Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Pregled usluge TradingView - postanite guru grafičke analize

Pozdrav prijatelji Forex trgovci! Metatrader terminal zasigurno ima zaista neograničene mogućnosti tehničke analize, ali minus je što te mogućnosti nisu uvijek jednostavne za korištenje. Da biste stvorili iste Renkove karte, morate se znojiti. A ne na svakom OS-u, s obzirom na mobilne, postoji mogućnost korištenja punopravnog terminala.

Na pomoć nam dolazi TradingView - napredni pružatelj usluga grafikona koji nudi web platformu za analitiku, trgovanje i provjeru trgovinskih strategija. Arsenal platforme uključuje 10 vrsta grafičkog prikaza, kao i veliki skup alata za grafičku i tehničku analizu.

Napredne značajke usluge uključuju izradu sintetičkih grafikona (na primjer, ulje do rublje), indikatore glasnoće, prilagođene vremenske okvire i još mnogo toga.

Rad s grafikonima

Prvo što primijetite kad uđete na platformu je fleksibilnost konfiguriranja i razmjera grafikona. U isto vrijeme, ista promjena razmjera, za razliku od većine drugih pružatelja usluga temeljenih na tehnologiji preglednika, događa se glatko i intuitivno. Ali to je najvjerojatnije zasluga odabrane tehnologije, jer je sva uslužna grafika građena na HTML5 - najmodernijem web standardu. Također, platforma ima neke jedinstvene značajke. Oni uključuju prilično rijetke vrste grafikona i grafičkih alata.

Izgled je sučelje platforme minimalističko. Upravljački elementi ne ometaju se pred očima, a raspršeni su po rubovima zaslona. U središtu je raspored koji vjerojatno zauzima 90% cjelokupne radne površine. Svaki izbornik ima svoju posebnu svrhu, pa ih razmotrite detaljnije.

 1. Izbornik za odabir radnog alata i vremenskog okvira za trenutni grafikon. Polje za unos alata podržava čitav popis aritmetičkih operacija: dijeljenje, oduzimanje, zbrajanje, množenje i eksponencija. To omogućava izradu sheme širenja bilo koje složenosti.
 2. Izbor vrste prikaza grafikona
 3. Dodavanje dodatnog alata u grafikon. Ova se funkcija može koristiti za trgovanje s parovima ili za trgovanje namazima u košarici.
 4. Dodavanje indikatora u grafikon.
 5. Napravite prilagođena upozorenja. Ovdje možete odrediti uvjet obavijesti, način dostave i samu poruku.

 1. Promjena lokacije grafikona na zaslonu (u jednom prozoru možete otvoriti do 8 grafikona).
 2. Izbornik za odabir grafičkih alata.
 3. Fleksibilna ljestvica cijena.

 1. Korištenjem ugrađenog Pine jezika, programeri mogu proširiti funkcionalnost platforme vlastitim skriptama.
 2. Koristeći uslugu trgovanja idejama, možete dijeliti vlastite unose za trgovanje ili koristiti metode drugih trgovaca u trgovanju.

Vrste grafikona

 • Tradicionalni linijski grafikon po cijenama zatvaranja.

 • Trake su jedan od najpopularnijih načina prikaza cijena. Traka je vertikalna crta, čiji vrh označava maksimalnu cijenu za razdoblje, a donja vrijednost - minimalnu. Traka na lijevoj strani prikazuje početnu cijenu, traka s desne strane prikazuje cijenu zatvaranja. Traka u porastu ucrtana je zelenom bojom i znači da je na kraju razdoblja cijena bila veća nego u vrijeme otvaranja. Dolje crta je nacrtana crvenom bojom i znači da je cijena zatvaranja niža od cijene otvaranja.

 • Grafikon u obliku japanskih svijeća gotovo je sličan šipkama, s tim što je jedina razlika što sama svijeća ima izraženo tijelo, a smjer je određen isključivo bojom tijela.

 • Renko također razvijaju japanski trgovci. Renko se odnosi na vrstu karata koji u proračunu uzimaju u obzir samo cjenovnu ljestvicu. Grafikon je zasebni blokovi ("cigle") fiksne veličine. Kada cijena raste u odnosu na maksimum prethodne opeke prema unaprijed određenoj vrijednosti, na grafikonu se crta zelena cigla. Ako cijena padne veličinom opeke, crta se crveni blok.

 • Na liniji prijeloma crteća crta se nova traka svaki put kad cijena nadilazi prethodno razdoblje. Ako se cijena nije promijenila za to vrijeme, traka se ne povlači.

 • Kagi je niz vertikalnih linija međusobno povezanih horizontalnim segmentima. Grafikon se nastavlja sve dok se smjer trenda ne promijeni, odnosno kada cijena prijeđe neku udaljenost u suprotnom smjeru. Kad cijena pređe prethodni maksimum ili nizak, linija mijenja boju.

 • Grafikon tic-tac-toe prikazuje kretanje cijena u obliku vertikalnih nizova tic-tac-toe-a. Ako se cijena pomiče unaprijed određenom vrijednošću, na grafikonu se crta križ. U slučaju kretanja prema dolje, na grafikonu se crta nula.

Sintetički alati

Jedna od najatraktivnijih strategija na tržištu je arbitraža. Platforma TradingView omogućuje vam izradu složenih grafikona raspodjele iz grupa povezanih instrumenata.

Da biste to učinili, morate upisati prvi znak u gornji lijevi kut, zatim razmak, znak množenja ili dijeljenja, razmak i drugi znak.

Na primjer, ako uneseteAAPL / XAUUSD dobivamo usporedbu Appleovih cijena dionica i zlata, dijeleći cijene dionica na cijene zlata. Saznat ćemo koliko vrijedi 1 udio u unci zlata.

Na primjer, pokušajmo izgraditi grafikon raspona nafte Brent prema paru dolar / rublje. Da biste to učinili, pomnožite ulje sa dolarom / rubljem:

Kao što vidite, alati su jako ovisni. Čim rublja počne jeftinije, nafta se odmah žuri u pomoć (ili obrnuto). Glavna ideja strategije je trgovanje prema gore od donjeg ruba kanala, a prema dolje od gornjeg.

Drugi primjer su parovi USDCHF i EURUSD, čija je ovisnost također prilično jaka, iako nije stalna. Rezultat njihove interakcije može se promatrati i s poprečnom brzinom. Kad se raspon razilazi, EURCHF pokazuje trend. Prema tome, kada je par u zoni prekomjerne kupnje, prodajemo namaz, a kad je to značajno jeftinije, kupujemo. Možete kupiti namaz s ugovorom o kupnji para EURCHF, prodati s ugovorom o prodaji EURCHF.

Grafička analiza

Važan dio platforme su alati za grafičku analizu. Iskusni tehničar odustaje od popisa različitih predložaka. Pored dugog popisa najčešćih, postoji mnogo egzotičnih instrumenata, poput Fibonaccijeve spiralne i sinusoidne cikluse. Prva je, usput, aproksimacija logaritamske spirale, takozvane "Zlatne spirale".

Gannovi obožavatelji također nisu bili uskraćeni, dostupni su alati: ventilator, kutija i Gannov trg.

Tradicionalni uzorci vrlo su jednostavni za upotrebu. Svaka od ključnih točaka točke je potpisana, pa čak i ljudima s jednom zajedničkom bolešću biti će izuzetno teško zbuniti desnu i lijevu.

Zapravo, cijeli naglasak je na jednostavnosti uporabe. Broj klikova potreban za postavljanje uzorka na grafikonu nikada ne prelazi broj bodova same slike.

Rezultat

U odnosu na ostale davatelje grafikona, TradingView ima očite prednosti. Usluga TradingView odličan je izbor za val operatore i trgovce koje zanima grafička analiza. Postoji zaista veliki broj praznina i stvarno jednostavan način njihovog instaliranja na grafikon. Zapravo, sam grafikon je što fleksibilniji i lako se skalira i vodoravno i okomito. Prisutnost predložaka, čak i za rijetke figure, i veliki izbor vrsta grafikona omogućuju platformi da se istakne od svojih konkurenata.

Postoje i nedostaci - usluga je uvjetno besplatna, ali neke su funkcije dostupne samo uz plaćenu pretplatu. Besplatna verzija vas praktično ne ograničava u alatima, ali prikazat će oglase. Počevši od PRO verzije možete otvoriti do 8 grafikona u jednom prozoru. Spread-karte, kao i grafikoni Renko, Kagi, linearni proboj i tic-tac-toe dostupni su samo u verzijama PRO + i PREMIUM. Postoji probno razdoblje od 30 dana.

Ostavite Komentar