Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Povećajte vjerojatnost uzimanja profita uz pomoć EasyTakeProfit Utility

Pozdrav prijatelji Forex trgovci! Vjerojatno ste svi čuli da je izlaz iz neke pozicije mnogo važniji od ulazne točke. Mnogi trgovci početnici povremeno imaju poteškoće pri organiziranju gubitaka i zaustavljanju ciljeva za otvorene pozicije. Netko napušta pozicije ranije nego što se očekivalo, čime se krši željeni omjer zarade i gubitka, dok neki postavljaju nerealne ciljeve zarade i čekaju da tržište osmisli kako bi ih dostigao, što također dovodi do tužnih rezultata.

Također, većina početnika ima problema s postavljanjem zaustavnog gubitka. Najčešće padaju u dvije krajnosti - ili je premalo zaustavljanje postavljeno zbog nespremnosti gubitka više, ili preveliko zaustavljanje, ili čak njegova potpuna odsutnost.

Danas ćemo razmotriti savjetnika EasyTakeProfit, osmišljen kako bi pomogao početnicima trgovcima da pravilno postave ciljeve i ograničenja. Jednostavno rečeno, savjetnik pokazuje preporučena područja za podešavanje dobiti i zaustaviti gubitak.

Bit teorije

Stavljanje razine zaustavljanja "daleko od štete" smanjuje šanse za proboj, a stavljanje profita bliže ulaznoj točki povećava šanse za ostvarivanjem dobiti prije nego što cijena probije zaustavni gubitak.

Razlog tome je vrlo jednostavan - cijena se u bilo kojem trenutku kreće gore-dolje unutar određenog raspona tipičnog za instrument, bez obzira na prisustvo trenda ili bilo čega drugog. Ako je zaustavni gubitak relativno blizu početne razine, velika je vjerojatnost da će ga cijena probiti. U principu, tržište voli lansirati "šiljke", konsolidirati se i kretati se duž stope gubitka, vrlo blizu i predstavlja ozbiljnu opasnost da se probije. Tržište također voli testirati razine i prethodne krajnosti, iza kojih se, u pravilu, vrlo često postavljaju zaustavni gubici. Postavljanjem zaustavnih gubitaka izvan očekivanog raspona, trgovci mogu zadržati zaustavni gubitak na sigurnijoj udaljenosti, smanjujući vjerojatnost gubitka. Ipak, vrijedno je zapamtiti da bilo koji signal vaše strategije trgovanja može biti neisplativ, ali postavljanje zaustavljanja izvan raspona zaštitit će poziciju od slučajnih kretanja cijena buke.

Ako zaustavni gubitak nije baš blizu cijene i ne postoji mogućnost proboja u bilo kojem trenutku, takva trgovina zapravo ima ozbiljne šanse da završi s profitom.

Pa koji je očekivani raspon i kako se izračunava?

Za određivanje ovog raspona koristi se pokazatelj ATR (Average True Range), koji je izumio J. Wells Wilder za tržišta proizvoda.

Pobjednički trgovci koji su sudjelovali u studiji koristili su prosječni istinski raspon (ATR), a utvrđeno je da:
1. Vjerojatnost probijanja razine zaustavnog gubitka se oštro smanjuje ako u ATR indikatoru koristimo faktor od 7 do 12;
2. Vjerojatnost probijanja razine dobiti dobiti značajno se povećava ako u ATR indikatoru koristimo faktor 4 do 8.

Koristeći ATR indikator, trgovac može postaviti razinu zaustavnog gubitka izvan očekivanog raspona, a razina dobiti u okviru očekivanog raspona; u ovom slučaju možete značajno povećati svoje šanse za profitabilno trgovanje.

Drugim riječima, zaustavni gubici moraju se postaviti tako da je vjerojatnost njihovog razbijanja mala, i obrnuto - za razine dobiti. savjetnik EasyTakeProfit izrađuje potrebne proračune prema ovoj teoriji i stavlja na grafikon zone uzimanja profita i postavljanja zaustavljanja.

Kao što ste vjerojatno već shvatili, prema ovoj logici, omjer prosječne dobiti i gubitka bit će manji od jedan, odnosno dobitak u svakoj transakciji bit će manji od gubitka. Istodobno se povećava vjerojatnost postizanja razine zarade uzimanja i smanjuje se vjerojatnost gubitka na transakciji, čime se povećava broj profitabilnih transakcija. Ova metoda određivanja ciljeva i ograničenja odlična je za rad unutar dana, gdje su nagle promjene cijena u odnosu na poziciju česte.

Ne bojte se omjera dobiti i rizika manjeg od jednog, - to je slučaj s mnogim trgovinskim sustavima za skaliranje. Na primjer, u duljim razdobljima na dnevnim ljestvicama ova tehnika djeluje primjetno gore.

Instalacija stručnjaka

Stručnjak se instalira u skladu sa standardnim uputama u mapu MQL4 Experts. U postavkama je samo jedan parametar - mjerilo upravljačkih tipki.

Primjena

Korištenje stručnjaka je krajnje jednostavno - samo kliknite gumb koji odgovara položaju koji treba otvoriti, a na grafikonu će se pojaviti zone za podešavanje zaustavnog gubitka (narančasto) i ostvarivanje profita (zeleno). Granice ovih zona izračunavaju se iz trenutne cijene u skladu s gore opisanom idejom - na primjer, za zaustavni gubitak zona će započeti na udaljenosti od 7 ATR vrijednosti od trenutne cijene i imati debljinu od 5 vrijednosti. Stop gubitak je postavljen bilo gdje unutar narančaste zone, a profit - unutar zelene.

Zaključak

savjetnik EasyTakeProfit značajno olakšava zadatak pronalaženja najboljih mjesta s velikom vjerojatnošću ostvarivanja profita za zatvaranje pozicija prilikom trgovanja unutar dana. Vrlo je zgodan i informativan, jednostavan za upotrebu, a nedostatak postavki čini korištenje savjetnika razumljivim za svakog početnika. Ipak, potrebno je mudro koristiti ovu tehniku. Savjetnik vas neće spasiti od isušivanja depozita prilikom trgovanja na gubitničkoj strategiji trgovanja ili spontanim unosima „s buldožera“, ali sasvim je sposoban poboljšati postojeći profitabilni unutardnevni trgovinski sustav.

Ostavite Komentar