Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Optimiziramo rad s VPS-om

Pozdrav, dame, gospodo, suradnici i samo drugovi Forex trgovci! Kao što znate, ako u trgovini trgujete savjetnicima, to jest istim robotima, tada ne možete bez VPS poslužitelja. Osnovne upute već su na našoj web stranici pa ćemo danas razgovarati o tome kako malo optimizirati rad s VPS serverom. Koji su programi potrebni za to, koji se "hack" mogu koristiti kako bi poslužitelj mogao malo brže raditi i učiniti ga malo prikladnijim za upravljanje.

Optimizacija sustava

Prvi program koji nam treba jest Auslogics BoostSpeed ​​Premium(možete ga preuzeti na bilo kojem torrent tracker-u). Program čisti disk od nepotrebnih datoteka, defragmentira registar, uklanja višak smeća.

Program je instaliran, kao i bilo koji drugi za Windows, ništa komplicirano. U verziji 9, odmah nakon pokretanja izvršne datoteke, započinje instalacija programa u zadanu mapu - osim toga, ništa ne treba potvrditi. Ne postoji temeljna razlika između nove i stare verzije, suština je ista. Ovo je, prvo, čišćenje računala od smeća i, drugo, mala optimizacija u stvarnom vremenu.

Kada se program pokrene, vrši se automatska provjera. Program daje procjenu stanja sustava (sve je loše) i određuje koliko i što se može ukloniti. Da biste riješili uočene probleme, kliknite na "Popravi sve".

Program istodobno pogađa tri fronte: veličina diska, stabilnost i brzina računala. Ako želite ponovno pokrenuti skeniranje računala, to se može učiniti na kartici Dijagnostika. Srećom, to se ne bi trebalo raditi tako često - sam program analizira i podsjeća na potrebu provjere otprilike jednom tjedno.

Nakon što minimizirate program na ladicu, nastavit će raditi na optimizaciji RAM-a, kao što možete vidjeti tako da otvorite karticu "Live Speedup" (brzina uživo). Desno od rasporeda učitavanja memorije možete omogućiti / onemogućiti dodatne postavke ubrzanja, kao što su: optimizacija memorije, optimizacija procesora, automatska defragmentacija i optimizacija usluge.

Pored glavnih funkcija programa, mnoštvo korisnih alata sadrži karticu "Alati" (Svi alati). Ovdje je popis pomoćnih alata za optimizaciju sustava.

  • Defrag diska - alat za defragmentaciju diska. Ova operacija može malo ubrzati tvrdi disk.
  • Internet optimizator - optimizacija internetske veze. Upotreba ove funkcije na VPS poslužitelju ne vrijedi. Ako ne znate kakvu internetsku vezu imate, možete je samo pogoršati.
  • Čistač registra - čišćenje registra. Prečesto čišćenje nije potrebno, ali povremeni pregledi neće naštetiti.
  • Defrag registra - Defragmentacija registra omogućuje vam i malo povećanje performansi vašeg računala, ali to ne trebate činiti ni vrlo često. Za većinu korisnika dovoljna će polugodišnja periodičnost.
  • Poništi uklanjanje upravitelja - menadžer za uklanjanje aplikacija. Ako bilo koji program ne izbriše u potpunosti ili iza sebe ostavi gomilu smeća, ovaj će vam alat pomoći da ga potpuno očistite s računala.
  • Voditelj podešavanja - ovdje je moguće optimizirati vizualno sučelje kako bi se postigle maksimalne performanse: vizualni efekti, kašnjenje za pojavu podizbornika, animacije i zaglađivanje fonta. Da ne ručno konfigurirate sve, kliknite na "Optimiziraj" na dnu prozora, a kad program prikaže potrebne kvačice, kliknite "Primjeni" (Primjeni). Osim vizualnog sučelja, postoji mogućnost optimizacije pokretanja sustava (pokretanje i isključivanje), ali u pravilu je poslužitelj stalno u radnom režimu i nije ga potrebno tako često ponovno pokretati.

Normalni preglednik

Ono što treba instalirati je normalan preglednik. Najlakša opcija je Google Chrome. To je posebno zgodno ako koristite Chrome na kućnom računalu, a zatim se prijavite s istim računom, sve vaše oznake, lozinke i povijest kartica bit će sinkronizirane na oba uređaja. Ako više volite bilo koji drugi preglednik, slobodno ga stavite. Ista Opera ili Mozilla Firefox će učiniti.

Arhiver WinRar

Također će biti sasvim neuobičajeno za preuzimanje arhiva WinRAR. Pogotovo ako stalno preuzimate bilo kakve datoteke sa strategijama, savjetnike koje je potrebno prethodno raspakirati. Ako ne instalirate Vinrar, arhivu ćete morati prvo raspakirati na svom kućnom računalu, a zatim je zip zip prenijeti na VPS poslužitelj, što uopće nije prikladno. Bolje vam je olakšati život i arhivirati izravno na VPS. Najnoviju verziju možete lako pronaći i na internetu.

Spremnik u oblaku

Također, dobro rješenje bi bilo instalirati klijent za pohranu oblaka na vlastito računalo i na VPS. Najvjerojatnije već koristite neko rješenje za pohranu datoteka u oblak, a kao opcija, Yandex Disk je najpopularnije rješenje u Rusiji. Mala količina, kao i ostali, nudi se besplatno. To mogu biti i Dropbox, Google Drive, OneDrive od Microsofta i drugi - nema fundamentalne razlike.

Jedino što trebate instalirati na VPS, morat ćete odabrati ne cijeli sustav za sinkronizaciju, već jednu zasebnu mapu, na primjer, "Datoteke za VPS". To je potrebno tako da se, recimo, vaše stotine fotografija ne učitaju u VPS, a preuzimaju se samo datoteke potrebne za trgovanje (savjetnici, predlošci, indikatori). Odnosno, datoteke bacate u mapu na računalu, a pojavljuju se na VPS-u - sve je jednostavno, pa čak i brže od kopiranja datoteka izravno.

Zaključak

Naravno, ne treba očekivati ​​da ćete od poslužitelja minimalne konfiguracije dobiti nevjerojatno moćan stroj. Ali, možemo napraviti malo bolju izvedbu. U svakom slučaju, nema smisla instalirati ogroman broj programa na VPS, jer su resursi poslužitelja vrlo ograničeni. Stoga instaliramo samo ono najpotrebnije.

Ponekad se postavlja pitanje, trebam li instalirati antivirus? Što se mene tiče - apsolutno nije potrebno, a antivirus će samo pojesti resurse sustava. Malo je vjerojatno da vam treba VPS kako biste mogli pretraživati ​​sumnjive web lokacije sa sadržajem za odrasle. Za ostale zadatke dovoljan je vatrozid ugrađen u sustav.

Pogledajte video: Najbolje Postavke Za Gaming Windowsi (Veljača 2020).

Ostavite Komentar