Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Akcija cijena: Zamke market maker

Koliko ste puta pomislili da se trend promijenio, a zatim se cijena preokrenula? Koliko ste puta pratili pokret koji se pokazao lažnim?

To nije tvoja krivica. I nema krivnje vaše strategije. Sve je to zamka u koju vas proizvođači tržišta vuku da zaustave zaustavljanja ili aktiviraju nagodbe na čekanju. Danas ćemo razgovarati o tome kako prepoznati te zamke, njihove vrste i najvažnije, kako na njima možemo zaraditi.

Zamke su mjesta na kojima vas tržište pokušava natjerati da vjerujete u lažni pokret, da ono stvarno postoji i da će se nastaviti.

Definicija zamki

Pogledajmo grafikon u nastavku. Recite mi, gdje vidite priliku za profit ovdje? U pravilu, trgovci prvenstveno obraćaju pažnju na područje s najvećim pomicanjem, ali to nije sasvim točno. Ipak, takvi se pokreti ne događaju često i daleko ih je uvijek lako uhvatiti. Zapravo, trgovci na Forexu trebaju obratiti pažnju na područja koja su označena zelenim krugovima.

Zamke najčešće karakterizira lažni slom razine. U pravilu se na tim mjestima prikupljaju nalozi za zaustavljanje i zaustavljanje naloga drugih trgovaca. To se događa za skup likvidnosti (otvaranje ili zatvaranje velikih pozicija), kao i, naravno, za zaradu.

Raspad razine je obično uočljiv, barem nekoliko svijeća, ali ne nužno u istom vremenskom okviru na kojem trgujete.

Obratite pažnju na dugačku iglu na dnevnoj ljestvici GBPUSD (nakon crvene linije) na slici ispod. Međutim, kako prijeđemo na niži vremenski okvir, slika postaje sve detaljnija. Na ljestvicama H4 i H1 vidimo isti pinbar.

Kad se okrenemo prema donjem vremenskom okviru (M30), primjećujemo da nije vidljiva nijedna šipka. Zapravo, ovdje je počinjena prevara, razvod zečeva. Vidimo sasvim normalne šipke, koje se tada probijaju kroz okrugli nivo, a na području crvene razine cijena se odvija.

Na starijim vremenskim okvirima, gdje smo vidjeli veliki pin-bar i jasno odskok od razine, ne bismo ulazili u smjeru proboja. Na M30, naprotiv, cijena pokušava probiti očiglednu razinu za nekoliko svijeća (što je već prvi znak zamke) i nakon proboja svim svojim izgledom kaže što treba prodati. Đavao pozove)

Vrste zamki

 1. Općenito, gotovo svaka zamka je lažni proboj neke razine. Prva takva zamka je klasični uzorak Double Top / Double Bottom.
  Sigurno su oni od vas koji su pokušali trgovati dvostrukim dnom ili dvostrukim vrhom primijetili da je često drugi vrh često neznatno viši od prethodnog, baš kao što je drugi dno malo niži od prethodnog. Iako prvotna zamisao obrasca podrazumijeva da će drugi vrhunac biti malo niži od prethodnog, što pokazuje da tržište nema dovoljno snage da se nastavi kretati.

U stvari, na prvoj vrhuncu imamo naloge za zaustavljanje gubitaka i narudžbe za zaustavljanje trgovaca, a veliki igrači aktiviraju sve te naloge, stječu likvidnost i kao rezultat, tržište se odvija.

 1. Sljedeća, vjerovatno najuvredljivija zamka.
  Kao što znamo, klasična definicija medvjeđeg trenda podrazumijeva niz uzastopno spuštajućih uspona i uzastopno snižavanja najnižih. Odnosno, imamo ustaljeni trend, a čim se jedan od vrhunca probije, medvjeđi trend smatra se potpunim.

Ali što se u stvarnosti često događa? Cijena se probija jasno razina prethodnog lokalnog maksimuma, istodobno prikupljanje zaustavnih naloga od drugih igrača, a trend nakon toga nastavlja se kretati u istom smjeru (prema dolje) i ne odvija se. Ta zamka je jasno vidljiva na manjim vremenskim okvirima, poput M30 ili H1, gdje sav pokret razbijanja traje nekoliko svijeća.

Odnosno, ova zamka je proboj lokalnog maksimuma ili minimuma na korekciju trenda, Zajedno s probijanjem lokalnog vrha, svi očekuju promjenu trenda, ali to se, zapravo, ne događa. Prije svega, zato što nas klasična tehnička analiza uči da proboj maksimuma na medvjeđi trend znači da se trend promijenio.

Logika rješenja je takva da ako vidite kvar prema ustaljenom trendu, najvjerojatnije je ovo lažni kvar, i prema ovom unosu trebate postupati s više opreza. Ako je tržište mirno, bočno, tada biste trebali potražiti skokove od granica strukture cijena, to jest od gornjih i donjih granica kanala.

 1. Sljedeća vrsta zamki je zamka vijesti. Mislim da su svi naišli na to kad cijena prvo leti u jednom smjeru, probije se kroz očitu razinu, a zatim se okrene.
  Kao što ste možda pogodili, da bismo identificirali zamke, moramo se spustiti vremenski okvir ili malo niže i, prema tome, prijeći vremenski okvir ili malo više od našeg glavnog vremenskog okvira trgovanja, jer ne znamo točno gdje je klopka nastala. U ovom slučaju obično je veći vremenski okvir, manji je broj zamki.

 1. Zatim razmotrite zamke na otvaranju. Sigurno je da je primjer svima poznat kad imamo jedan pokret prema Londonu, drugi na otvaranju Londona, koji se također može obrnuti kasnije. Na tome se temelje klasične strategije poput Londonske eksplozije, Kvantuma i mnogih drugih. Opet se u ovom slučaju zaustavljanja prikupljaju na važnim razinama, a nakon toga cijena se obrće.

U ovom slučaju, da vidim što se točno dogodilo, morao sam se spustiti do vremenskog okvira M1, gdje pokret izgleda najvjerojatnije. Ovdje vidimo kako je cijena porasla, a također vidimo jasan oporavak od razine 1.4200

Dakle, kada se dogodi slom bilo koje razine, bilo da se radi o vodoravnoj zaobljenoj razini ili lokalnom maksimumu / minimumu za korekciju trenda, mislimo da je, najvjerojatnije, ta raščlamba lažna. Odnosno, odmah mislimo da je riječ o lažnoj provali i da je zamka čija je svrha prikupljanje zaustavljanja drugih trgovaca. Dok se cijena ne konsolidira u novoj zoni, a dok nema potvrde, taj pokret smatramo lažnim. Kada radimo s razinama općenito, skok s razine uvijek je vjerojatniji od pada.

Zamka trgovanja

 1. Za rad s zamkama potrebno nam je nekoliko vremenskih okvira. Čim utvrdimo slom jedne od očiglednih razina na grafikonu, prelazimo na vremenski okvir u kojem pokret izgleda najpouzdanije i vjerovatnije.

2. Na prvi znak da je cijena spremna okrenuti se, ulazimo postavljanjem mali stani (ovo je važno), jer može doći do dodatnih naleta gdje lako možemo poletjeti s tržišta. Rad s zamkama zahtijeva određenu pripremu, a prvi put kada ćete najvjerojatnije pokrenuti zaustavljanje. Stoga, kako ne bi pojeli vaš depozit, pokušajte postaviti male zapreke. Teiki, možeš mirno postaviti jednom svakih 10 zaustavljanja.

3. Ulazimo, postavljamo mali zaustavni gubitak i prvom prilikom premjestimo poziciju u brejk.

Rezultati

Zamke su vrlo teške za trgovinu, a strategija je zapravo vrlo složena. Stoga, za početak, ne škodi vam da se upoznate s člancima Lancea Begs iz odjeljka "Pomoć trgovcu" na našem forumu. Ovo je vjerojatno najbolji trgovac koji danas trguje ovom metodom. Podsjetim vas još jednom da zamkama nije lako trgovati, ali ako ih naučite prepoznati barem na ljestvici, to će vam pružiti ogromnu prednost u odnosu na ostale trgovce.

Prijevodi članaka Lance Begs

Pogledajte video: Regioskop: Nestajanje (Veljača 2020).

Ostavite Komentar