Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Kako u roku od 10 minuta svoju strategiju učiniti profitabilnom

Pozdrav prijatelji trgovci! Danas vam želim reći o jednoj tajnoj službi koju aktivno koriste profesionalci iz područja trgovine. Nešto o čemu nije uobičajeno razgovarati. Alat koji pretvara gubitnički trgovinski sustav u stabilno profitabilnu strategiju.

Mislim da nitko ne treba biti uvjeren koliko su važne statistike trgovine tijekom rada na financijskim tržištima. To se više puta spominjalo na stranicama našeg bloga, profesionalni trgovci o tome uvijek pričaju za početnike, a vi ste se vjerojatno uspjeli u tome uvjeriti. Mnogi su vjerojatno gledali video lekcije A. Gerchika u kojima je objasnio važnost analize statistike trgovine koristeći jednu vrlo zgodnu uslugu kao primjer - MarketStat. O tome će biti govora u nastavku.

Kakvu uslugu?

Kao što ste možda pogodili, ova je usluga namijenjena detaljnoj analizi statistika trgovine za ručne trgovce. Obilje je raznih filtera i statistika, s kojima ću vas upoznati. To je resurs na mreži, nakon registracije na kojem možete preuzeti izvješće s terminala ručnog trgovanja i započeti detaljnu analizu svojih pogrešaka.

Registracija u servisu

Možete se registrirati na: //webmarketstat.ru/user/register

Nakon što ispunimo tako jednostavan obrazac, nastavljamo sa stvaranjem računa.

Stvaranje računa

Mi biramo razmjenu, u našem slučaju je FOREX. U polju brokerske ili trgovačke platforme odaberite broker_meta4.

Naziv računa može biti bilo koji.

Ako želite odmah konfigurirati dodatne parametre, poništite potvrdni okvir "Jednostavni obrazac". Ali ove se postavke mogu postaviti kasnije.

Idite na stranicu s odabirom tarifa.

Na računu se sakupljaju statistike unutar jedne burze, jednog brokera i jednog depozita. Svaka kreirana faktura se posebno plaća u usluzi. Ako trebate analizirati više računa istovremeno, svaki od njih morat ćete platiti zasebno. Usluga omogućuje jednom korisniku bilo koji broj računa, ali svaki se od njih mora platiti odvojeno. Usluga ne nudi probnu verziju, ali daje garanciju povrata novca prilikom kontaktiranja u roku od 7 dana od datuma plaćanja.

Aktiviramo račun.

Preuzmite podatke s terminala

Izvješća možete preuzeti zauzvrat, kronološkim redoslijedom. To su, na primjer, počeli koristiti uslugu - preuzeli su cjelokupno izvješće koje imate, a zatim učitavali podatke jednom tjedno ili mjesečno.

Pogledajte videozapis na početku ovog članka za pripremu podataka za preuzimanje.

Ako je preuzimanje bilo uspješno, vidjet ćete vaše ponude i moći ćete započeti raditi s uslugom.

Kako bi se trenutni depozit i uložena sredstva mogli prikazati u stožernoj tablici, morate unijeti promjene pologa.

Dakle, za upis početnog depozita morate prijeći na stranicu "Rad s depozitom", odaberite karticu "Promijeni depozit" i u polju za unos iznad tablice navedite datum i iznos pologa na računu. Da biste prikazali povlačenje, iznos se unosi s minusom.

Na istoj kartici nalazi se tablica sa sljedećim stupcima:

 • "Doprinosi" - uloženi novac
 • "Promjene" - iznos promjena uloženog novca prema datumima
 • "Depozit" - tekući depozit uzimajući u obzir dobit
 • "Rezultat" je rezultat trgovanja za taj dan. Iznos za koji se depozit mijenja kao rezultat trgovačkih aktivnosti
 • „Profitabilnost po danu“ - postotak promjene u odnosu na prethodni dan
 • "Ukupni povrat" - ukupni povrat u postocima na uložena sredstva za cijelo razdoblje, uzimajući u obzir promjene u depozitu

Funkcionalnost usluge

Upravljačka ploča računa

 1. Naziv računa.
 2. Krajnji datum za plaćenu pretplatu.
 3. Obnovi račun - Obnovi račun. Plaćanje s salda usluge.
 4. Promjena - omogućuje vam odabir drugog računa za rad s njim. Gumb je vidljiv ako imate nekoliko računa.
 5. Kreiraj - stvori novi račun.
 6. Izbriši - izbrišite račun. Račun se može izbrisati samo ako još nije plaćen ili je račun istekao.
 7. Uredi - uređivanje postavki računa.

Da biste promijenili svojstva računa poput imena, razmjene, posrednika, postavki izračuna provizije - kliknite gumb "Uredi račun" na upravljačkoj ploči računa.

U ovom obliku možete promijeniti sljedeće postavke:

- razmjena i posrednik (kad promijenite razmjenu, svi preuzeti podaci će se izgubiti)

- način obračuna provizije. Prema zadanim postavkama preuzima se iz izvješća brokera.

- način pisanja ponuda. Ili je uzeto točno iz izvješća ili se kombiniraju transakcije koje se razlikuju u vremenu od 10 sekundi ili manje.

- slijed prilikom učitavanja izvještaja.

- postavke za grupe trgovaca.

 1. Postavke zaslona - konfiguriranje dodatne analitike i prikaz dodatnih atributa transakcija.

Moguće je konfigurirati neke stupce u tablici transakcija, na primjer, mogućnost prikazivanja početnih zaustavljanja pozicija, maksimalno povlačenje i dobit u transakciji ili omjer profita i rizika. Također je moguće dodati vlastite dodatne stupce.

Ovdje možete konfigurirati metode ulaska i izlaska s tržišta, kao i korištene strategije. Na primjer, radite na nekoliko strategija na jednom računu, a svaka od njih podrazumijeva nekoliko različitih opcija ulaza i izlaza. Sve su ove točke konfigurirane i naknadno, analizirajući trgovinu, možete procijeniti učinkovitost svake strategije i svake metode ulaska ili izlaska.

 1. Preuzmite demo podatke - popunjavanje računa s demo podacima. Moguće je samo ako račun ne sadrži transakcije.
 2. Prikaži - stvorite / izbrišite / promijenite vezu da biste vidjeli svoj osobni račun.

Tabela ponude

Kvačica za odabir posla. Odabrane ponude mogu se priložiti dodatnim atributima, kombinirati ili izbrisati. Potvrdni okviri mogu se postaviti samo unutar jedne stranice.

Slijede stupci:

"Datum otvaranja" - datum otvaranja transakcije.

"Vrijeme je otvoreno." - vrijeme otvaranja transakcije

"Zatvoreni datum" - datum zatvaranja transakcije.

"Vrijeme zatvaranja" - vrijeme zatvaranja transakcije

"Instr." - naziv instrumenta (dionica, valutni par, budućnosti).

"Na primjer." - smjer transakcije ("L" - dugo, "S" - kratko).

"Cijena otvorena." - cijena otvaranja transakcije u valuti računa.

"Zatvori cijenu" - zaključna cijena transakcije u valuti računa.

"Količina" - količina.

"Provizija" - provizija, troškovi transakcije.

"Ispravka. NET" - podešavanje NET.

"Res". - rezultira transakcijom umanjenom za sve troškove (neto). Smatra se kako slijedi: NET = Bruto - Komisija - Prilagodba NET.

"%" - postotak prinosa u transakciji (%). Smatra se: (neto / depozit na datum zatvaranja transakcije * 100%). Radi samo s ispunjenim depozitom.

"First. Stop" - početno zaustavljanje. Važan parametar za izračun omjera dobiti i rizika (R). Prije otvaranja pozicije potrebno je utvrditi cijenu po kojoj zatvorimo poziciju s gubitkom kako bismo zaštitili kapital, takozvani stop loss.

"R" je višestruki R. U smislu množenja R, osnovni princip nagađanja bit će: održavati gubitke na 1 R što je više moguće i omogućiti dobitima da dosegnu velike množine R. Izračunato je na sljedeći način: R = (Završna cijena - Otvorena cijena) / ( Cijena otvaranja - početno zaustavljanje).

"Metoda unosa." - način ulaska u posao - analitika osmišljena da odražava način sklapanja posla, metode se konfiguriraju u postavkama prikaza računa, dodjeljuju se za svaku transakciju u uređivaču ili se koristi skupno uređivanje transakcija.

"Izlazi." - izlaz (poput "Ulazak.").

"Strategija" - strategija - (slično kao "Metoda unosa.").

"Analytics 1" - analitika korisnika - (slično "Metodu unosa"), osim što naziv postavke nije obavezan. Upišite "referencu".

Google Analytics 2 je analitika korisnika (slično kao Analytics 1).

"Analytics 3" - korisnička analitika - unesite "broj".

"Evaluacija" - evaluacija - analitika za procjenu njihovih pozicija, na primjer, na skali od pet bodova.

Za dodatnu analitiku nalaze se tablice, grafikoni i grafikoni na kartici "Statistika o stilu trgovanja". Potreba za dodatnom analitikom konfigurirana je u postavkama prikaza računa. Za svaku analitiku postoje polja za popunjavanje uređivača i mogućnost skupnog uređivanja.

"Memo". Komentar - za svaku je transakciju moguće stvoriti komentar koji se prikazuje ispod uređivača kad se pozicionira na transakciji.

"Preuzeto" - datum i vrijeme kad je transakcija kreirana ili preuzeta. Za svaku je transakciju moguće prenijeti do 4 snimke zaslona, ​​svaka veličine do 400 kb. Minijature zaslona prikazuju se ispod uređivača prilikom pozicioniranja na transakciji. Klikom na snimku zaslona otvara se u cijelom zaslonu.

Otvori tablicu pozicija

Tablica trgovina otvorenih pozicija, kao što naziv govori, trenutno je nepotpuna transakcija. U slučaju preuzimanja izvještaja u automatskom načinu rada, "trenutni trenutak" je stanje trgovanja nakon učitavanja posljednjeg izvješća ili prije preuzimanja prvog.

Transakcije na čekanju iz tablice ne sudjeluju u statistikama i potrebne su samo da odražavaju trenutno stanje trgovine i ispravno zatvaranje transakcija prilikom učitavanja sljedećeg izvješća.

Za ispravne izračune, prije preuzimanja prvog izvješća, morate ručno, pomoću uređivača, pažljivo popuniti otvorene pozicije koje su bile otvorene prije razdoblja izvješćivanja. U budućnosti će se, pod kronologijom preuzimanja izvješća, tablica otvorenih pozicija automatski ažurirati.

Deal Editor

Uređivač transakcija koristi se za ručno upravljanje transakcijama.

Pomoću uređivača možete unijeti nove transakcije, urediti postojeće, upisati glavne i dodatne atribute transakcije, otvoriti i zatvoriti poziciju.

Također, pri postavljanju u tablici "Transakcije" na liniji uređivač prikazuje dodatne informacije o transakciji, kao što su ime instrumenta, sektora, industrije, dan u tjednu, vremenski raspon, vrijeme u transakciji, snimke zaslona i komentari.

Da biste dodali novu ponudu, kliknite gumb "dodaj ponudu". istodobno će postati dostupna polja urednika u koja morate unijeti sve potrebne detalje. Zatim pritisnite gumb "Spremi". Urednik će provjeriti dovoljnost i ispravnost popunjavanja polja i dodati posao u tablicu posla. Transakcija se dodaje na kraj tablice transakcija, bez obzira na datum i razvrstavanje utvrđeno u tablici. Nakon ažuriranja ili zamjene stranica u tablici, posao će "zauzeti svoje mjesto".

Za uređivanje postojeće transakcije smjestite se u tablicu transakcija potrebnom transakcijom i u uređivaču pritisnite gumb "Uredi". Polja u uređivaču, s ispunjenim atributima, otvorit će se za uređivanje. Nakon uređivanja transakcije, kliknite "Spremi" ili "Otkaži" ako odlučite odbiti uređivanje.

Da biste dodali otvorenu poziciju, kliknite "Dodaj nedovršenu transakciju", ispunite raspoloživa polja i kliknite gumb "Spremi". Transakcija će biti dodana u tablicu "Otvorene pozicije"

Da biste zatvorili otvoreni položaj, pozicionirajte se na potrebnu otvorenu poziciju i kliknite gumb u uređivaču Zatvori transakciju. U tom će slučaju postati dostupni atributi za zatvaranje transakcije, koji se moraju popuniti i kliknite gumb "Spremi". Prilikom spremanja, već zatvorena transakcija bit će izbrisana iz tablice "Otvorene pozicije" i zapisana u tablicu "Transakcije"

Otvorene pozicije se također mogu uređivati ​​i brisati pomoću uređivača.

Također možete dodati komentare i snimke zaslona transakcijama.

Radite s filtrima

Filtri su moćan alat za analizu statistika.

Filtri su postavljeni na SVE podatke i primijenjeni na SVE tablice i dijagrame. Na taj način pomoću filtara možete analizirati bilo koji analitički odjeljak ili nekoliko njih unutar cijele trgovine. Pomoću različitih filtera možete prepoznati bilo koje skrivene prednosti ili nedostatke trgovanja.

Zatim možete provjeriti je li to oduvijek bilo tako postavljanjem filtera po mjesecu.

Zatim možete provjeriti ovu metodu unosa, za ostale valutne parove i ostalih dana, analizirati grafikone, vidjeti uspješne formacije za određene transakcije i izvući zaključke.

Ovo je samo poseban primjer obrazloženja, ali sve to ne bi bilo moguće vidjeti bez upotrebe filtera.

Obavezno koristite filtre.

Okretna tablica i grafikoni

Sažeti podaci

Opći sažetak različitih statistika na računu - isplativost, broj profitabilnih i neprofitabilnih transakcija, sve što terminal daje prilikom spremanja detaljnog izvještaja.

Raspored prihoda po danu / tjednu / mjesecu

Grafikon "Grafikon prihoda" u svakom stupcu odražava ukupni rezultat svih transakcija za to razdoblje, u apsolutnim iznosima, postavljen gumbima na vrhu grafikona (dani, tjedni, mjeseci, godine). Plavi dio stoblika je neto rezultat bez provizije, plavi dio je provizija.

Neto - bruto

Grafikon "Neto-bruto" prikazuje rezultate trgovanja kumulativno.

Neto je neto rezultat uz račun koji se uzima u obzir.

Bruto - rezultat bez provizije burze i brokera. Korisno za analizu uspjeha trgovine u odnosu na ostale sudionike na tržištu. Ako je rezultat pozitivan, bez obzira na NET - strategija trgovanja je uspješna, uzimamo novac s tržišta, ponovno igramo ostale sudionike i ima smisla obratiti pažnju na poboljšanje strategije i optimizaciju provizije.

Grafikon ovisnosti rezultata o volumenu

Svaka točka grafikona ovisnosti rezultata o volumenu pokazuje apsolutni rezultat, gdje se duž osi X trguje volumen dnevno. Pretpostavlja se da se uz dovoljan skup statistika mogu formirati klasteri točaka koji prikazuju optimalni, učinkoviti, prikladni obujam trgovine po danu.

Ovaj je grafikon najkorisniji za američka tržišta, jer sve dionice imaju istu seriju od 100 dionica.

Za ostala tržišta, ima smisla koristiti ovaj grafikon filtriran samo jednim instrumentom.

Grafikon rezultata broja transakcija

Svaka točka grafikona ovisnosti rezultata o količini pokazuje apsolutni rezultat, gdje je duž osi X broj transakcija dnevno. Pretpostavlja se da se uz dovoljan skup statističkih podataka mogu formirati klasteri točaka koji prikazuju najudobniji broj transakcija dnevno.

OHLCV grafikon

Promjena rezultata po kumulativnom zbroju odraženih korištenjem dionica grafikona, gdje

 • Otvoreno - rezultat na početku dana
 • Bok - najbolji rezultat dana
 • Rezultat nizak - najgori dan
 • Zatvori - rezultat na kraju dana
 • Količina - broj zaključenih transakcija

Analizirajući ovaj grafikon, možete vidjeti kako nadoknađujete ili, naprotiv, gubite akumuliranu dobit, trendove uspješnih serija i unutrašnju strukturu dana. Ako usporedite stanje na tržištu, sa vašim internim stanjem i drugim analitičkim podacima, možete vidjeti vizualne obrasce prisutne u vašoj trgovini.

Grafikon se može smanjiti pomoću gumba na dnu prozora.

Normalna raspodjela

Vrijednost "Očekivanje" će nam reći koliko je isplativa strategija koju trgovac koristi. Zauzvrat, širenje distribucije pokazat će koliki je rizik u trgovačkoj strategiji trgovca. Čak i uz pozitivno očekivanje, visoko standardno odstupanje značit će da je rizik previsok.

Tabela sažetka

Tablica sažetka prikazuje opće rezultate, grupirane po danima. Ova tablica daje opću sliku kako se rezultati trgovanja mijenjaju tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Statistika vremena

Ovisnost rezultata o danu u tjednu

Na grafikonu su prikazani rezultati svih vremena grupirani po danima u tjednu.

Zeleni dio stupca pokazuje koliko je zaradio sve pozitivne transakcije toga dana u tjednu, crveni dio stupca - negativan. Razlika će pokazati ukupni rezultat. Ukupni rezultat prikazan je u donjoj tablici. U pravilu, tijekom dugog razdoblja ispada da su neki dani u tjednu puno bolji ili lošiji od ostalih, što ukazuje na potrebu proučavanja razloga ili čak tih dana isključiti iz trgovanja.

Ovisnost rezultata o ulaznom vremenskom rasponu

Na grafikonu su prikazani rezultati svih vremena grupirani po vremenskom rasponu unosa.

Zeleni dio trake označava koliko je zarađeno od svih pozitivnih transakcija u ovom vremenskom rasponu, crveni dio trake - negativan. Razlika će pokazati ukupni rezultat. Ukupni rezultat prikazan je u donjoj tablici.

Vremenski rasponi dijele trgovački dan na nekoliko logičnih razdoblja. Za Forex su to sesije različitih zemalja: azijske, europske, američke.

Ovisnost rezultata o rasponu vremena ulaska i dana u tjednu

Na grafikonu su prikazani rezultati svih vremena grupirani po danu tjedna i vremenskom rasponu unosa. To je općeniti prikaz za prethodna dva grafikona.

Ovisnost rezultata o vremenu ulaska

Na grafikonu su prikazani rezultati svih vremena grupirani po satima.

Zeleni dio stupca znači koliko su sve pozitivne transakcije zaradile, čije je vrijeme objavljivanja palo u ovaj sat, crveni dio stupca - negativan. Razlika će pokazati ukupni rezultat. Ukupni rezultat prikazan je u donjoj tablici.

Možete vidjeti i trgovinsku aktivnost i najpovoljnije vrijeme za trgovanje.

Ovisnost rezultata o vremenu u transakciji

Grafikon prikazuje rezultate za sva vremena, grupirana po vremenu u transakciji

Zeleni dio stupca označava koliko se zarađuje od svih pozitivnih transakcija koje imaju takvo trajanje u minutima, crveni dio stupca - negativan. Razlika će pokazati ukupni rezultat. Ukupni rezultat prikazan je u donjoj tablici.

Možete vidjeti koje je trajanje transakcije najoptimalnije. Na temelju nalaza možete konfigurirati najpovoljniji vremenski okvir za prikaz.

Sažetak instrumenta

U ovom ćete odjeljku pronaći statistiku o alatima koji se koriste u trgovanju.

Top 10 alata prikazuju najpopularnije alate.

Grafikon rezultata alata pokazuje koje alate je najučinkovitije koristiti.

Grafički prikaz broja transakcija po instrumentima u vizualnom obliku pokazuje koliko trgujete svim instrumentima. Kad pokažete pokazivač iznad sektora grafikona, pojavit će se njegovo ime i broj transakcija.

Dinamika rezultata za instrumente prikazat će rezultate svakog para u obliku grafikona.

Okretna tablica čije se vrijednosti koriste za grafikone razvrstana je prema rezultatima od najboljih do najgorih alata.

Statistika stila trgovanja

Ako ste unijeli vrste ulaza, izlaza i strategije koje se koriste za svaku transakciju, u ovom ćete odjeljku moći proučavati statistiku za te stavke.

Ovisnost rezultata o načinu ulaska u položaj

Distribucija rezultata transakcija za svaki od načina unosa. Stupci na grafikonu raspoređeni su od najgoreg ukupnog rezultata do najboljeg.

Na pitačkoj karti - broj transakcija za svaku od ulaznih opcija u postotku na cjelinu.

Kad lebdite mišem pojavit će se naziv, postotak i broj transakcija. Ostala tri odjeljka približno su jednaka ovom.

Upravljanje novcem.

U ovom ćete odjeljku pogledati grafikon profitabilnosti trgovinskog sustava kada primjenjujete različite pristupe upravljanju novcem: optimalni udio, martingale i anti-martingale, fiksni postotak i fiksni udio. Nije mi se svidjelo kako je napravljen ovaj odjeljak. Činjenica je da u analizi može istovremeno sudjelovati samo jedan valutni par, a ne cijeli račun.

Zaključak

U cjelini, MarketStat je prilično zanimljiva i svakako korisna usluga koja će pomoći poboljšanju rezultata trgovanja za ručne trgovce. Usluga sadrži mnogo korisnih statistika koje nisu dostupne u besplatnim kolegama. Unatoč nekim nedostacima, poput neprimjerenog preuzimanja statistika, nekim ograničenjima u analizi metoda upravljanja novcem, prednosti su očigledno veće od toga.

P.s. detaljnije i jasnije rad s uslugom prikazan je u video vodiču na početku ovog članka.

Besplatno probno razdoblje

Pogledajte video: 97% Owned - Economic Truth documentary - How is Money Created (Veljača 2020).

Ostavite Komentar