Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Dvostruki visoki / dvostruki niski uzorak

Pozdrav, drugovi Forex trgovci. Svi znamo važnost razine podrške / otpora. Ali jeste li ikada razmišljali o tome kako se počinju formirati? Ali što ako se ovaj trenutak može odrediti (iako ne uvijek)? Zanimljiva ideja, slažem se.

I na temelju toga, nazvan izuzetno učinkovit obrazac Price Action Dvostruka visoka / nijansa niska, Danas bih vam želio ispričati o njemu.

Cijena akcije DHDL uzorak

U ovom bih se članku želio dotaknuti zanimljive postavke pod nazivom Double High / Double Low. Možda ste ga upoznali negdje pod drugim imenom, ali to nije toliko važno.

Ovaj je obrazac vrlo učinkovit i profitabilan. Spomenuo sam to na webinarima i sada bih htio napraviti zaseban članak o tome.

Što je suština postavljanja Double High / Double Low?

Kao što se sjećamo, sve naše postavke Akcijske cijene trguju se na razini. A koja je razina koju tražite? Nećemo ulaziti u detalje, jer imamo mnogo zasebnih lekcija po razini.

Razina je cjenovna zona iznad koje cijena ne ide. Nije joj dopušteno prijeći (ili ispod) određenu razinu.

U ovom slučaju (na slici iznad) imamo medvjeđi trend, tako da cijena nije dopuštena za rast. Jednostavno rečeno, postoji neka cijena iznad koje se citati ne kreću. Razlog ovog događaja za nas nije toliko važan. Samo znamo da je to određena granica, iznad koje se cijena ne diže.

Sada na sekundu zaboravimo na razine i pogledajte ove dvije svijeće:

Pogledajmo bliže njihove vrhove.

Jedna svijeća visoka 1.6414:

Druga svijeća ima visoku 1.64125:

Možemo pretpostaviti da su vrhovi ove dvije svijeće isti, jer svi znamo da često različiti posrednici mogu imati malo drugačije citate i zbog toga se pojavljuje razlika, igra je 1-2 boda. To je za vas sasvim prihvatljivo i ne brinite se.

Što to znači? To znači da postoji određena cijena iznad koje citati nisu išli ili im "nije bilo dopušteno". To za nas nije previše važno. Samo znamo da cijena nije išla. I primjetno je da se to događalo dva dana zaredom.

Odnosno, cijena nije bila dozvoljena prvi i drugi put:

Igrači to vide i razumiju da na ovoj razini postoji neka vrsta snažnog prodavača ili da nema kupca koji su iznad tih vrijednosti. Štoviše, nešto zaustavlja cijenu na dnevnom redu karte. Da biste shvatili, da bi cijena bila iznad nekih ograničenja u dnevnom redu, potrebna je velika količina sredstava.

Pokazalo se, dakle, da imamo određenu barijeru cijena. Barijera cijena nije samo nivo:

Odnosno, ove dvije svijeće formirale su razinu. Još ne znamo, bez da vidimo pravu stranu grafikona, hoće li se to pokazati na razini, ali cijena nam daje preduvjete za to. Dva identična maksimuma govore nam da cijena nije dopuštena u dnevnom redu dva dana zaredom. A budući da cijena nije dopuštena gore, to znači da će ići dolje. I tako možemo otvoriti poziciju i zaraditi određenu zaradu.

Odmah želim skrenuti pažnju na jednu točku.

Napominjemo da iste svijeće ne moraju ići redom. Između njih može biti jedna ili nekoliko svijeća. Ako su svijeće vrlo daleko, to se već pretvara u postavljanje dvostrukog vrha / dvostrukog dna. Imali smo zaseban video o njemu.

Između svijeća može biti jedna, dvije svijeće s jednakom visokom ili s istom niskom. Ako je svijeća između njih, probija se ova razina, stvorena rubovima svijeća:

To znači da se cijena barem s te razine pobunila, ali može ga prilično slomiti. Ova razina nije stabilna i ne treba je smatrati postavkom Double High / Double Low. Stoga obratite pažnju kako ne bi došlo do prekida razine cijena koje stvaraju isti vrhovi.

Također imajte na umu da se ponekad vrhovi temelje na razini koja je već bila na ovom mjestu. To postavljanje postaje mnogo jače.

Kako ćemo ući na tržište?

Kao i uvijek, prilikom trgovanja Price Priceom ne ulazimo u bitku sa "mačem". Ne težimo ulasku na tržište, već naprotiv, postavljamo limitirani poredak nedaleko od naše formirane razine:

Ako je Double High, tada ulazimo u prodaju, a ako Double Low, tada ulazimo u kupnju. I, naravno, pokušavamo to učiniti u smjeru glavnog trenda. Prema postavkama postupamo s velikim nepovjerenjem.

Ovdje bismo postavili limitirani nalog za prodaju:

Razumijem da bi mnogi mogli reći da će se cijena odmah spustiti i što je onda smisao odmah ne ući na tržište? Da može. I u ovom se slučaju dogodilo. Da, to se događa, ali uvijek pamtimo omjer rizika i profita koji bi, kao što sam rekao, trebao biti minimum 1: 2.

Ulazimo u granični poredak, postavljamo ga blizu naše, još uvijek neprovjerene razine.

Zaustavite gubitak i uzmite profit

Postavite Stop Loss malo iznad razine:

Zatim postavite profit na sljedeću razinu. Ako se ne opazi, jednostavno pomnožimo zaustavni gubitak za 3-5 ovisno o vrijednosti zaustavnog gubitka:

Ispada da smo negdje ovdje trebali imati zaradu:

Pa čak i da nismo ušli na tržište, ali ako bi se narudžba aktivirala, mogla bi se dobiti čak 5-10 puta veća od veličine zaustavnog gubitka.

Prirodno će doći do situacija kada se naša narudžba ne aktivira i ne uđemo na tržište. Ako vas zanima detaljnije objašnjenje zašto pokušavamo ući s malim stopama i velikim zauzimanjem, pogledajte webinar pod nazivom Uzmi profit i zaustavi gubitak.

Još jedan mali trik koji bih vam preporučio da koristite je da se narudžba izvrši u neuspjehu nakon dva zaustavna gubitka. Odnosno, kada je cijena ušla u profit na razini dva zaustavna gubitka. U ovom slučaju imali smo 45 bodova zaustavnog gubitka. Prema tome, na razini od 90 bodova, svoj bi nalog prenijeli na BU:

Ovo je takva mjera opreza, koja će vam često pomoći da ostanete "sami", čak i kada se tržište naglo razvija.

Primjeri

Sada razmotrimo još jedan primjer kupnje.

U ovom slučaju otvorili smo dnevnu shemu USDJPY:

Želim skrenuti pozornost na to da ova postava vrijedi na dnevnim kartama i na H4. Na H1 ne bih preporučio njegovu upotrebu.

Dakle, vratimo se našem primjeru. Trend na ljestvici je bullish.

Formira se Double Double postavka:

Promatramo dvije svijeće. Jedna niska 104,73, a druga 104,74. To je potpuno prihvatljivo, kao što sam već rekao. Odmah napominjemo da je sljedeći, treći svijećnjak, pao malo niže, zbog čega smo zaustavili gubitak na razini u nastajanju kako bismo spriječili gubitak.

Takve su emisije moguće, a moglo bi se dogoditi da veliki igrači neće spustiti cijenu ispod ove granice. Ali dogodilo se da je pala dolje. To je normalno, jer je zbog takvih emisija postavljen zaustavni gubitak.

Možete odmah izgraditi razinu:

Na tržište ne ulazimo odmah nakon zatvaranja druge svijeće:

Ograničeni nalog za kupnju postavljamo malo iznad naše razine u nastajanju, to je otprilike ovdje:

Ne zaboravite na stop loss, koji smo postavili tek ispod razine:

U budućnosti će se naša narudžba aktivirati i napominjem da ako na tržište uđemo odmah nakon zatvaranja druge svijeće, ne bismo stekli 48 bodova profita:

I to je više od našeg zaustavnog gubitka, koji je iznosio 40 bodova:

U isto vrijeme, naš zaustavni gubitak bio bi 85 bodova, što je, vidite, dvostruko više od zaustavnog gubitka s kojim smo uspjeli sklopiti ugovor.

Za daljnji rad mogli bismo umnožiti zaustavni gubitak za tri i već bismo ovdje isključili ugovor:

Vrlo često se povećavanje dobiti uzima od tri do pet jedinica. U ovom su postavljanju tri minimalne jedinice koje koristimo za pronalaženje profita. Ako nema referentne točke u obliku razine, tada možete pomnožiti gubitak zaustavljanja s pet, ako je vrlo mali.

Ponekad se ispostavi da je zaustavni gubitak velik, a pogrešno je množiti ga nekim velikim faktorom. Savjetujem vam da se usredotočite na vrijednost od tri do pet.

Pogledajmo još jedan primjer:

Vidimo da u nizu postoje dvije svijeće:

Identično 101,28 nisko. Kao što vidimo dalje, cijena se vratila vrlo blizu ovoj razini cijena. Bilo je moguće unijeti limitirani nalog za kupovinu i, u načelu, uzimala se svaka dobit.

U ovom se slučaju, usput, moglo usredotočiti na ovu razinu:

Uzmi profit ovdje bi bilo nešto takvo:

Stop gubitak bi bio negdje oko 28 bodova:

Međutim, želim napomenuti da ovo postavljanje ne radi uvijek.

Stoga zaustavljamo gubitak. Cijena može prilično ići gdje god želi i zbog toga transakcija može biti neisplativa. Ne zaboravite na mogućnost gubitka. Ako koristimo omjer rizika i profita od 1 do 3, tada tri razine gubitka zaustavljaju samo jednu profitabilnu trgovinu. Iako, u stvari, postoji nekoliko zaustavnih gubitaka u ovom postavljanju. U praksi djeluje prilično dobro.

A sada razmislite o onom trenutku o kojem sam govorio na samom početku članka:

Čini se da svijeće imaju isto toliko niske, ali srednja ih svijeća probija i ne bih ulazio u takvo postavljanje.

Ovaj svijećnjak pokazuje da razina nije toliko jaka i da je moguće da se cijena probije kroz njega i spusti:

U takvim slučajevima ne biste trebali ulaziti u ovu postavku, čak i ako cijena ide dalje.

Još jedan primjer EURUSD para:

Razlika između niskih je jedan i pol bod. Možemo reći da su iste za obje svijeće.

Cijena se opet vratila s repom i pružila nam je mogućnost ulaska na tržište s limitiranom narudžbom s malim stop gubicima i velikim potencijalom za profit:

Imajte na umu da cijena vrlo često nastoji ispitati razinu novorođenčeta. Stoga je sasvim logično da na tržište uđemo ne odmah nakon zatvaranja druge svijeće, već blizu naše razine u nastajanju. Na taj način smanjujemo veličinu zaustavnog gubitka i povećavamo veličinu potencijalne dobiti.

I na kraju, razmotrite još jedan primjer:

Ovaj put svijeće s jednakom niskom nisu u nizu. Između njih nalaze se dvije svijeće s različitim niskim, koje ne probijaju očekivanu razinu.

Prva svijeća niska 97,70:

Dalje su dvije svijeće s različitim niskim i sljedeće svijeće s niskim 97,71:

Ovdje ne bismo mogli sklopiti posao, jer je cijena porasla, ali svejedno, to je bila valjana postava koja je bila sasvim pogodna za ulazak na tržište.

Želio bih vas podsjetiti na ono što sam ranije rekao da u postavljanju Double High / Double Low između svijeća može biti jedna ili dvije svijeće. Maksimalno su tri svijeće. Ali bolje je ako ove svijeće s istim Lowom ili High idu redom. Tada se postavljanje smatra jačim, a razina stabilnija. U isto vrijeme, svijeće unutar istih vrijednosti ne bi trebale probiti razinu u nastajanju. Ako postoji rep koji se probija kroz razinu, to više nije valjano postavljanje i ne bih vam preporučio da to razmislite.

Nalazi

  • Postavka Double High / Double Low pokazuje nam određenu granicu cijena, ispod (iznad) koja cijena nije dopuštena, a pretpostavljamo da je ovo rastuća razina. Razlika u točkama između dvije identične svijeće može biti oko jedna, dvije točke. Osim toga, između njih također može biti jedna ili dvije svijeće. Ali naravno da je bolje da idu redom. Tada je, kao što rekoh, postava jača, a razina stabilnija.
  • Na tržište pokušavamo ući u smjeru glavnog trenda. Ako postoji oslanjanje na neku prethodno formiranu razinu, tada se fokusiramo na to. Unosimo limitirani nalog malo iznad razine ako je riječ o kupnji, ili malo niže ako je prodaja.
  • Stop gubici postavljaju se malo ispod razine ako se radi o kupnji i malo veći ako je prodaja u slučaju slučajnih skokova cijena koji bi mogli uzrokovati gubitak. Trudimo se da mali gubitak postane stop.
  • Podignite profit na sljedeću razinu. Ako nije, onda pomnožite gubitak zaustavljanja s 3-5 ovisno o veličini zaustavnog gubitka. Dakle, određujemo veličinu dobiti dobiti.
  • Ovaj obrazac dobro funkcionira na dnevnim kartama i na H4.
  • Na H1 i niže, ne bih preporučio korištenje zbog nestabilnosti.
  • Također se preporučuje da nakon prelaska cijene s dvije stope gubitka u smjeru profita, stop gubitak prevedete na razinu otvorenosti. Odnosno, na razini otvaranja naloga.
  • Obrazac Double High / Double Low može vam pomoći da trgujete na Forex tržištu i dovedete dovoljan profit uz pravilnu primjenu i proračune.

Pogledajte video: Dvostruki visoki štapić Treble Crochet - Kukičanje za početnike (Listopad 2019).

Ostavite Komentar