Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Ugrađeni VPS u MT4 i MT5

Ako za trgovinu koristite automatizirani stručni savjetnik, znate da za nesmetan rad Stručnog savjetnika računalo mora biti stalno uključeno. Isto se odnosi i na signalnu uslugu - transakcije se kopiraju samo dok se terminal izvodi. Nije uvijek prikladno stalno držati računalo, zbog čega mnogi trgovci pronalaze način da zakupe namjenski poslužitelj (VPS) za Windows posebno za rad terminala. Kada koristite VPS, terminal će raditi 24 sata dnevno, čak i kad je vaše računalo isključeno. Problem je što postavljanje vlastitog poslužitelja nije lak zadatak, posebno za one koji se nikad nisu susreli s virtualnim hostingom.

Za to se pobrinuo i MetaQuotes (razvijač terminala Metatrader). Sada virtualni hosting možete naručiti izravno s MT4 / MT5. Virtualni poslužitelji iz MetaQuotesa stvoreni su u prvom redu za potrebe trgovaca, stoga imaju pojednostavljeni postupak instalacije, konfiguracije i podrške. U samo nekoliko minuta možete konfigurirati vlastiti VPS poslužitelj izravno s trgovačke platforme za nesmetan rad vaših savjetnika, pokazatelja i signala.

Unaprijed

Prije stvaranja virtualnog poslužitelja morate pravilno konfigurirati trgovački terminal. Imajte na umu da, kada se resursi potroše, hosting može biti obustavljen. Stoga je prije prelaska na virtualni poslužitelj važno poduzeti nekoliko koraka:

  • Uklonite sve neiskorištene simbole iz pregleda tržišta. Na zaslonu ostavite samo potrebne karte i odaberite "Sakrij sve simbole" u kontekstnom izborniku pregleda tržišta.

  • Uklonite nepotrebne pokazatelje iz grafikona. Kakva je smisao ostavljanja pokazatelja na poslužitelju ako ne možete provjeriti njihov rezultat? Da biste uštedjeli resurse, trebali biste ukloniti sve pokazatelje, osim onih koji mogu slati upozorenja na vaš telefon ili e-poštu - možete ih ostaviti.

  • Uklonite neiskorištene stručne savjetnike s ljestvica. Svi stručnjaci poslani na poslužitelju automatski će dobiti dozvolu za trgovinu, čak i ako niste postavili odgovarajuću kvačicu na terminalu. Također, svaki stručnjak koji koristi DLL biblioteke neće raditi na poslužitelju i automatski će biti zaustavljen pri prvom pokušaju pristupa njemu - uklanjamo ih i mi. Programi kupljeni na MQL5 tržištu neće izgubiti broj dostupnih aktivacija prilikom prijenosa na poslužitelj.

U postavkama terminala navedite svoje korisničko ime i lozinku za račun na web mjestu MQL5.com.

Morate navesti i svoj MetaQuotes ID za slanje push obavijesti na vaš pametni telefon. Možete dobiti vlastiti ID instaliranjem mobilne aplikacije terminala na vaš pametni telefon ili tablet. Da biste to učinili, idite na odjeljak "Poruke" i kliknite na "Moj ID".

I odredite podatke poslužitelja pošte za slanje obavijesti na poštu.

Instalacija poslužitelja

Da biste instalirali virtualni poslužitelj, idite na Navigator i otvorite kontekstni izbornik desnim klikom na svoj račun. Da biste pokrenuli čarobnjaka, na izborniku odaberite "Odaberi virtualni poslužitelj".

Kliknite "Dalje".

Provjerite pružene savjete o migraciji računa i kliknite Dalje.

Odaberite zajednički poslužitelj hostinga. Prednost treba dati poslužiteljima s najmanjim pingom prema brokeru (gornjim na popisu).

Odaberite tarifni plan. Na prvom početku imat ćete priliku besplatno iznajmiti poslužitelj na jedan dan, što bi trebalo biti dovoljno za testiranje i provjeru rada. Minimalni najam je 1 mjesec. Što je duže razdoblje najma, veći će i popust. Plaćanje se vrši s računa zajednice MQL5 koji se može nadopuniti karticom ili WebMoney.

Uz to možete potvrditi okvir pokraj automatske obnove najma. U tom slučaju, ako je terminal aktivan i na računu ima dovoljno sredstava, pretplata će se automatski obnoviti. Kliknite "Dalje" za nastavak procesa migracije na poslužitelj.

Virtualna migracija poslužitelja

Možete odabrati jednu od tri mogućnosti:

  • Prenesite sve: račun, grafikone, pokazatelje, stručnjake, postavke terminala i pretplate na MQL5 signale na virtualni poslužitelj.
  • Prenesite sve, osim signala.
  • Ili prenesite samo signale, račun i postavke.

Odaberite odgovarajuću opciju i kliknite Finish.

Nakon dovršetka migracije, dnevnik će prikazivati ​​poruke o prijenosu rasporeda, programa i signala. Obratite pozornost i na poruku o uspješnom pokretanju virtualnog poslužitelja.

Sada će se poslužitelj prikazati u Navigatoru. Kada dodajete stručnjake, grafikone ili signale, morate ponovno sinkronizirati račun. Da biste to učinili, nazovite kontekstni izbornik i odaberite "Sinkroniziraj".

Prozor za nadzor resursa otvara se kroz isti izbornik.

Pokušajte pratiti potrošnju procesora, memorije i diska. U slučaju prekomjernog opterećenja, poslužitelj se može automatski isključiti.

Nalazi

Unatoč svim prednostima, Metaquots usluga definitivno nije za sve. Iznajmljivanje poslužitelja je skupo, a vi imate priliku instalirati samo jedan terminal. Zabrana upotrebe DLL-ova smjesta smanjuje ogroman broj savjetnika. Rješenje je pogodno za one koji nisu ograničeni u sredstvima i ne žele se baviti punopravnim VPS-om, a istovremeno koriste najjednostavnije savjetnike u trgovini.

Ostavite Komentar