Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Trgovački signali - nova je značajka na vašem Metatrader terminalu

Pozdrav prijatelji! Sigurno su mnogi od vas primijetili pojavu kartice "u najnovijim verzijama trgovačkog terminala MetaTraderTrgovački signali”. Kakva je to usluga? Po čemu se razlikuje od ostalih sličnih istog Zulutrade? Kako se pretplatiti na signale ili sami postati prodavatelj? O svemu tome ćete saznati iz ovog članka.

Kakva je to usluga?

"Trgovački signali" - u stvari, ime govori samo za sebe. Pretplatite se na signale drugog trgovca i njegove transakcije kopiraju se na vaš terminal, s unaprijed određenim rizikom. A trgovcu dobavljača signala plaćate određenu proviziju za mogućnost kopiranja njegovih transakcija. Kao rezultat, svi imaju koristi.

Ali činjenica je da su mnoge od tih službi imale problema s tehničkim dijelom. Najčešće su korišteni različiti kopirni uređaji za transakcije, koji nisu uvijek radili dobro, a kao rezultat toga, transakcije su kopirane sa kašnjenjem, što je dovelo do rekvizita na računu klijenta i gubitka dobiti. Štoviše, ponekad čak i potpuno, ako se strategija davatelja signala povećava, s ciljevima od samo nekoliko bodova.

Rješenje Metaquotes ima veliku prednost. jer uslugu signala pružaju sami proizvođači trgovačkog terminala Metatrader 4/5, tada je sva potrebna tehnička osnova UVIJEK implementirana u MT i savršeno funkcionira, jer dio je samog programa. Praktično nema kašnjenja.

Kako kupiti signale?

jer usluga je već integrirana u terminal, tada je sve vrlo jednostavno. Ispod je detaljna uputa (sve snimke zaslona uvećane su klikom).

1. Naravno, morate imati instaliran MetaTrader terminal (4 ili 5).

2. Zatim se morate registrirati na //www.mql5.com/hr. Registracija je slična ostalim web mjestima - morat ćete odrediti svoj poštanski sandučić, smisliti korisničko ime i lozinku. Nakon registracije poslat će vam se pismo s poveznicom za potvrdu na koju morate kliknuti da biste dovršili postupak otvaranja računa.

3. Sada otvorite naš trgovački terminal i idite na karticu Alati-> Postavke-> Zajednica.

Ovdje unosimo svoje korisničko ime i lozinku s računa na mql5.com (vidi točku 2) i kliknite U redu.

4. Tada trebamo odabrati davatelja signala. To možete učiniti izravno s trgovinskog terminala, u prozoru terminal(gdje je saldo vašeg računa i otvorene transakcije), na kartici signali.

A desnim klikom na davatelja signala koji vas zanima, odaberite "Podpisatcya«.

Ali po mom mišljenju, prikladnije je odabrati dobavljače na stranici //www.mql5.com/en/signals. Informacije su predstavljene jasnije.

Imajte na umu da su za MT4 i MT5 davatelji signala različiti!

Klikom na trgovca koji vas zanima, možete dobiti informacije o statistici računa, njegovom stanju, broju pretplatnika, vrsti (stvarnoj ili demo) i trošku pretplate na signale. Postoje i povratne informacije pretplatnika.

Na stranici svakog prodavača signala nalazi se gumb "Pretplati se", klikom na koji pokazujemo želju pretplate na kopiranje transakcija. Neki dobavljači naveli su u cijeni pretplate SLOBODAN, To znači da je pretplata besplatna.

Nakon klika na gumb prikazat će se zaslon na kojem trebate odabrati trajanje pretplate (tjedan ili mjesec) i kada započeti kopiranje signala. A također unesite ime vašeg brokera i broj računa (signale možete kopirati i na stvarni i na demo račun). Za račun nisu potrebne lozinke.

Stavite kvačicu "Slažem se s uvjetima pretplate" i kliknite "Pretplati se".

Napomena: ako se pretplatite na plaćene signale, naravno da prvo morate nadopuniti saldo svog računa. To možete učiniti na svojoj stranici profila na MQL5.com u odjeljku "Plaćanja".

5. Ponovo pokrenite terminal i tako da otvorite karticu Alati-> Postavke-> Signali, vidjet ćete da ste sada pretplaćeni na određenog prodavatelja signala. Moramo omogućiti kopiranje ugovora.

Za kopiranje signala, vaš terminal mora biti stalno uključen! Ako ne možete zadržati svoje računalo na mreži 24/5, instalirajte VPS poslužitelj.

Potvrđujemo okvire kao na snimci zaslona u nastavku, prema želji mijenjamo postavke razine rizika (više o tome u nastavku) i kliknite U redu.

To je sve. Sada će se transakcije davatelja signala automatski kopirati na vaš račun.

O postavkama rizika

U postavkama za pretplatu na signale u trgovačkom terminalu nalazi se nekoliko stavki koje vam omogućavaju da postavite razinu rizika.

Zaustavite ako je ispod - navesti vrijednost stanja, nakon što postignu zaključenje svih transakcija i zaustavljanje kopiranja novih signala.

Izvršite u roku od N namaza - navesti koliko se bodova u sklopu namaza može razlikovati od cijene kopirane narudžbe za izvršenje. Različiti brokeri imaju malo različit protok citata, pa je ova postavka nužna.

Učitajte najviše N% depozita - navedite koliki postotak depozita dajete za signale trgovanja. Ne za jednu transakciju, već općenito. Nadalje, sustav će veličinu dijela depozita dodijeljenog za signale povezati s depozitom prodavača signala (poluga, različite valute bilansa - sve se to automatski uzima u obzir). I pripremite odgovarajući lot za kopiranje transakcija.

tj ako davatelj signala izgubi cjelokupni depozit, a vi ste dodijelili 30% depozita za trgovanje u skladu s signalima, izgubit ćete samo 30%, a ne cijeli račun.

Zanimljive značajke signalne usluge od Metaquotesa

1) Tehnički dio je već integriran u terminal

To sam već spomenuo na samom početku. Usluga signala iz Metaquotesa ugrađena je u terminal Metatrader, tako da sve funkcionira jasno i brzo. Ne morate se baviti pogreškama vanjskog softvera.

2) Sinkronizacija računa pretplatnika i prodavača signala

Vrlo zanimljiva značajka koja pokušava zaštititi pretplatnika od vlastite gluposti. Dno crta je da tijekom početne sinkronizacije ne bi trebalo biti nikakvih naloga na računu pretplatnika. Inače sustav neće raditi.

Također, na početku se narudžbe na računu davatelja signala kopiraju samo ako je zarada negativna ili jednaka nuli. I postoji pravilo: jedan račun = 1 pretplata na signale 1 prodavatelja.

Takva ograničenja napravljena su tako da pretplatnik svojim ručnim transakcijama ili pretplatom kod drugog davatelja signala ne dovede svoj margin poziv.

Ako se želite pretplatiti na nekoliko davatelja signala, morate otvoriti nekoliko računa. Po mom mišljenju, vrlo razumna ograničenja.

3) Svi davatelji signala su testirani

Prije nego što se ovaj ili onaj davatelj signala pojavi na popisu, mora proći mjesec dana probnog razdoblja. Ako dobavljač pokazuje gubitak od 60 posto ili više, njegovi signali ostaju nedostupni za pretplatu. Naravno, na Forexu prošla profitabilnost ne jamči budućnost, ali to je još uvijek neka vrsta osiguravajućeg osiguranja.

Kako postati davatelj signala?

To se postiže lako, opisano na:
//www.mql5.com/ru/articles/591

Možete prodavati signale, čak i ako imate mali iznos na računu i na taj način povećati ukupni prihod od trgovanja, dajući pristup svojim transakcijama. Kao što sam gore napisao, morat ćete pokazati profitabilno trgovanje u roku od mjesec dana kako bi vaš račun postao dostupan za pretplatu.

Rezime

Vrijedi li obratiti pažnju na uslugu signala iz Metaquotesa? Mislim da jesam. Danas, s tehničkog stajališta, ovo je možda najnaprednije rješenje na tržištu. Globalni domet (većina trgovaca koristi terminal Metatrader) uskoro će pružiti velik broj kako provajdera signala, tako i pretplatnika.

Uz to, usluga se postupno razvija i uskoro obećavaju uvođenje funkcije TET (Trusted Execution Token) - posebne vrste punomoći koja će vam omogućiti kopiranje transakcija izravno putem vašeg brokera. tj zadržati terminal više ne mora.

Pogledajte video: Neuhvatljivi signal (Veljača 2020).

Ostavite Komentar