Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Stohastički RSI - plod je zabranjene ljubavi klasičnih pokazatelja

Dobar dan, dame i gospodo! Mnogi od vas u svom trgovanju koriste pokazatelj poput RSI. Ali poznati trgovci Stanley Kroll i Tushard Chand, autori knjige "Novi tehnički trgovac" i nekoliko drugih knjiga, istaknuti su činjenicom da RSI vrlo često dugo ostaje između razine 20 i 80, bez da ih prelazi, i zato su izmislili pokazatelj Stohastički rsi, koji prema svojoj ideji trebaju biti lišeni ovog nedostatka. Možda su dragi trgovci pretjerali, ili je to možda i planirano, ali rezultirajući pokazatelj je u zonama prekupa / prekupa vrlo često. Što se zapravo dogodilo s ove dvije uspješne osobe? Danas ćemo pokušati to shvatiti.

Karakteristike pokazatelja StohasticRSI

Platforma: Metatrader 4
Valutni parovi: bilo koji
Vremenski okvir: bilo koji
Vrijeme trgovanja: oko sata

Instalacija

Indikator se instalira prema standardnim uputama, tako da ne bi trebalo biti problema.

Opis postavki

Indikator ima samo 4 postavke:

RSI_razdoblja - razdoblje RSI oscilatora;

Percent_K - parametar% K stohastički oscilator;

Percent_D - parametar% D Stohastičkog oscilatora;

NumOfBars - broj traka povijesti koji će se uključiti u izračune pokazatelja.

Kao što ste vjerojatno primijetili, parametar „usporavanja”, koji je tipičan za stohastički indikator oscilatora, ovdje nema. Odnosno, indikator, za razliku od klasičnog stohastičkog, nema dodatnog usporavanja.

Radite s pokazateljem

StohastičkiRSI - ovo je običan stohastik, koji se izračunava ne prema vrijednostima cijena, već prema vrijednostima RSI indikatora. Ovdje je vrijedno podsjetiti se kako se izračunavaju Stochastic i RSI radi potpunijeg razumijevanja suštine samog pokazatelja.

RSI uspoređuje prosječnu vrijednost povećanja cijena s vrijednošću smanjenja za određeno vremensko razdoblje. Stohastika, s druge strane, uspoređuje razinu zatvaranja svijećnjaka s visokim / niskim rasponom cijena za određeno vremensko razdoblje. Prema tome, StochasticRSI uspoređuje razinu RSI-a u odnosu na njegov raspon u određenom vremenskom razdoblju. Drugim riječima, on uzima RSI kao osnovu i primjenjuje stohastičku formulu u svom iskazu.

Zaključak odmah sugerira sam: rezultirajući pokazatelj bolje se prilagođava trenutnom stanju na tržištu, trenutnoj volatilnosti, za razliku od RSI-ja.

Naravno, budući da se indikator stvara od dva oscilatora, tada ga trebate koristiti kao oscilator.

Kao što vidite, indikator izgleda kao klasični stohastički, ali za razliku od njega nema zona pretjerane kupnje / preprodaje. Umjesto toga, to su jasne razine - nula i sto. Kad RSI dostigne novi minimum, StochasticRS će biti jednak nuli. Kad RSI indikator dosegne novi maksimum, vidjet ćemo svoj pokazatelj oko 100.

Usporedite indikator StochasticRSI s osnovnim pokazateljima. Kao što vidite, puno je češće prekupa / preprodaja od osnovnih pokazatelja. Uz to je doista osjetljiviji i često reagira na promjene cijena ranije.

Pravila ulaska i izlaska

Dakle, kako koristimo ovaj pokazatelj u trgovanju?

Koristi se na isti način kao i bilo koji drugi oscilator.

  1. Prva i najočitija upotreba su prekomjerne kupnje i prenaplaćene razine. Da biste to učinili, možete primijeniti dodatne razine 20 i 80 - iste one koje se koriste za stohastičke. U ovom ćemo slučaju uzeti u obzir samo podebljanu glavnu liniju, zanemarujući signalnu liniju. Kao i kod svih ostalih oscilatora, tako ni vi ne smijete ništa poduzeti kada oscilator ulazi u ove zone: indikator je vrlo osjetljiv i može biti u njima vrlo dugo. Signal za akciju je izlaz indikatora iz ovih zona. Ali budite oprezni: pokazatelj zbog svoje posebne osjetljivosti daje puno lažnih signala!
  2. Razina 50 je vrlo dobra, pomaže u zaštiti depozita od prijevremenog ulaska. Signal generiran sjecištem razine 50 daje dobre signale za ulazak u položaj, ne baš kasno i istovremeno prilično pouzdan. Pored toga, pronalaženje pokazatelja iznad / ispod razine 50 može se koristiti u vašem sustavu za filtriranje unosa: iznad 50 - samo kupovine, ispod 50 - prodaje.
  3. Također možete koristiti sjecište glavne linije indikatora sa signalom. Mnogo je pouzdanije razmotriti takva raskrižja u prenapučenim i pretplaćenim zonama.

Koji se signali karakteristični za oscilatore ne smiju koristiti za ovaj pokazatelj:

  1. Poznata i najpouzdanija vrsta signala s oscilatora, koju mnogi trgovci koriste u svojim sustavima kao signal za ulazak u poziciju - divergencija, nažalost, slabo djeluje s ovim pokazateljem. Stoga je bolje ne koristiti ga.
  2. Mnogi crtaju razine, linije trenda i traže tehničke obrasce poput glave i ramena na RSI ljestvici. Unatoč činjenici da je Stohastički RSI stvoren na temelju istoimenih indikatora, ove metode prijema signala ovdje također rade loše.

Zaključak

Pa, izgleda da su Chand i Kroll dovršili svoj zadatak.

Međutim, važno je zapamtiti da je stohastički RSI "pokazatelj indikatora". Predviđa ekstremne vrijednosti RSI-a znatno ispred baznih pokazatelja, a ipak je daleko od same cijene. U svakom slučaju, ne zaboravite da se bilo koji pokazatelj nikada ne smije koristiti sam, samo u kombinaciji s drugim pokazateljima i tehničkim analizama.

Ostavite Komentar