Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Figura "glava i ramena" + pokazatelj signala

Dobar dan prijatelji!

Glava i ramena je poznati lik u tehničkoj analizi koji se uspio pojaviti u mnogim poznatim knjigama o trgovanju. U stvari, brojka je postala sastavni dio tehničke analize i do danas je zadržala svoju relevantnost kao alat za predviđanje tržišnih kretanja. Međutim, čak i dokazane metode zahtijevaju moderan pristup - grijeh je ne iskoristiti u potpunosti prednost stoljeća automatizacije. Danas gledamo indikator nadzorne ploče Head & Shoulders Dashboard - automatski alat za pronalaženje obrazaca na različitim ljestvicama, s mogućnošću preciznog podešavanja i obavještavanja o novim oblicima.

Razvrstavanje figure

Uzorak glave i ramena dobro je utvrđen psihološki model tržišnih igrača koji se nije mijenjao desetljećima. Svaki novi citat rezultat je borbe između bikova i medvjeda, ali tijekom relativno velikog vremenskog razdoblja ta borba poprima ispravnije prepoznatljiv oblik. Budući da svi trgovci vide isti grafikon, prilikom identificiranja poznate formacije njihovo se ponašanje sinkronizira - emocionalni faktor počinje djelovati.

Sam uzorak sastoji se od tri dijela - visokog vrha u sredini i dva manja vrha sa strana. Dakle, "ramena" figure oblikuju prvi i drugi vrh, a "glava" vrh u sredini. Linija potpornje povučena uzduž likova slike također je signalna linija - njezin prijelom određuje promjenu trenda.

Prvi mali vrhunac i kasniji pad znači slabljenje uzlaznog nagona - gubitak entuzijazma bikova. Međutim, zadržavajući inerciju, cijena se i dalje kreće prema gore, tvoreći veći maksimum. U ovoj fazi ostaje vjerojatnost nastavka bikovskog pokreta. No, čim cijena padne na razinu prethodnog minimuma, daljnji razvoj događaja je već unaprijed određen. Bikovi rade svoj posljednji pokušaj rasta, ali u pravilu cijena doseže samo najbližu razinu otpora - razinu prvog vrha, nakon čega ostaje pričekati da se razina podrške probije i spusti.

Postoji i obrnuta brojka - obrnuta glava i ramena, koja tvori signal za kupovinu. U ovom slučaju, umjesto tri vrha, imamo tri dna, s najnižim u sredini. Uzorak signalizira završetak silaznog trenda i formiranje novog vektora kretanja.

Pokazatelj nadzorne ploče za glavu i ramena

Indikator koji je postavljen u skladu sa standardnim uputama daje sažetu tablicu uzoraka iz svih valutnih parova i vremenskih okvira. Svaki je uzorak označen imenom instrumenta, vremenskim okvirom, smjerom signala (bikov ili medvjedast), vremenom formiranja (barovi natrag) i trenutnim referencama na grafikonu slike. Klikom na gumb s nazivom instrumenta i vremenskim okvirom otvorit će se grafikon s otkrivenim uzorkom.

Postavke pokazatelja:

 • Simboli - popis alata odvojen zarezima;
 • Je ... Vremenski okvir omogućen - omogućava ili onemogućuje traženje uzoraka na određenom TF-u;
 • Poredaj prema - po kojem pokazatelju sortiraj pronađene uzorke. Vrijedi napomenuti da je sortiranje dostupno i klikom na naslov stupca;
 • Vrsta sortiranja - sortiranje uzlaznim redoslijedom (uzlazno) ili silaznim redoslijedom (silazno);
 • Postotak blizine cijene - točnost konstrukcije uzorka. Veća vrijednost omogućit će vam da pronađete više postavki;
 • Napunite uzorke bojom - nacrtajte oblike s punjenjem;
 • Zaslon Glava i rame - omogućuju / onemoguće prikaz tradicionalne figure;
 • Obrnuti prikaz glave i ramena - omogućavanje / onemogućavanje prikaza obrnute slike;
 • Dubina, odstupanje, stražnji korak - parametri standardnog ZigZag indikatora;
 • Naslov upozorenja - naslov upozorenja;
 • Upozorenja za iskakanje - omogućuju / onemoguće upozorenja o novim signalima u terminalu.

Praktična primjena

Primivši signal o formiranju nove figure, prvo što moramo utvrditi je postojanje kontinuiranog jednosmjernog pokreta. To podrazumijeva trend koji traje više od 100 bara, bez obzira na odabrani vremenski okvir.

Nadalje, utvrdivši da je trend uzlazni, čekamo formiranje uzorka. Na početku formiranja drugog ramena crtamo potpornu crtu za minimalne fluktuacije. Ovo će biti signalna linija, probijanje kroz koju će ukazivati ​​na preokret cijene.

Trebate ući na tržište nakon prolaska razine podrške. Potvrda je zatvaranje svijeća nakon razine - na sljedećem otvorenom tržišnom nalogu za prodaju.

Stop gubitak je postavljen malo iznad vrha drugog ramena. U nekim slučajevima cijena može ponovno pokušati testirati najbližu razinu otpora, a to se mora uzeti u obzir pri postavljanju zaustavljanja.

Zaključak

Glava i ramena je vremenski testirana brojka koja vam, ako je ispravno identificirana, omogućava ulazak na tržište na početku dugoročnog trenda. Ovaj indikator uvelike pojednostavljuje praćenje obrazaca Price Action, pravovremeno upozoravajući na pojavu novog signala. Samo morate analizirati pronađeno postavljanje i donijeti konačnu odluku o ulasku u transakciju.

Upute za instaliranje indikatora u MT4

Pogledajte video: FIGURA - FALA FEL Official Music Video (Veljača 2020).

Ostavite Komentar