Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kako instalirati terminal u oblak

Pozdrav dame i gospodo, trgovci na Forexu! Danas ćemo govoriti o stvaranju MT4 terminala u oblaku ili prenijeti sve terminalne datoteke, uključujući postavke, grafikone, savjetnike itd. U pohranu u oblaku.

Ovo je potrebno kako biste imali mogućnost da uvijek imate pristup terminalu s bilo kojeg računala na kojem je instalirano pohranjivanje u oblaku, na primjer: Yandex Disk, Dropbox ili Google Drive.

Istovremeno oblak obavlja funkciju sigurnosne kopije podataka. Može doći do situacije da se VPS poslužitelj gdje savjetnici rade za vas sruši ili dođe do bilo kojeg drugog tehničkog kvara koji zahtijeva potpunu ponovnu instalaciju poslužitelja. Kao rezultat toga, nekontrolirane otvorene pozicije ostaju na tržištu, a osim toga, sve se treba ponovo instalirati ispočetka, što također može oduzeti puno vremena.

U pravilu, prilikom trgovanja morate koristiti nekoliko uređaja, na primjer, kućno računalo, prijenosno računalo, VPS server. Mislim da se svima, prije ili kasnije, postavilo pitanje o prijenosu radnog terminala s jednog računala na drugo ili na VPS server. U ovom je slučaju bilo potrebno prenijeti sve potrebne pokazatelje i savjetnike, kao i ponovno postaviti potrebne postavke za trgovanje. Prilikom promjene bilo koje postavke, bila je potrebna ručna promjena te na drugim uređajima. A ako je terminal instaliran na samo jednom mjestu, tada je mogućnost interveniranja u procesu trgovanja s drugog uređaja još uvijek teško ispunjena.

U slučaju oblaka jednostavno otvorite terminal, primjerice, prijavite se na svoj račun s kućnog računala i zatvorite sve otvorene pozicije. Dakle, uvijek imate pristup terminalu u njegovom najaktualnijem stanju.

Rješenje problema predložili su korisnici naših foruma. isnull, Ovdje se možete upoznati s izvornim postom. Sada idite izravno na akciju.

Postupak radnja

Dakle, imamo instaliran terminal Metatrader 4. Neki savjetnici, pokazatelji, zapravo mogu raditi na njemu. Na primjer, otvorite H4 EURUSD grafikon s pomičnim prosjekom i jednom označenom razinom. U budućnosti ćemo utvrditi da je to stvarno isti terminal, a ne neki drugi.

Prvo što trebate učiniti je otići u direktorij podataka terminala. Da biste to učinili, idite na izbornik Datoteka - Otvorite katalog podataka.

Otvorit će se mapa sa terminalnim datotekama. Pomoću miša pratimo sve datoteke u mapi i kliknite "Kopiraj". Ili odmah odaberite "Cut", jer će datoteke u budućnosti još uvijek morati biti izbrisane.

Zatim idite u mapu svih programa, u mapu Metatrader. Terminalna se mapa obično nalazi na pogonu C - "C: programske datoteke (x86) - MetaTrader 4" (naziv mape za različite posrednike može se razlikovati).

Kliknite desnom tipkom miša - Zalijepi. Ako se dio datoteka podudara, potvrđujemo njihovu zamjenu. Datoteke iz podatkovnog kataloga sada se mogu izbrisati ako to već niste učinili.

Sada se vraćamo u programske datoteke i kopiramo terminalnu mapu za prijenos u pohranu u oblaku (Možete je odmah smanjiti). Za primjer, upotrijebit ćemo Yandex Disk.

Stavimo terminal u mapu za pohranu i čekamo potpunu sinkronizaciju s poslužiteljem (pojavit će se zelena kvačica).

Sada možete instalirati Yandex Disk na VPS ili na bilo koje drugo računalo i, nakon što ste se prijavili, dobit ćete pristup terminalu u obliku u kojem je konfiguriran, sa svim računima, tablicama, savjetnicima i još mnogo toga.

Sada idemo u spremište s drugog računala, idemo u terminalnu mapu i desnom tipkom miša kliknite datoteku "terminal.exe". Odaberite Pošalji - Desktop (stvorite prečac).

Kako terminal ne stvara dodatne mape na računalu, on mora biti dodijeljen prijenosnom načinu rada. Da biste to učinili, idite na svojstva prečaca: desni gumb - Svojstva.

Nadalje, u polje "Objekt", gdje je put do terminala registriran, na kraj retka dodajte tipku "/ prijenosni" (razmaknica), pritisnite OK.

To jest, postupak je sličan instaliranju terminala na USB fleš pogon. Ako pokrenemo terminal putem prečaca, vidjet ćemo isto trgovačko okruženje, prethodno dodan MA i razinu trgovanja. Uz to su kopirane sve datoteke pokazatelja, skripti i savjetnika.

Sad, ako idemo na podatkovni direktorij, mapa terminala u oblaku će se otvoriti izravno.

Na isti način sve svoje terminale možete prenijeti u oblak. Ako imate nekoliko VPS-a, tada za praktičnost možete distribuirati terminale u zasebne mape, primjerice, stvaranjem direktorija VPS1 i VPS2. Dakle, možete koristiti jedno spremište za sve svoje terminale, s pristupom svakom od njih s bilo kojeg VPS-a ili računala.

Zaključak

Općenito, ovo je vrlo zgodno rješenje, koje će vam u slučaju više sile uštedjeti i vrijeme i novac. Mnogi podcjenjuju važnost izrade sigurnosnih kopija, zbog čega svaka hitna situacija postaje iznenađenje. Ako se dogodi kritični kvar, u vrlo kratkom vremenu možete vratiti sav posao bez gubitka otvorenih pozicija i važnih podataka.

Pogledajte video: ZKTIME V15. bild2602 SecamCCTV Zoran Perisic (Studeni 2019).

Ostavite Komentar