Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Pozitivno zaključavanje - tableta za strah

Pozdrav, dame i gospodo, trgovci na Forexu!

Svi znamo da nijedan trend nije moguć bez ispravljanja. A kada će se trend završiti, također se ne zna. A ako imamo položaj u dobiti, postoji iskušenje da ga zatvorimo. Postoji strah od gubitka zarađenog. Ali što ako postoji prilika da "kupite osiguranje" od smanjenja dobiti, a istovremeno zaradite novac na korekciji kretanja? Takav lijek za strah postoji i zove se -pozitivno zaključavanje.

Danas ćemo razgovarati o pozitivnom zaključavanju - što je to, koliko je ovaj pristup koristan i kako ovu tehniku ​​treba primijeniti u praksi.

Što je zaključavanje?

Nalozi za zaključavanje su nalozi istog volumena, otvoreni na istom instrumentu, na istom trgovačkom računu. Zaključavanje može biti s negativnom ili pozitivnom bravom. Za početak, razmotrite primjer s negativnom bravom.

Negativna brava

Pretpostavimo da smo kupili 0,1 lot, ali cijena je krenula drugim putem. Ako na ovom mjestu otvorimo Sell 0,1 lota, blokirat ćemo gubitak od 20 bodova. tj stvoriti dvorac.

Dakle, kamo god krene cijena, iznos gubitka ostat će isti. Ako cijena raste, gubitak od prodaje raste i istodobno raste dobit od kupnje. Ako cijena padne, gubitak od kupnje blokira se dobiti od prodaje. Odnosno, zaključavanje se može upotrijebiti kao alternativa zaustavljanju gubitaka. To vam daje određenu prednost, jer bez zatvaranja trenutnih pozicija, imate vremena izračunati stožerne bodove, otvoriti nove narudžbe ili povući stare na dobit. Ovo je takozvana negativna brava.

Pozitivno zaključavanje

Druga vrsta zaključavanja je pozitivna brava. Recimo da smo otvorili kupnju i cijena je odmah otišla u našu korist. Nadalje, postavlja se dilema. S jedne strane, možemo popraviti raspoloživu zaradu i otići. S druge strane, možete čekati u nadi da će se trend nastaviti. Na ovom mjestu se u borbu ulazi osjećaj straha i osjećaj pohlepe - strah od gubitka sredstava i želja za zaradom više.

Ako mislite da će slijedeća biti ispravka, možete otvoriti dodatni nalog za prodaju. Kao rezultat toga, dobivamo pozitivno zaključavanje. Ovu vrstu zaključavanja treba upotrijebiti ako trgujete dugoročno ili samo tražite dobru alternativu za zaustavljanje gubitka. Pretpostavimo da je započela daljnja korekcija, cijena je pala, a mi imamo signal za otvaranje kupovine. Tada zatvaramo prodajnu poziciju i ostvarujemo dobit jednaku veličini ove korekcije. Ako postoji signal, otvaramo kupnju i ako cijena krene u dobrom smjeru, dobit ćemo zaradu od oba narudžbe.

Što će se dogoditi ako se trend promijeni i spusti? Na primjer, imamo +60 bodova za prodaju i -10 za kupnju. U ovom slučaju, s obzirom da se trend promijenio, možemo zatvoriti nalog za kupnju i tako popraviti mali gubitak te ostaviti poziciju prodaje. Također možete otvoriti dodatnu narudžbu ako postoje neki pojačavajući signali u smjeru prodaje.

Ako izađu važne vijesti, na tržištu se pojavljuje veliko brbljanje. Da smo otvarali narudžbe na staromodan način, naši bi položaji odavno bili nokautom u stopu i, možda, više puta. Prisutnost zaključavanja omogućuje vam da pričekate ovo razdoblje, a kad postane jasno daljnji smjer kretanja (na primjer, prekid kanala), već možemo nešto odlučiti. Pretpostavimo da je probijena gornja granica kanala, a zatim zatvaramo narudžbu za prodaju i ostavljamo kupnju.

Pa ipak, najvažniji plus brave prema mom mišljenju je psihološki faktor. Brava vam omogućuje da izdvojite više vremena za razmišljanje, jer znamo da nikakva kolebanja cijena neće utjecati na naš profit. Mi se smirujemo, udahnemo i u mirnoj atmosferi možete trezveno procijeniti situaciju i donijeti potrebne odluke.

Još jedan očit plus brave je mogućnost da se pokreće više pokreta, a samim tim i veća dobit. Kao što znate, postoje trgovci koji u dijelovima zatvaraju pozicije. Recimo da ćete zatvoriti jedno od položaja. Kako ne biste propustili potencijalni profit, izračunajte razinu na kojoj će, prema vašem mišljenju, početi korekcija. Alternativno, iza ove razine može se staviti na čekanju Red za prodaju istog volumena. Dakle, ako ispravak započne, tada će raditi kašnjenje - formirat će se pozitivna blokada. Ako se cijena nastavi kretati u istom smjeru, narudžba se ne aktivira.

Da biste automatizirali tijek rada tijekom rada s bravama, postoji veliki broj pomoćnih savjetnika. Možete koristiti savjetnik ArgoAverager tako što ćete ga preuzeti s našeg foruma.

Primjeri iz prakse

Pogledajmo nekoliko primjera pozitivnih zaključaka na GBPUSD H1 grafikonu. U određenom trenutku nakon pada, cijena crta pin pin na grafikonu i odlučujemo ući u prodaju.

Ne biste trebali stvarati bravu, jer imate malu zaradu na poziciji. Ipak, ovo je dugoročno sredstvo. Vrijedno je razmišljati o stvaranju zaključavanja kada, na primjer, želite zatvoriti dio položaja. Zatim imamo svijeću s dugim repom, što može značiti kraj trenda, što, pak, ukazuje na prisutnost dvije mogućnosti: ili zatvorimo položaj, otvorimo kupnju kako bismo stvorili pozitivnu bravu.

Nadalje, vidimo kako se cijena probija kroz razinu, što najvjerojatnije znači kraj korekcije. U ovom se slučaju kupnja može zatvoriti čak i ako na njoj postoji gubitak. Pozitivno zaključavanje omogućilo mu je sigurno igranje, mirno pričekajte ovo razdoblje i ne podlegnite iskušenju.

Nešto kasnije, pojavljuje se novi uzorak svijećnjaka nalik na preokret. Da ne bismo podlegli strahu, otvaramo novi nalog za povećanje zaključavanja.

Budući da smo postavili postavku za prodaju - pinbar blizu ključne razine, nalog za zaključavanje može se zatvoriti. Korištenjem naloga za zaključavanje možete zaraditi na ispravkama, dok će glavna pozicija i dalje slijediti glavni trend.

Zaključak

Kao što znate, što češće uzimate mjerenja obalne crte, to će biti duže. Slično tome, uz pomoć zaključavanja naloga, možete uhvatiti doslovno svaki pokret instrumenta. Ovaj, u stvari, višenamjenski alat će vam pomoći da se riješite pohlepe i u pravo će vrijeme dati dodatno vrijeme za razmišljanje kako ne biste izgubili novac za bilo kakvu smiješnu grešku.

Odnosno, pozitivne brave omogućuju vam da moralno podnosite ispravke i s vremena na vrijeme zaradite na tome. Nalog za zaključavanje trebao bi se otvoriti kada vas prevlada strah od gubitka dobiti ili velika želja za zatvaranjem profitabilne transakcije. Umjesto toga, otvorite nalog za zaključavanje i čekate da se ispravak dovrši. Ako se nakon korekcije cijena obrne u smjeru glavnog trenda, zatvorite nalog za zaključavanje i napustite glavni položaj. Ako se ispravi da je korekcija preokret trenda, zatvorite prvi red i ostavite zaključavanje u smjeru novog trenda. Također, ne zaboravite na mogućnost slanja naloga za zaključavanje na čekanju na bilo kojoj važnoj razini kako ne biste propustili trenutak ispravka.

Nedostatak zaključavanja je potreba da se dvostruko isplati dodatak, kao Imamo dvije pozicije.

Pogledajte video: Corsa C central locking Ugradnja daljinskog part 1 (Studeni 2019).

Ostavite Komentar