Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Najbolji pokazatelj modela apsorpcije

Trgovanje prema Price Action metodama zahtijeva stalnu budnost trgovca - nikad ne znate gdje i u kojem obliku se postavlja. Sve trivijalno počiva na ljudskoj sposobnosti da istovremeno nadgleda veliki broj ljestvica.

Danas ćemo pogledati vjerojatno najbolji pokazatelj apsorpcijskog modela - VerticalBarSetup, Indikator signalizira ne samo pojavu novih postavki, već automatski izračunava razinu unosa, zaustavlja gubitak i uzima zaradu od transakcije. Pored toga, indikator prikazuje uspjeh trgovanja u povijesti, bilježeći na grafikonu ugovore zaključene zaustavljanjem i primanjem naloga za profit.

Što je apsorpcijski model?

Model apsorpcije je, na neki način, unutarnja traka, naprotiv. U ovom slučaju vanjska svijeća "upija" ono što se događa ispred nje, što ukazuje na kardinalnu promjenu raspoloženja na tržištu.

Obično se ovo postavljanje formira za vrijeme nesigurnosti - tržište još nije odlučilo kamo ići, zbog čega promatramo privremenu konsolidaciju. Sljedeća svijeća samo rješava spor, upijajući prethodnu, donose svježu likvidnost na tržište. Punjenje vrhova ekstremne svijeće važan je signal za promjenu trenda.

Postavka indikatora

Indikator se instalira na potpuno standardni način. Prvo idite na Datoteka - Otvorite podatkovni direktorij i idite na direktorij MQL4 - Indikatori. Tamo postavljamo indikatorsku datoteku i ponovno pokrećemo terminal.

Indikator započinjemo povlačenjem ga iz prozora navigatora na grafikon. Otvorit će se prozor s postavkama.


Glavne postavke indikatora:

 • Veličinski omjer - filtrirajte veličinu prvog svijećnjaka prema ATR-u. Ovdje morate odrediti koeficijent ATR, koji će odrediti minimalnu veličinu prve svijeće;
 • ATR Period - ATR razdoblje za izračun veličine svijeće;
 • Wicks Ration - koeficijent za izračunavanje maksimalne duljine sjene u odnosu na ukupnu veličinu svijeće. Potrebne su vrijednosti od 0 do 1. Vrijednost blizu nule ukazivat će na minimalnu veličinu sjene.

Postavke prijave:

 • Ulazni odmor plus bodovi - filtrirajte bodove za narudžbu. Potrebno je filtrirati lažne pokrete.

Postavke zaustavljanja gubitka (StopLoss):

 • Metoda izračuna gubitka zaustavljanja (u bodovima, visokim / malim ili ATR);
 • Dodatni elementi za filtriranje lažnih emisija;
 • ATR množitelj za izračun StopLoss-a;
 • Razdoblje za izračun ATR.

Postavke profitabilnosti (TakeProfit):

 • Vrsta izračuna TakeProfit (u točkama, ATR ili u odnosu na stajalište);
 • Dodatni bodovi za TakeProfit 1;
 • Dodatni bodovi za TakeProfit 2;
 • Pokazatelj razdoblje u slučaju izračuna koristeći ATR vrijednosti;
 • ATR množitelj za TakeProfit 1;
 • ATR množitelj za TakeProfit 2;
 • Relativna veličina prvog uzimanja;
 • Relativna veličina drugog uzimanja.

Indikator postavlja prošla podešavanja na grafikonu u obliku crvenih i plavih ikona (boje se mogu mijenjati i u postavkama). Istodobno, sve uspješne postavke prikazane su kao kvačica unutar kvadrata, kada je zatvaranje u stop u obliku križa. To omogućava, na prvi pogled, određivanje profitabilnosti strategije u određenom dijelu povijesti.

Preporuke za upotrebu

Indikator signalizira pronađeno podešavanje nakon što je ispunio dodatni uvjet - pored formiranja samog apsorpcijskog modela, sljedeća svijeća trebala bi se zatvoriti iznad svoje maksimalne razine. Dakle, mi ulazimo u posao tek nakon što potvrdimo kvar.

Nakon identificiranja novog postava, indikator ističe područje formiranja apsorpcijskog modela na grafikonu, kao i razinu ulaska u transakciju, njezin smjer, stop gubitak i dobit. Indikator vam omogućuje izračunavanje dvije razine dobiti, ali cijena ne doseže uvijek drugi profit.

Alternativno, položaj se može podijeliti u dva dijela. Prvi dio zatvaramo kada postignemo prvi profit, nakon čega zaustavimo korak do propadanja. Dakle, drugi dio pozicije ili će biti zatvoren u propasti, ili će drugi dobiti dobit.

Vrijedno je uzeti u obzir da ovaj model prikazuje rezultat lokalne borbe između bikova i medvjeda unutar nekoliko svijeća i ne odražava dugoročnu sliku. S tim u vezi, nitko nije otkazao pravilo ulaska po trendu, a upotreba dodatnog filtra trendova, čak i u obliku jednostavnog pomičnog prosjeka, potpuno je razumno rješenje.

Također razmislite o područjima i razinama podrške u vašem trgovanju. Kao što znate, cijena u velikoj većini je premašena, pa će to biti prava strategija trgovanja u skoku. To jest, ako sjena apsorbirajuće svijeće padne na važnu razinu otpora / potpore, morate ući u suprotnom smjeru od razine.

Zaključak

Objektivno, ovo je jedan od najboljih pokazatelja za trgovanje apsorpcijskim modelom. Glavne karakteristike pokazatelja su vizualizacija povijesnog uspjeha uzorka, automatsko izračunavanje razine unosa i naloga za zaustavljanje, kao i pravodobno signaliziranje kad se pojave nove postavke - apsorpcijski model + potvrda.

Pogledajte video: DOMINION Documentary. 2018 (Listopad 2019).

Ostavite Komentar