Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kako trgovati slomima razina?

Pozdrav prijatelji! Danas ćemo razgovarati o tome kako profitabilno izvršiti trgovanje kvarovima razine podrške / otpora. Kao što znamo, većina postavki Price Action usmjerena je na trgovanje s razine. tj u stvari, mi radimo s odskocima s nivoa. Je li moguće zaraditi na probojima? Uostalom, i oni su trgovcu sitnica. Možete raditi s raščlanjivanjem razina, ali morate znati ispravne taktike i zamke. Pogledajte video lekciju u nastavku i naučite sve tajne rada s razinama!

Kako trgovati razlikom razine Forex-a

Za početak, nije lako trgovati kvarovima, a ne odstupiti od razina, kao što je slučaj s većinom postavki Akcijske cijene. I želim vas odmah upozoriti da ako ste još uvijek početnik, ako trgujete relativno nedavno, bolje je trgovati samo odskakom od razine. Raspadi nivoa ne pokušavaju trgovati.

I tek kad steknete iskustvo, kad se osjećate sigurni u trgovanje nivoima odmora, polako možete započeti s nekim prekidima. Budući da je s poteškoćama općenito teže raditi, postotak profitabilnog obrta je manji nego u slučaju skokova s ​​razine. Stoga je bolje ne ulaziti u to pitanje bez iskustva.

Započnimo s klasičnim modelom koji se koristi u raščlanjivanju razina koji se može naći u većini izvora. Zamislite da imamo neku razinu i očekujemo da će se raspasti:

Što radimo? Pretpostavimo da očekujemo da će doći do sloma prema gore, odnosno da ćemo ih u skladu s tim morati kupiti. U klasičnom se pristupu preporučuje postavljanje naloga na čekanju malo iznad razine i pričekajte da ga cijena aktivira.

Logika je takva da ćemo, kada se probije razina, odmah sklopiti dogovor. Recimo tako da se razina slomi ovako:

A cijene će i dalje rasti. Upalit će se svijeće i bit ćemo u crnom:

Činilo bi se da je sve u redu. No, često ta taktika nije najuspješnija i nije najproduktivnija. I ne bih vam preporučio korištenje.

Zašto? Jer vrlo često postoje situacije kada narudžbu čekate iznad razine. Cijena raste, probija razinu gornjom sjenom, aktivira vašu narudžbu na čekanju:

A onda se dogodi sljedeće, cijena pada i ide sve niže i niže. I kao rezultat, pokreće se zaustavni gubitak:

Postoji još jedan pristup koji nije tako čest, ali unatoč tome primijenjen. Zamislite da postoji neka razina. Očekujemo da će doći do prekida, ali ne stavljajte nalog na čekanju, već pričekajte da se dogodi ta kvar.

Do kvara dolazi, razina se probija kroz neku vrstu svijeće s repom:

A zatim se čeka naredba koja se nalazi neposredno iznad vrha svijeće, zbog čega je došlo do ove propasti:

Kakva je logika ovdje? Ako se cijena sada obrne i spusti, onda nećemo biti u dogovoru i nećemo ništa izgubiti. Takav je pristup općenito učinkovitiji od jednostavnog davanja naloga na čekanju. Ali i on ima svojih nedostataka.

Zamislite da imamo svijeću koja se probila kroz razinu. Narudžbu na čekanju nalazimo tik iznad njene visoke točke za kupnju:

A onda se izvuče mala svijeća koja svojom sjenom aktivira naš red i oštro se spušta:

To se događa. I to se događa vrlo često. Ipak, u skladu s taktikom, kada postavimo čekanu naredbu iznad visoke svijeće, koja je izvršila kvar, možemo raditi. Takve taktike imaju pravo na život. Koristim malo drugačiju taktiku i sada ću vam reći o tome.

Zamislimo da imamo razinu. Pored trenutka samog kvara, moramo pogledati i svijeće uz pomoć kojih je došlo do kvara. Za trgovanje provalama potrebna nam je velika svijeća. Karakteriziranje činjenice da tržište ulaže značajne napore kako bi otišlo iznad razine.

Gledamo koja se svijeća povlači kada se približavamo razini. To bi trebalo biti veliko u odnosu na prethodne svijeće, tj. Dvostruko više od prosječnog svijećnjaka na grafikonu, ili barem jedan i pol. Svijeća bi trebala biti puna. Nije doji ili pin bar.

Ako je svijeća punokrvna i zatvorila se iznad razine, tada čekamo još jednu svijeću, koja će biti fiksirana iznad razine. Što će nam dati opravdanje da se stvarno dogodio kvar i fiksirali smo ga iznad razine.

U tom slučaju, svijeća treba biti mala, i što je najvažnije, njezino zatvaranje ne smije biti niže od razine:

Svijeća nakon pucanja ispod razine ne odgovara nam. Nakon sloma, potrebna nam je svijeća koja se pričvršćuje iznad razine (u slučaju kupnje), a istovremeno će njezino zatvaranje biti iznad razine.

Nadalje, ako se dogodi takva situacija, postavljamo naš nalog za kupnju na čekanju blizu razine. Ako je točka zatvaranja svijeće, koja nam je dala potvrdu, koja se konsolidirala iznad razine, blizu razine, tada možete ući na tržište. Ako je svijeća daleko zatvorena od razine:

Zatim stavljamo čekanu narudžbu bliže razini. Ne usko, ali blizu:

Na slici možete vidjeti ovu čekanu narudžbu. Označio sam ga kao Limit kupovine. Stop gubitak će biti mali. Vrlo je važno osigurati da su stopala mala i dobit od uzimanja velika.

Kad je zaustavni gubitak mali, postavite ga na razinu. Ako svijeća koja nam je poslužila kao potvrda ima mali rep nakon razine, onda pokušavamo zaustaviti gubitak za ovaj rep. Tik ispod njega.

Sada razmišljamo o kupovini. Za prodaju vrijedi suprotno. Uzmite profit, cilj je, kao i obično, sljedeća razina. Ili, ako nema referentne točke u obliku razine, pomnožimo stop gubitak s tri ili najmanje dva. I postavite profit u skladu s ovim.

Zamislite da smo zaustavili gubitak od 15 bodova. Pomnožimo ga s 3 i dobijemo da profit uzme 45 bodova. I izložite ga s ulazne točke. Tako trgujem slomima razina.

Dalje, morate obratiti pažnju na samu probojnu svijeću. Jer vrlo često postoje slučajevi kad je zatvarač svijeće ispod nivoa i pukne ga samo svojom sjenom:

Nakon takve svijeće ne smatramo slom. I ne ulazimo u ugovore. Ako je velika svijeća počivala na razini, ali se ispod nje zatvorila, u pravilu bismo trebali očekivati ​​povlačenje. A ako se velika svijeća probila kroz razinu, a njezino zatvaranje je izvan ove razine, tada čekamo svijeću koja će nam to potvrditi, svijeću koja će se učvrstiti iznad razine. Točka zatvaranja druge svijeće također bi trebala biti iznad razine. A mi pokušavamo s malim stop gubitkom sklopiti posao blizu razine.

Netko može reći: "Pa, stavili smo BuyLimit blizu razine, ali cijena može biti daleko bez povratka na razinu. U skladu s tim, nećemo ulaziti u posao"

To apsolutno nije problem. Jedan od naših ciljeva pri trgovanju cijenama akcija je otvaranje ponuda s malim stopama. Ne želimo ući pod svaku cijenu. Nastojimo na tržištu izaći s malim stop gubicima. Tako da nas u slučaju da djeluje uopće ne demotivira tako da jednostavno ne obraćamo pažnju na to. Dobit uzimanja zaustavio bi gubitak zaustavljanja najmanje tri puta. Stoga, ako nije bilo moguće ući s malim stop gubitkom, neka to bude tako. To nas ne bi trebalo smetati.

Postoji još jedna taktika o kojoj vam želim reći. To se također odnosi na propadanje razina, ali uz neke promjene u vezi s mojom tehnikom, o kojima sam gore govorio.

Također očekujemo pad razine s punom svijećom koja premašuje prosječnu svijeću dvostruko više na ljestvici, a također čekamo svijeću koja će potvrditi taj kvar. Odnosno, i njegova završna točka također će biti iznad razine. Zatim postavljamo čekanu naredbu bliže razini. Stop stop gubitku zaustavljamo na isti način kao što sam vam rekao gore. Ali istovremeno, narudžbu za prodaju postavili smo samo jedan bod ispod našeg zaustavnog gubitka.

To jest, ako naša narudžba djeluje, ali cijena se okreće i prelazi razinu, a zaustavni gubitak djeluje, mi ovu situaciju automatski smatramo lažnom slomom i ulazimo u prodaju.

Ova tehnika je zanimljiva, ali ja je osobno ne koristim. Budući da općenito ne volim odmah mijenjati položaj. Lakše mi je čekati dok se situacija na tržištu ne raščisti i postoje neke posebne postavke. Međutim, ova taktika ima pravo na život i znam da je mnogi koriste.

Pogledajmo sada nekoliko primjera stvarnih grafikona za konsolidaciju teorije. Teoretski smo razmotrili primjere s kupnjama, pa analizirajmo primjer prodaje.

Iznad grafikona: USD / CAD

Obratite pažnju na označenu razinu. Imali smo veliku svijeću. Više od prosječne svijeće za ovaj grafikon:

Točka zatvaranja bila je ispod razine. To smo popravili za sebe, skrenuli smo pažnju i čekamo što će se dalje dogoditi:

A onda imamo svijeću doji. Ali nas zanima samo činjenica da se fiksirala ispod razine, a njezino zatvaranje je ispod razine. Što to znači? Cijena se pokušala povećati, ali nije joj bilo dopušteno da to učini i kao rezultat zatvaranja dana ostala je ispod razine. To znači da je proboj na razini zaista uspješan. Doista, to je i potvrđeno. I sada možemo ući na tržište.

Budući da je ovdje vrijednost zatvaranja bila blizu razine, tek ste mogli ući na tržište. Imamo stop gubitak malo iznad razine, jer je rep druge svijeće još uvijek prevelik i ne bismo ga zaustavili. Iako je vrijedno to učiniti ako je moguće, ako rep nije prevelik.

Ali u ovom slučaju, samo smo postavili stop-loss. Iznosio je približno 22 boda:

Nije bilo smjernica za postavljanje profita uzimanja, ili prije nego što su bili, ali vrlo su daleko. Najbliža razina se u to vrijeme jasno vidi ispod grafikona:

Jasno je da su nam takvi ciljevi preveliki. Stoga naš stop stop gubitak jednostavno množimo s 3:

U ovom slučaju bio je 22 boda. Pomnožimo ga sa 3 i dobijemo 66 bodova:

Kao što vidimo cijena je prešla ovu udaljenost. Naša zarada od otprilike bi bila na mjestu gdje je kvačica označena:

Sigurno bi ga odveli. Ovako se trguje slom razina u slučaju prodaje. Na istom grafikonu možemo vidjeti još jedan primjer, naime u slijedećem razdoblju dolazi do korekcije prema gore i opet je cijena prešla na višu razinu:

A onda je došlo do pucanja s velikom lakomislenom svijećom:

Nadalje, cijena je fiksna ispod razine. Točka zatvaranja druge svijeće je ispod razine. Tako dobivamo potvrdu. Ulazak na tržište ne bi bio poželjan. Stoga bismo postavili stop gubitak približno bliže razini:

U toj fazi ne bismo mogli vidjeti treću svijeću, pa bismo postavili stop gubitak malo viši od razine, negdje ovdje:

Naš nalog za prodaju na čekanju aktiviran je blizu razine. Cijena se neko vrijeme gurala oko razine, a zatim je došlo do kretanja prema dolje:

Ovdje možete vidjeti da je također uzet 3 stop loss. Provjerimo. Stop gubitku imali smo oko 34 boda:

I niža cijena je prešla na 150, u svakom slučaju, uzeli bismo tri stop gubitka.

I na kraju, pogledajmo primjer kupnje:

Grafikon prikazuje razinu. Razina se formira uključujući jaz. Praznine, koliko se sjećamo, tvore razine. Ova svijeća primjećuje ovdje:

Probila je razinu. Nakon što se to dogodilo, ne ulazimo. Čekamo drugu svijeću, koja se zatvorila iznad razine i pokazala da se kvar doista dogodio, a nije lažno:

Mogli bismo ući ovdje na tržište ili staviti nalog na čekanju bliže razini. Ali u svakom slučaju, mislim da je očito da će se naša čekala naredba aktivirati. Zaustavljanje gubitka bilo bi uobičajeno malo ispod razine:

U skladu s tim, cijena je i dalje rasla.

Druga važna stvar o kojoj uvijek govorim jest da se trgovanje temelji isključivo na trendu. To se posebno odnosi na kvarove. Budući da je trgovanje probojima u trendu vrlo, vrlo nezahvalan zadatak. Postotak profitabilnog obrta je mali. Stoga, suprotno trendu, pad razine trgovanja nema smisla. Trgovamo samo prema trendu. I nema drugog načina.

Pogledajte video: Top 10 Reasons I Buy Gold & Silver - FULL VERSION Mike Maloney (Studeni 2019).

Ostavite Komentar