Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

MQL5 tržište - od čega imati koristi?

Ranije je kupovina aplikacija za Metatrader više nalikovala na ruletu. To su bile pojedinačne stranice s nekoliko država i obećanje o graalu, gdje je novac prebačen nekim "ujacima" izravno na račun, zajedno s jamstvom nepovratnog novca. Ili su koristili velike elektroničke platforme, poput istog Platija. Pojavom tržišta, proces kupovine trgovačkih stručnjaka postao je civiliziraniji i transparentniji. Svi proizvodi u trgovini unaprijed su moderirani, tako da vaš novac sigurno neće nigdje otići. Ipak, kako se ne bi preplatio višak, treba uzeti u obzir neke značajke novoizrađene prodavaonice, o kojima će biti govora u nastavku.

Pa, da vidimo: je li moguće pronaći nešto vrijedno na tržištu MQL5?

Ispitivanje proizvoda s tržišta

Postoje dva načina za ulazak na tržište. Preko preglednika možete izravno doći na stranicu Market. Da biste to učinili, idite na MQL5.com, a zatim na odjeljak "Market".

Pronalazimo pokazatelja ili stručnjaka koji nas zanimaju i idemo na stranicu proizvoda.

Kliknite "Preuzmi probnu inačicu". Trebao bi se pojaviti prozor za potvrdu. Navedite "Da, već imam MetaTrader 4."

Preglednik također može zatražiti dozvolu za pokretanje udaljenog programa.

Nakon toga, terminal se automatski pokreće, ako već nije otvoren, a upravo preuzeti stručnjak pojavit će se u navigatoru, u mapi "Market".

To se može učiniti otvaranjem tržišta u prozoru terminala, putem kartice "Market". Kliknite "Preuzmi demo" i pričekajte da se program instalira.

Probne verzije pokazatelja i stručnjaka mogu se testirati samo u ispitivaču i ne mogu se instalirati na grafikon. Stoga odmah idite na ispitivač strategije. Naravno, ako se u fazi testiranja spoji bilo koji stručnjak, nema smisla kupiti.

Morate obratiti pažnju samo na proizvode koji i nakon testiranja otpornosti na stres kod različitih brokera i valutnih parova i dalje pokazuju profit. Treba imati na umu da autori često ostavljaju datoteke pripremljenih postavki (stručne postavke) ili daju preporuke o razdoblju i metodama ispitivanja, znajući da će se stručnjak „spojiti“ izvan njega.

Kupnja proizvoda

Dakle, odabrali ste i testirali proizvod koji je, u svakom pogledu, udovoljio vašim zahtjevima. Zatim, vrijeme je da pređete na plaćanje.

Da biste to učinili, idite na stranicu proizvoda na web mjestu trgovine ili na karticu Market u terminalu. Ovdje biste trebali odmah obratiti pozornost na broj besplatnih aktivacija proizvoda. Proizvod je pričvršćen na uređaj (glačalo). To jest, ako stručnjak ima 5 aktivacija, možete ga instalirati na ne više od 5 različitih računala. To može biti kućno računalo, na poslu i, recimo, laptop. U isto vrijeme, ako se odlučite za kupnju novog računala, opet ćete morati potrošiti još jednu aktivaciju na ovo.

Dakle, kliknite gumb Kupi i idite izravno na stranicu s plaćanjem. Ovdje odabiremo platni sustav, nakon čega ćete biti preusmjereni na stranicu plaćanja. Nakon potvrde plaćanja, proizvod će se odmah pojaviti na terminalu.

Traži analoge

Tržište je stvarno sjajno mjesto za kupnju sofisticirane trgovačke ploče, nekog rijetkog pokazatelja ili vrijednog stručnjaka za trgovinu. Naravno, u fazi otvaranja Trgovine police su bile prazne, pa mnogi autori pokušavaju popuniti prazninu, preprodavajući već napisane pokazatelje i savjetnike, koji su prethodno bili u javnoj domeni.

Poanta ovdje nije samo ne-nulta trošak proizvoda. U stvari, nije šteta platiti autoru simbolične troškove za bilo kakav koristan razvoj, ali, kao što smo već saznali, mehanizam zaštite od kopiranja ugrađen je u tržište, a to unosi niz neugodnih trenutaka. Imati izvorni kod pruža vam puno više slobode. Prvo, niste ograničeni na određeni broj aktivacija, a program možete dijeliti s drugima. Drugo, ako autor iznenada prestane ažurirati proizvod, jednostavno možete ostati s pokvarenim programom. Prije svega, morate pokušati pronaći program u javnoj domeni, a tek onda otići na Tržnicu.

U pretraživanje unesite što nam treba i navedite kategoriju "Baza podataka". Ono što trebamo nalazi se na prvoj stranici pretraživanja.

Na ovaj jednostavan način spasili smo se od mnogih problema povezanih sa značajkama MQL5 trgovine.

Zaključak

Zapravo, na tržištu je vrlo malo stvarno korisnih proizvoda. Stoga prije kupovine uvijek dobro razmislite o svojoj odluci. Na našoj web stranici svi stručnjaci, pokazatelji i skripte dostupni su besplatno. Često je ono što je besplatno dostupno dovoljno za svakodnevno trgovanje. Ako se ipak odlučite za kupnju plaćenog proizvoda, postavite si jednostavno pitanje: "Hoće li mi zaista donijeti više novca?". Obično ovo odmah prekida standardne pokazatelje lijepog izgleda i druge malo korisne priblude. Sve bi trebalo imati svoju profitabilnost, a u našem poslu ovo je doista jedina ispravna metoda procjene.

Ali ako ste programer, tržište za vas je manna s neba. Ovo je ogromno tržište na kojem možete prodavati svoje proizvode trgovcima iz cijelog svijeta. A to su stotine tisuća potencijalnih kupaca. Štoviše, nisu svi dobro upućeni u temu, što znači da im možete prodati ni najkvalitetniji softver, što, primjerice, u Runetu nitko neće kupiti.

Ostavite Komentar