Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Istraživanje obrazaca obrazaca Price Action

Pozdrav, kolege Forex trgovci!

Nedavno su trgovci podijelili opažanje da uzorci svijećnjaka Price Action rade s različitom vjerojatnošću ovisno o danu u tjednu u kojem su formirani. I u današnjoj lekciji testirat ćemo ovu ideju s mql4. U toku našeg istraživanja upoznat ću vas sa radom svijeća i uzoraka svijeća, a također ću vas naučiti kako izlaziti informacije u zasebnu .csv datoteku. Ovu je datoteku lako otvoriti u Excelu pa ćemo je analizirati u njoj. Izradit ćemo razne grafikone i na svaki mogući način vizualizirati dobivene informacije, kao što su: najbolji omjer profita / gubitka, raspodjela transakcija po danu / mjesecu i mnogi drugi obrasci.

Oni koji nisu zainteresirani za tehničku stranu rješavanja problema, mogu odmah krenuti rezultatima otkrivenih obrazaca - oni definitivno zaslužuju pažnju.

Ciljevi analize

Dakle, svrha analize je proučiti učinkovitost uzoraka svijeća u povijesti, a također i otkriti povezanost između njihove profitabilnosti i dana u tjednu ili mjesecu u kojem su ti obrasci nastali. Potrebna nam je statistika za svaki uzorak za svaki valutni par na vremenskim okvirima H1-D1 prema sljedećim parametrima:

- optimalan omjer zaustavnog gubitka i dobiti;

- raspodjela transakcija po danima u tjednu;

- raspodjela transakcija po danima u mjesecu;

- raspodjela transakcija po mjesecima u godini.

Istražit ćemo sljedeće cjenovne akcijske obrasce:

doji, preuzimanje, unutarnja traka, pin bar

Savjetnik za programiranje

Alati za analizu

Naši glavni alati za dobivanje statistika su, naravno, MetaTrader4 terminal i uređivač koda. Također ćemo koristiti excel za analizu rezultata.

U isto vrijeme, nećemo upotrebljavati uzorke svijeća upravo tako, trebamo ih uzeti u obzir u kontekstu trenutne situacije, naime: uzorak se treba temeljiti na razini, a unos treba biti u smjeru trenutnog trenda. Da bismo odredili trend svugdje i svuda, upotrijebit ćemo jednostavan pomični prosjek s razdobljem od 50. Ako je cijena iznad njega, trend je u porastu i obrnuto za silazni trend.

Automatska konstrukcija odgovarajućih razina na grafikonu nije lak zadatak, a sama po sebi uključuje čitavu studiju učinkovitosti različitih pristupa, kao i za određivanje trenda. Naš zadatak sada nije pisati kvalitetnog savjetnika za zaradu, već jednostavno pribaviti odgovarajuće statistike. Da bismo odredili razine, upotrijebit ćemo najjednostavniju opciju - fraktale. Tražit ćemo parove fraktala na približno istoj razini s pogreškom od 10 bodova u povijesti od 100 svijeća. Istovremeno, nije nam važno je li to fraktal gore ili dolje - glavno je da se cijena obrnula. Također, pružit ćemo mogućnost onemogućavanja definicija trendova i nivoa i prikupljanja statistika bez njih.

Rezultati

Ukupno je analizirano oko 90 tisuća transakcija za 23 valutna para u tri razdoblja za četiri uzorka svijećnjaka od 2000. do danas. Ne mogu ni zamisliti koliko bi trajalo takvo prikupljanje podataka da ga nismo automatizirali.

Razdoblje H1

Karte dobiti:

Kao što se vidi iz grafikona, uporaba obrazaca Price Action u razdoblju od prve polovice bez dodatne potvrde u obliku razina i rad na trendu dovest će do gubitka depozita.

Optimalni omjer profita od zaustavljanja do uzimanja:

Kao što vidite, optimalni omjer dobiti i gubitka u prosjeku je 3 do 1 - 4 do 1.

Profitabilnost po danima u tjednu:

Sredina tjedna najoptimalnija je za unos doji uzorka na razdoblje H1, dok je za rad s pin trakom optimalno vrijeme od sredine do kraja tjedna, a kada unosite ostale uzorke, početak tjedna je optimalan.

Mjesečni prinos

Po datumima u mjesecu ne vidim nikakvu ovisnost.

Mjesečna profitabilnost:

Ne vidim određenu povezanost po mjesecima u godini, osim što u ljetnim mjesecima obrasci djeluju još gore. Možda je to zbog tradicionalne tromosti tržišta ovih mjeseci.

U razdoblju od prvog polugodišta većina obrazaca Price Action ne funkcionira bez dodatne potvrde. Jedina iznimka je pin šipka, ali njen prinos je prenizak.

Razdoblje H4

Karte dobiti:

Čudna, ali slika H4 razdoblja suprotna je onoj koju smo vidjeli na H1. Sada je većina uzoraka profitabilna, osim pin-trake. Ipak, takvo trgovanje i dalje ne možete nazvati uspješnim - još je potrebno dodatno filtriranje.

Optimalni omjer profita od zaustavljanja do uzimanja:

Optimalan omjer dobiti i gubitka je i dalje u prosjeku od 3 do 1 do 4 do 1.

Profitabilnost po danima u tjednu:

Za ulazak u doji obrazac i apsorpciju na H4 razdoblje, ponedjeljak i utorak su najoptimalniji, dok radite na pin baru i unutarnjoj traci - sredinom tjedna. Doji uzorak donosi i dobar profit pri ulasku u petak.

Mjesečni prinos:

I opet, nije moguće utvrditi eksplicitnu povezanost.

Mjesečna profitabilnost:


U slučaju H4, apsolutno nema ovisnosti o učinkovitosti obrazaca za mjesec u godini.

U razdoblju H4 većina obrazaca Price Action bez dodatne potvrde donosi malu zaradu. Rad na pin traci uglavnom nije uspješan.

Razdoblje D1

Karte dobiti:

Trgovanje bilo kojim uzorkom čak i bez dodatnog filtriranja, bez uzimanja u obzir razine i trenda, u razdoblju D1 može generirati stabilnu zaradu.

Optimalni omjer profita od zaustavljanja do uzimanja:

Optimalni omjer dobiti i gubitka nije se promijenio i, kao i prije, iznosi od 3 do 1 do 4 do 1.

Profitabilnost po danima u tjednu:

Unutarnja traka za razdoblje D1 ne radi dobro na signalu u petak, a doji u srijedu i četvrtak. Pin bar najbolje je uzeti u srijedu. Apsorpcija se ispunjava ispravno u ponedjeljak, srijedu i četvrtak.

Mjesečni prinos:

I opet, ne vidim očitu povezanost.

Mjesečna profitabilnost:

Jedina pravilnost. koje možete pratiti rastezanjem dok radite na D1 u odnosu na mjesece u godini je da većina uzoraka stvarno bolje funkcionira u zimskoj sezoni.

U razdoblju od D1, svi modeli akcijskih cijena mogu biti profitabilni čak i bez dodatne potvrde. Ali, naravno, najbolji se rezultati mogu postići s obzirom na smjer trenda i glavne razine na ljestvici.

Domaći zadatak

  1. Izradite savjetnika opisanog u lekciji.
  2. Dobijte statistiku o cijenama akcijskih cijena uzimajući u obzir jedan od dva filtra o kojima smo razmišljali na početku lekcije - filtar razine ili filtar trenda.
  3. Pokušajte primijeniti pristup opisan u lekciji na drugi tržišni fenomen koji vas trenutno zanima.

Zaključak

Danas smo proveli istraživanje tržišta koristeći naše znanje mql4 programiranja. Trebalo mi je dva i pol dana da prikupim i analiziram podatke predstavljene u članku. Takva studija bez pomoćnih alata, poput savjetnika o kojem smo pisali danas, trajala bi više od mjesec dana, a velika količina podataka pruža široko polje za pogreške. Naučili smo da povezanost ovisno o danu u tjednu stvarno postoji, naučili smo kako napisati jednostavan filtar za razinu, a također koristimo mql4 za istraživanje tržišta i excel za obradu rezultata. I što je najvažnije, uvjerili smo se u učinkovitost korištenja analize svijećnjaka na višim vremenskim okvirima.

Podružnica prema akcijskoj cijeni

Pogledajte video: Croatian THRIVE: What On Earth Will It Take? (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar