. Nismo u tome ništa zaradili. Ali nemojte zaboraviti da smo prvi poredak već uzeli 85 bodova, a drugi bi mogli zaraditi gotovo 400 bodova, ili 0. U ovom slučaju, naša ideja s dva naloga nam nije dala ništa u smislu velikog profita, ali još uvijek oni su to zaslužili, iako se drugi red zatvorio pri padu.

preporuke:

  • Trgovanje s više elemenata možete koristiti u bilo kojem od svojih trgovačkih sustava. Može se prilagoditi gotovo bilo kojoj strategiji.
  • Sasvim je moguće izaći s tržišta u drugom redu na temelju nekih drugih kriterija, nije potrebno fokusirati se na razine.
  • Ako trgujete unutar dana, drugu poziciju možete zatvoriti na kraju američke sesije, kada se tržište smirilo, a neki snažni pokreti se ne očekuju prije sjednice u Londonu.
  • Ako trgujete na dnevnoj karti, a krajem mjeseca već imate impresivnu zaradu od drugog reda, onda je sasvim moguće zatvoriti ga prije prvog dana sljedećeg mjeseca.

Općenito, cilj bi trebao biti određen za drugi red, na temelju svakog trgovinskog sustava, ali suština ostaje ista. Za prvi red koristimo konzervativni blizu cilja, čija je vjerojatnost vrlo velika. A za drugi red koristimo dugoročniji, viši profit koji će nam, ako cijena ipak dostigne, donijeti impresivan profit. U isto vrijeme zaustavljamo stop gubitak drugog reda nakon što se pokrene profit prvog, tako da ako tržište krene protiv nas, nećemo izgubiti ništa.

Pogledajte video: Bosnian THRIVE: What on Earth Will It Take? (Studeni 2019).

Ostavite Komentar