Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

ArgoGuardian - uslužni program koji će vaš strah i pohlepu držati pod strogom kontrolom

Otvorite ugovor, postavite zaustavni gubitak od 3% depozita, a sve prema udžbeniku. Cijena ide protiv vas, odlučite pomaknuti stanicu, a zatim opet i opet ... I na kraju, planirani gubitak od 3% postaje gubitak od 20%. Je li to poznato?

Ili savjetnik, kreće s zavojnice i, zbog pogreške u sustavu, otvara posao bez zaustavljanja. I sljedećeg jutra otkrijete da je cijena otišla negdje daleko prema vašoj narudžbi ...

Priznajmo: svima nam nedostaje oštar crnac s klubom koji će nas tući kad počinimo gluposti na račun. Međutim, čovjek se može nositi s psihološkim problemima pomoću tehnologije.

Danas ćemo razgovarati o pomoćniku savjetnika ArgoGuardian od naših prijatelja iz ArgoLaba, koji vam neće dopustiti da uzalud rizikujete, a također će pomoći u prevladavanju pohlepe u vezi s profitom.

Tipično ponašanje trgovaca

Kako se obično ponašaju Forex trgovci tijekom povlačenja? Razmotrimo tipičnu situaciju. Na primjer, na depozit ste odlučili trgovati s rizikom od 3%. Otvorite kupnju, ali cijena počinje ići u suprotnom smjeru i već je blizu zaustavljanja. U ovom trenutku se bavite "sjajnom" idejom, zašto ne uklonite stop loss, u slučaju da imate sreće i cijena se ipak obrne. To se, naravno, ne događa i savršeno prihvatljiv gubitak od 3% pretvara se u svih 10%, ili čak 20%. Nažalost, ovaj se problem tiče ne samo početnika, već i naprednih trgovaca.

Očito nam nedostaje kontrola. Sve je to ljudska narav, ne možete ništa učiniti po tom pitanju. Ono što savjetniku pomaže jest da on preuzima odgovornost za ograničavanje gubitaka na vašem računu. Možete odrediti svako ograničenje u 5%, 10% ili 20%. Pretpostavimo da ste otvorili poziciju i odlučili ukloniti stop loss. Tada će savjetnik ionako zatvoriti pozicije kada se dostigne najveći gubitak. Tako savjetnik štedi vaš depozit i ujedno uči kontrolu nad gubicima.

Rad sa savjetnicima i zaključavanje

Ponekad postoji situacija kada se nekoliko različitih savjetnika koji rade na istom računu počnu sukobljavati. Da biste se spasili od raznih više sile, možete postaviti ograničenje maksimalnog ukupnog gubitka na računu, recimo, 20%. Nakon što gubitak dosegne 20% depozita, savjetnik će zatvoriti sve otvorene pozicije. Postavite zastavicu CloseCharts tako da EA također zatvori sve aktivne karte, a zastavu AutotradeOFF tako da pritisne gumb auto = trgovina nakon što utvrdi profit ili gubitak. Dakle, trgovačka aktivnost svih savjetnika na računu je u potpunosti blokirana i to vam omogućuje da vratite kontrolu nad računom.

Također u Argoguardianu postoji funkcija zaključavanja naloga. U ovom slučaju, umjesto da zatvori gubitnički promet, savjetnik će jednostavno otvoriti suprotno. Recimo da imamo gubitničku poziciju pri kupnji. Tada će savjetnik otvoriti prodajnu poziciju s istim volumenom i na taj način popraviti gubitak na istoj razini. Naravno, najteži dio je izaći iz brave. Puno se raspravlja o ovom rezultatu. Ovo je velika tema i zahtijeva zasebnu raspravu. Na vama je da koristite zaključavanje ili ne.

Instalacija

Otpakujte sadržaj arhive u imenik podataka terminala.

Nakon što se savjetnik pojavi u prozoru navigatora, pokrenite ga povlačenjem iz prozora navigatora na grafikon.

Ne zaboravite u postavkama navesti dozvolu za trgovinu i uvoz knjižnica.

Postavke savjetnika

  • logika

Ovdje morate navesti koje parove treba uzeti u obzir i koje radnje poduzeti nakon uzimanja dobiti ili gubitka.

simboli - pozicije za koje simbole treba uzeti u obzir: svi - pratite povlačenje svih simbola; ThisSymbol - uzeti u obzir samo trenutni znak; MaxDDSymbol - uzmite u obzir simbol s maksimalnim povlačenjem.

magija- unesite ovdje čari savjetnika čije naredbe želite pratiti. Stavke drugih savjetnika u ovom slučaju se neće uzimati u obzir. Ako postavite 0, u obzir će se uzimati samo ručne rude, a automatski poslane narudžbe će se zanemariti. Za otkazivanje ograničenja postavite vrijednost na manje od nule.

UseLock - koristite zaključavanje.

AutotradeOFF - pritisnite gumb za automatsku trgovinu nakon utvrđivanja dobiti / gubitka.

CloseCharts - zatvoriti sve aktivne karte nakon utvrđivanja dobiti / gubitka.

  • Ciljni profit

Postavljanje profitne marže.

TProfit - nivo dobiti u novcu.

TProfitPerCent - razina dobiti u% od depozita.

TProfitEquity - specifičnu vrijednost kapitala, nakon čega će dostići dobit koja će biti fiksna.

SendEmailOnTP - obavijestiti poštom ako je zabilježen profit.

  • Zaustavite gubitak

Postavljanje ograničenja gubitka.

MaxDD - razina maksimalnog iskorištavanja novca.

MaxDDPerCent - razina maksimalnog izvlačenja u% depozita.

MaxDDEquity - specifičnu vrijednost kapitala, nad kojom će se zabilježiti gubitak.

SendEmailOnSL - obavijestiti poštom ako je zabilježen gubitak.

  • Prag vlasništva

Postavljanje zadnjeg zaustavljanja.

EquityStartTrial- vrijednost dobiti, nakon čega započeti s vremenom.

RollBackPercent- povratna razina, nakon čega savjetnik zatvara transakciju.

RollBackEquity- vrijednost udjela po kojem savjetnik zaključi transakciju.

  • Obavijest e-poštom

Postavke obavijesti putem e-pošte.

MaxDD_Email - nivo povlačenja novca.

MaxDDPerCent_Email - razina povlačenja u% depozita.

MaxDDEquity_Email - Specifičnu vrijednost vlasništva nad kojom stigne pismo.

  • miscelanea

RefreshSec - brzina osvježavanja u sekundi.

MagicLock - magija naloga za zaključavanje.

Zaključak

savjetnik ArgoGuardian Bit će zanimljivo ne samo početnicima, već i profesionalnim sudionicima na tržištu. Proizvod nudi sjajne mogućnosti eksperimentiranja s martinom i raznim mrežnim strategijama. Argoguardian pomaže u smanjivanju grafikona praćenja vremena. Stoga će biti dobar pomoćnik trgovcima s dugoročnim trendovima. Za početnike će savjetnik pomoći riješiti se ljudskog faktora, kao i prevladati strah i pohlepu.

Primjeri praktične primjene ArgoGuardian savjetnika mogu se naći u video pregledu na početku ovog posta.

Ostavite Komentar