Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Exness - novi raj za rešetke i martingale

Pre neki dan Exness je objavio vijesti o promjeni uvjeta trgovanja za račune Cent, Mini i Classic. Vijest je o promjeni razine zaustavljanja koja se sada izjednačava na 0%. Razina zaustavljanja, kao što znate, djeluje kao zaštitni zaustavni gubitak i izračunava se na temelju veličine iskorištene marže. To jest, na razini zaustavljanja od 20%, sve pozicije će biti zatvorene kada sredstva na računu padnu ispod 20% iznosa zaloga (gubitak će premašiti bilans minus minus 20% zaloga).

Što to znači za trgovanje rizičnim savjetnicima koji trguju po principu martingale i mreži naloga? Vjerojatnije je preživjeti trend smanjenja / zaostajanja.

Ali nije li nulta zaustavljanje obična iskušenja oglašavanja s hrpom uvjeta sitnim ispisom? Proučavali smo problem, sve isprobali u praksi i donijeli presudu.

Kako djeluje Stop Out

Na primjer, s saldom od 5000 USD, od kojih se 500 dolara koristi kao kolateral, sve pozicije će se zatvoriti kad dosegnu gubitak od 4 900 USD, bez obzira na to što su sredstva u iznosu od 100 USD ostala na računu. Ovo ograničenje posebno je uočljivo kod velikog opterećenja depozita i upotrebe Forex strategija koje stvaraju velika povlačenja. Pored toga, neki brokeri mogu postaviti Stop Out na 50% i 100%, što dramatično utječe na cijeli trgovinski proces.

Prije svega, Stop Out je osiguranje za brokera, neki zaštitni međuspremnik, koji će vas u slučaju spriječiti da izgubite više sredstava nego što imate na svom računu. Zero Stop Out znači da trgovac može potrošiti apsolutno sva sredstva koja je položio na račun, bez straha od prijevremenog zatvaranja pozicija. Odnosno, gubitak će se povećati do posljednjeg centa na računu, nakon čega će pozicije još uvijek zatvoriti Stop Out.

Kome treba

S jedne strane, Stop Out može djelovati kao zaštitna mjera, sprječavajući trgovca da u potpunosti izgubi cjelokupni depozit do posljednjeg denarnog novca. To je možda u nekim slučajevima opravdano, ali istodobno je ovo još jedna ograničavajuća mjera u upravljanju rizikom, jer se stalno morate brinuti da razina ne padne ispod dopuštene razine.

Najveću važnost nulti stupnju daju strategije koje generiraju velika odstupanja. Račun s nultu razinu zaustavljanja idealan je za neto igrače i strategije pomoću metode Martingale, omogućujući im da koriste sve opcije pologa. Za rizične strategije svaki dodatni cent može biti presudan, a dodatne mjere poput Stop Outs-a samo se ovdje miješaju.

Također može biti prikladno za zaštitu i arbitražnu strategiju, jer, opet, dobivate više fleksibilnosti u upravljanju rizikom. Vi odlučujete kada zatvoriti pozicije i kada koristiti puni polog. U svakom slučaju, posrednicima je u interesu da se zaustavi bez nule, jer će, u protivnom, izgubiti sredstva u slučaju neblagovremenog zatvaranja pozicija. Stoga ćemo prije svega provjeriti kako ta funkcija funkcionira u praksi.

Ispitivanje u praksi

Dakle, za provjeru otvorite račun s centom s depozitom od 300 centi. Zadatak je spojiti rezultat na nulu i na taj način provjeriti istinitost informacija iz priopćenja.

Da biste to učinili, otvorite poziciju u 3 lota s tri naloga, uzimajući u obzir utjecaj od 1: 1000 i maksimalna partija po trgovini jednaka 1. Marža je u ovom slučaju veća od polovice depozita, a s obzirom na veliku polugu, cijena neće prijeći i 10 bodova prije mogućnosti depozit će biti iscrpljen. Donji videozapis pokazuje kako razina prelazi u crvenu zonu i sljedećim oštrim pokretom se svi položaji zatvaraju.

Račun je u početku imao 307,84 centa. Nakon zatvaranja svih pozicija, ukupni gubitak iznosio je 312,7 centi. Odnosno, bili smo na 5 centi u crvenom.

Važna je činjenica da bez obzira koliko brzo funkcionirao sustav automatskog zatvaranja pozicija, na niskoj razini zaustavljanja uvijek postoji mogućnost zatvaranja pozicija s gubitkom. To se događa brzim protokom kotacija, kada pozicija nema vremena zatvoriti se po pravoj cijeni i dođe do proklizavanja, odnosno pada na cjenovni jaz. U ovom slučaju, broker može od vas zatražiti naknadu nakon zatvaranja svih transakcija.

Pa što nam Exness govori o ovome? U priopćenju za javnost tvrtka tvrdi da se ne biste trebali brinuti zbog negativnog salda, jer će u svakom slučaju iznos biti nadoknađen, a vrijednost bilansa smanjena na nulu.

Zapravo, to se događa. Negdje pet minuta nakon zatvaranja svih pozicija, saldo je resetiran, a u časopisu i povijesti pojavila se odgovarajuća poruka o dolasku 5,16 centa odštete.

Ista stvar u povijesti računa, vidimo dolazak 5 nestalih centi.

Zaključak

Zapravo, Exness je sada jedno od najboljih rješenja za strategije visokog rizika. Velika poluga i nulta razina zaustavljanja omogućavaju izuzetno fleksibilne postavke rizika i daju slobodu odlučivanja kada zatvoriti pozicije i kada igrati "do kraja". Važna stvar je da broker jamči vraćanje ravnoteže na nulu u slučaju gubitka iznosa koji prelazi početni depozit. To jest, bez obzira koliko su loši tržišni uvjeti, uvijek možete računati na točno iznos koji ste uplatili na račun.

Ostavite Komentar