Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

7 načina borbe protiv proklizavanja

Forex trgovac Ivan sjedi za računalom. Otvara Metatrader i vidi porast u EURUSD-u. Bez razmišljanja dvaput pritisne blago kupljenog gumba po cijeni od 1.1515. Dogovor se otvara, ali što Ivan vidi? Dogovor je otvoren ne po cijeni od 1.1515, već po 1.1518!

Što se dogodilo? Zle mahinacije brokera? Učinak inozemnih sankcija? Nahranjena intervencija? Ne, ništa slično. Samo je vaša narudžba doživjela takav fenomen kao klizanje (Cijeni). Što je to, zašto dolazi do klizanja i kako se nositi s tim, saznat ćete u nastavku.

Što je proklizavanje?

Klizač je razlika između cijene po kojoj ste namjeravali zaključiti ugovor i cijene po kojoj je ona zapravo izvršena.

Recimo da vidite mogućnost kupnje po cijeni od 1.0607:

Pritisnite gumb za kupnju, ali ispada da je transakcija izvršena po cijeni od 1,0610.

Razlika između cijene po kojoj smo kupili i cijene po kojoj se transakcija dogodila je 3 boda. Ta 3 boda koja smo izgubili otvarajući poziciju nazivamo proklizavanje.

Klizanje može biti bilo pozitivno kad se narudžba izvršava po povoljnijoj cijeni za vas, ili negativno, kao u gornjem primjeru.

Važno je napomenuti da se stop-loss i profit-profit također mogu skliznuti i izvršiti po cijeni malo drugačijoj od one koju ste postavili prilikom narudžbe.

Naručene narudžbe također mogu kliziti, ali istovremeno imaju male razlike, ali o tome ćemo govoriti malo kasnije.

Razlika

Pokušajmo se sada pozabaviti konceptima koje mnogi često zbunjuju i ne razumiju u potpunosti.

klizanje - ovo je izvršenje narudžbe po cijeni koja je različita od cijene koju ste naveli prilikom slanja narudžbe.

Requotes (requote) - ovo je kada nema cijene po kojoj ste poslali svoj zahtjev za izvršenje naloga.

Zamislite da se pojavila poruka o novim cijenama. Pritisnete tipku za kupnju i dobijete poruku da ne postoji takva cijena i ponuda za kupnju po novoj cijeni. To se zove rekvizit.

Ako se tijekom trgovanja postave parametri proklizavanja, izbjeći se rekviziti.

Je li klizanje dobro ili loše?

Mislim da su mnogi ljudi, čitajući članak, postavili logično pitanje: „Je li loše klizanje? Znači li to da je moj broker na neki način lukav i čini nešto loše s mojim računom? "

Odgovor je jednostavan.

Prisutnost proklizavanja je dobra jer postoji znak tržišne stvarnosti. Ovo potvrđuje da zaista trgujete na međubankarskom tržištu.

U pravilu je proklizavanje prisutno na računima vrste ECN. To jest, na računima koji se povuku u međubankarskoj ili se povuku barem djelomično, što ovisi o veličini vašeg položaja.

Ako vidite proklizavanje, onda to nije ni loše ni dobro. To je normalno.

Klizanje može biti na računima vrste tržišta: ECN, NDD, STP, ali može biti prisutno i na standardnim računima.

Prisutnost proklizavanja normalna je situacija s kojom možete i trebate raditi.

Zašto dolazi do proklizavanja?

Klizanje je rezultat izvršenja tržišta.

Izvršenje tržišta je red naloga, naloga za kupnju i prodaju.

Što se događa kada izvršimo kupnju?

Zamislimo takozvanu "čašu".

Uskoro ćete zauzeti položaj za kupnju. Sljedeća ponuda je na tržištu, 100 lota po cijeni od 1.3145. A po cijeni od 1.3146 ima 50 lota. I tako dalje:

Recimo da želimo kupiti po cijeni od 1.3146.

Kliknite na gumb za kupnju. No, kako nismo sami, može biti puno prijava za ovu poziciju, a tih su 50 lota brzo prebrodili drugi kupci.

Dakle, zbog činjenice da je tržište veliko potražnje za ovom cijenom, ne preostaje nam puno. Ali broker nam kaže da to nije važno. Imamo novu cijenu od 1,3147. I možemo se dogovoriti i kupiti seriju po novoj cijeni ili, ako imamo račun s izvršenjem tržišta, pristat će za nama.

Dakle, možemo zauzeti poziciju po povoljnijoj cijeni od 1.3147, ali vrijedi zapamtiti da ako se partije po toj cijeni također rasprodaju, dobit ćemo ponudu s drugačijom cijenom, 1.3148, 1.3149 i tako dalje.

Problemi s likvidnošću

Takva dostupnost ponude i potražnje znači prisutnost ili odsutnost likvidnosti.

Stoga se prvi uzrok proklizavanja može označiti kao likvidnost.

U ovom je slučaju moguće nekoliko opcija.

Zamislite da je veličina narudžbe veća od gornjeg sloja likvidnosti. Moguće je i da je ostalo vrlo malo likvidnosti ili da se od vas zatražila neka vrlo velika narudžba.

Vaša je narudžba podijeljena na dijelove i poslana nekoliko davatelja likvidnosti brokera. Kao rezultat toga, trgovac prima ponderiranu prosječnu cijenu, koja može biti lošija ili bolja od cijene koju je naznačio. U takvoj situaciji, nalog djelomično klizi.

Ako pružatelj likvidnosti pošalje odbijanje izvršenja, može doći do kašnjenja, a vaš nalog je poslan drugom davatelju likvidnosti. Prošlo je neko vrijeme, a ponuda na tržištu za željenu cijenu je nestala. Kao rezultat toga, prisutnost drugačije cijene i odgovarajuće odbijanje brokera da izvrši vašu narudžbu.

Tijekom izdanja vijesti često se pojavljuje problem s likvidnošću i nalozi snažno padaju.

Zašto se to događa? Mnoge banke i institucije koje djeluju kao pružatelji likvidnosti napuštaju tržište kako bi se zaštitile od oštrih skokova cijena i mogućih gubitaka. Istodobno se širenja šire, jer se brokeri žele zaštititi od mogućih gubitaka.

Zbog toga, tijekom objavljivanja glavnih vijesti, trgovci imaju problema. Namazi su veliki, klizanja jaka i postaje mnogo teže zaraditi.

Nedostatak likvidnosti pojavljuje se i kod trgovanja egzotičnim valutnim parovima. Na primjer, s turskom lirom, afričkim random ili ruskim rubljem.

Oni koji su trgovali tijekom snažnih skokova ruske valute trebali bi se sjetiti određenog razdoblja kada je toliko brokera jednostavno isključilo mogućnost trgovanja rubljem. Čitav razlog je nedostatak likvidnosti.

Tehnička pitanja

Postoji još jedan razlog za proklizavanje - ovaj Tehnička pitanja.

To uključuje mrežne kašnjenja između vašeg trgovačkog terminala i poslužitelja, davatelja agregata i likvidnosti, kao i uobičajeni razlog - slab Internet.

U vezi s tim, želio bih vam reći o činjenici da posebno veliki poduzetnici na Wall Streetu iznajmljuju zgrade u blizini središta kako bi narudžbe došle do trgovačkih poslužitelja što je brže moguće, štedeći i najmanji dio sekunde.

Za nas će biti dovoljno imati brz i stabilan Internet. Uostalom, živimo jako daleko od zapadnih poslužitelja. A trgovinski poslužitelji naših brokera često se nalaze izvan Rusije.

Kako se nositi sa proklizavanjem?

Na samom početku želim reći važnu ideju. Ne treba se boriti protiv klizanja, ali s tim trebate raditi.

Prije svega, krenimo s tim Tehnički dio, Trebate dobar internet. Imajte na umu da je ožičena veza puno bolja i stabilnija od iste Wi-Fi mreže.

Kada počnemo raditi u terminalu, pokušavamo onemogućiti programe koji koriste mrežu.

Ako ste neka vrsta mega-skalpera, onda je to za vas najrelevantnije. Zatvorite različite programe poput torrenta, vibera, skypea, ICQ-a i slično. Trebamo dobru vezu ili pronalaženje VPS poslužitelja bliže vašem brokeru ako trgujete uz pomoć savjetnika.

Ako niste neka vrsta mega skalpera, onda je dovoljno imati dobru i stabilnu internetsku vezu.

Druga točka rada s proklizavanjem vrijedi napomenuti Postavke u MT4.

Kada kliknete na prozor nove narudžbe, ona ima parametar - "Iskoristite maksimalno odstupanje od tražene cijene":

Možete odabrati najveću vrijednost klizanja u točkama koje će biti dopuštene. Teoretski, ako se cijena razlikuje većim iznosom od navedenog u ovom parametru, tada se narudžba neće izvršiti.

Nažalost, u praksi to ne uspije uvijek. To je zbog tehničkih karakteristika brokerskih poslužitelja i trgovačkog terminala Metatrader 4.

Morate shvatiti da ova postavka ne djeluje uvijek onako kako želimo.

Slično tome, parametar proklizavanja također je konfiguriran u stručnim savjetnicima.

Treća točka je korištenje ograničiti na čekanju naloga.

Kako se sjećamo, postoji nekoliko vrsta neriješenih naloga.

To su Buy stop / Sell stop i Buy limit / Sell limit. Podsjetimo da se nalog na čekanju sa završetkom Stop postavlja na temelju prekida i aktiviranja naloga na čekanju, dok se nalog s krajnjim ograničenjem postavlja kako bi se na tržište mogao ući s povratnom cijenom po najpovoljnijoj cijeni. Ali postoji temeljna razlika u izvršavanju Stop i limit naloga.

Ako je narudžba postavljena, recimo Sell stop, aktivira se tek kada cijena dosegne.

Ali ako limit ili kupovinu stavimo na cijenu, tada se narudžba šalje na tržište unaprijed i vjerojatnije je da će biti izvršena po točno određenoj cijeni koju smo odredili.

Dakle, limitirani nalozi rezerviraju određeni dio likvidnosti za nas, ali pod uvjetom da imate vrstu računa s izlazom u međubankarskoj banci.

Naravno, čak i takvi nalozi mogu kliznuti, ali vjerojatnost toga je mnogo manja od vjerojatnosti tržišta i zaustavljanja naloga.

Četvrta točka je Trgovanje na visokim vremenskim okvirima.

Ako trgujete na M5 vremenskom okviru, tada vam je zamjetno klizanje od 1 pipsa, ali ako trgujete na dnevnoj karti, klizanje od 5 pipsa ne čini vam nikakvim sjajnim vremenom.

Stoga se možete suočiti s problemom ili ga jednostavno možete eliminirati i učiniti ga beznačajnim pomakom na viši vremenski okvir.

Peta točka je Ne trgujte vijestima.

Više sam puta spomenuo da se problem likvidnosti u pravilu pojavljuje na izvoru raznih vijesti. Ovo su ekonomski podaci, govori političara i tako dalje.

Stoga, pola sata prije vijesti i pola sata nakon vijesti, trudimo se ne trgovati. Tako eliminiramo problem s likvidnošću.

Šesta točka -Promijenite vrstu računa / brokera.

Naravno, možete zamijeniti brokera ili promijeniti vrstu računa, ali da budem iskren, ovo je potraga za nekim nemogućim snom. Uz to, to je obično prebacivanje odgovornosti za gubitak nečijeg voljenog na brokera, izvršitelja, proizvođača tržišta, sudbinu negativca i tako dalje.

Stoga ovoj točki treba pristupiti sa zdravim umom i određenom dozom skepse. Jer ako započnete mijenjati brokere, vrste računa, onda se to može dugo vući i u pravilu neće dovesti do ničega dobrog.

Sedma točka - Filter za isparljivost.

Zamislite da volite trgovati aktivnim tržištem. Znate da je prosječno proklizavanje tijekom objave vijesti 10 bodova. A prosječna dobit od takvih transakcija je 30 bodova. Ispada da vam klizanje odnese oko 30% zarade.

Pretpostavimo da trgujete dijelom vijesti, ali znate da neke vijesti daju prosječno kretanje od 30 bodova, dok druge daju prosječno kretanje od 60 bodova.

Ako uzmete transakcije s prosječnim pomicanjem od 60 bodova, tada će proklizavanje pojesti ne 30%, već samo 17%.

Tako, koristeći vijesti samo s velikom nepostojanošću, možete smanjiti štetu na dobitku.

Slično tome, ako znate da je prosječno klizanje s aktivnim tržištem, ali bez vijesti, 2 boda. U ovom slučaju možete trgovati samo u onim danima kada se povećava volatilnost radi povećanja dobiti i smanjenja gubitaka uslijed proklizavanja.

Zaključak

Zaključno, želim vas podsjetiti da smo danas otkrili da je proklizavanje znak stvarnog tržišnog trgovanja s odgovarajućim zaključivanjem naloga na međubankarskoj banci.

S tim se ne treba boriti, ali vjerojatno vrijedi početi raditi. Ako trgujete na visokim vremenskim okvirima, tada klizanje ne igra veliku ulogu za vas.

Ako trgujete na malim vremenskim okvirima, tada možete poduzeti niz mjera kako biste smanjili proklizavanje:

  1. Dobar internet, ožičena veza onemogućuju sve programe treće strane koji troše promet.
  2. Postavljanje u MT4
  3. Upotreba limitiranih naloga
  4. Trgovanje na višim vremenskim okvirima
  5. Ne trgujte vijestima
  6. Promijenite vrstu računa / brokera
  7. Filter za isparljivost

To je sve za mene. Hvala i vidimo se uskoro!

Pogledajte video: Age of Deceit 2 - Hive Mind Reptile Eyes Hypnotism Cults World Stage - Multi - Language (Listopad 2019).

Ostavite Komentar