Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Pregled usluga RoboX Investment Services

Odabir strategija za portfelj nekome je zanimljiv, pa čak i uzbudljiv zadatak, pogotovo ako imate potrebno znanje. Ali što ako imate vrlo malo vremena ili ste još uvijek početnik, a cijeli se proces pretvara u rutinsko listanje kroz desetine stranica praćenja menadžera s neizvjesnim rezultatom? U tome će vam pomoći RoboX usluga, koju ćemo detaljno analizirati u današnjem materijalu.

RoboX usluga je investicija u složen sustav tisuća automatiziranih strategija. Odnosno, stvarni trgovci ne sudjeluju u procesu trgovanja, a portfelj strategije prikuplja se prema izračunatim pokazateljima njihove učinkovitosti, koristeći poseban algoritam.

Koje probleme pokušava riješiti RoboX?

Programeri jednog od najpopularnijih servisa signalizacije Mirror Trader tvrde da se ideja društvenog trgovanja iscrpila. Analizirajući više od milijun jedinstvenih strategija na vlastitoj platformi, došli su do zaključka da učinkovitost modela „slijedite vođu“ dugoročno nije opravdana.

Razvojni programeri RoboX-a ističu četiri ključne točke koje tradicionalno društveno trgovanje ne rješava ili ne rješava u potpunosti:

  1. Nedostatak informacija - nedostatak kritičnih informacija sprječava vas da donosite informirane odluke o trgovanju;
  2. Faktor vremena - kada se točno trebate povezati s trgovcem / strategijom i kad trebate povući novac od pružatelja gubitaka - na forumima se neprestano raspravljaju o tome, kao rezultat toga što se pojavljuju različite „napredne“ taktike ulaganja;
  3. Kvaliteta - svaka strategija trebala bi pokazati dobre rezultate tijekom dovoljno dugog razdoblja;
  4. Količina - u ovom trenutku rezultati pojedinog ulagača pojedinačno ponekad se drastično razlikuju jer usluga ne može pružiti jednake usluge apsolutno svim klijentima.

Unatoč činjenici da pojedine strategije povremeno pokazuju vrhunske rezultate, nije moguće unaprijed identificirati razdoblja rasta. Ispada da, budući da nijedna od strategija ne može uzeti u obzir sve čimbenike trgovanja i tržišne uvjete, u prosjeku imamo 50% uspješnih predviđanja u dužem vremenskom razdoblju.

Drugi problem je točna procjena učinkovitosti strategije. Na primjer, postotak pobjeđenih obrta ne pokazuje jasnu sliku stvarnosti. U stvari, izuzetno je važno da omjer prosječne profitabilne trgovine i prosječne neprofitabilne trgovine, čak i s manje od 50% dobitnih poslova daje sasvim prihvatljiv rezultat. U tom pogledu, Tradency promovira novi pristup, gdje se računovodstvo različitih pokazatelja trgovanja i prebacivanje između različitih strategija događaju automatski.

RoboX usluga je, u stvari, automatski dizajner portfelja ulaganja. Odnosno, ovo je neki sloj između vas i stvarnih sustava. Postavljate željene trgovinske rizike i sustav automatski bira strategije, stvarajući uravnoteženi portfelj.

Princip rada

Iako se ne otkriva točna logika, usluga je naprednija nego što se možda čini na prvi pogled. RoboXov apstraktni radni model zasnovan je na nekoliko ključnih koncepata.

Sve započinje s bazom trgovačkih strategija

Trenutno automatska baza podataka strategije Tradency ima više od milijun jedinica, generira 100.000 signala dnevno. Sve su to stvarne strategije trgovanja na tržištu, čiji se pokazatelji bilježe i analiziraju. Zatim se za svaku strategiju izračunava više od 20 ključnih pokazatelja uspješnosti. Na temelju tih podataka stvaraju se portfelj strategija s njihovim jedinstvenim karakteristikama.

Pakiranje portfelja

Glavni zadatak portfeljskih pakera je analizirati milijune unaprijed definiranih mjernih podataka i stvoriti portfelje koji odgovaraju određenim karakteristikama.

Svaki portfelj ima skup sljedećih parametara:

  • Izvor - određeno tržište, grupa imovine ili određeni instrument trgovanja;
  • Veličina - broj strategija u portfelju (od 1 do 7);
  • Raspored - koliko često se portfelj ažurira. Na primjer, svakodnevno ili nekoliko puta tjedno. Kao rezultat, formira se novi portfelj s jedinstvenim indeksom. Na već povezani portfelj ne utječe;
  • Pokazatelji uspješnosti - svaki portfelj ima jedinstvene pokazatelje uspješnosti: zarada u bodovima, dobit i gubitak u valuti, maksimalno iskorištenje, prosječna profitabilna i neprofitabilna transakcija, postotak dobitnih transakcija, vlasnički parametar T-Score i tako dalje. Pokazatelji se izračunavaju na 10 različitih vremenskih okvira: tjedan, 14 dana, mjesec, 2 mjeseca, 90 dana, pola godine, 270 dana, godina, 2 godine i od samog početka strategije.

Ukupan broj analiziranih portfelja vrlo je velik. Za stvarno trgovanje biraju se najbolji od njih, a s vremena na vrijeme ovaj će se popis možda mijenjati. Portfelj se odabire prema njihovim karakteristikama na temelju upitnika koji je ispunio investitor. Prije svega uzimaju se u obzir profitabilnost i rizici portfelja. Vlastiti algoritam je odgovoran za odabir.

Naravno, isti se učinak može postići i samostalno formiranjem portfelja, ali za to će vam trebati više od nekoliko klikova. To je glavna suština usluge - u potpunoj automatizaciji. Od vas je potrebno samo uplatiti depozit i navesti željene rizike. U ovom slučaju možete odabrati ne jedan portfelj, već stvoriti portfelj portfelja kako biste dodatno stabilizirali raspored.

Početak

Najprije morate imati registrirani račun kod AMarketa. Da biste to učinili, slijedite vezu, a na dnu stranice kliknite "Otvori RoboX račun". Ili idite na izbornik "Trgovanje" - "MT4 Platforma" - "Otvorite trgovački račun". Samo morate ispuniti mali registracijski obrazac i kliknuti "Otvori trgovinski račun".

Sada imate račun za trgovanje, preostaje je sinkronizirati ga s RoboX uslugom.

Idite na svoj osobni račun - "RoboX" i kliknite "Enter the platform".

Prvi put morate odabrati opciju "Ipak niste račun?".

Zatim odaberite "Imati trgovinski račun" i unesite svoje podatke. Da biste dovršili, kliknite "Registriraj".

Kabinet RoboX

U početku nećete imati aktivne portfelje. Da biste dodali portfelj, kliknite "Pronađi portfelje".

Na ovoj stranici možete prilagoditi željene strategije rizika i profitabilnosti.

Sustav će prikazati grafikone profitabilnosti (za posljednjih 6 mjeseci) koji su prikladni za opisane karakteristike portfelja.

Na padajućem izborniku možete vidjeti detaljne informacije o svakom portfelju pojedinačno. Konkretno možete pronaći simbole kojima se trguje, trenutne i prošle signale, ukupan broj uključenih strategija i ponuda.

Označite portfelje koji vam se sviđaju i kliknite "Odaberi portfelje".

U dijaloškom okviru koji se pojavi moguće je urediti udio pojedinog portfelja.

Imajte na umu da prije početka trgovanja na svom računu morate imati najmanje 1.000 USD.

Demonstracija registracije

Nakon što ste brokerski račun povezali s RoboX-om, slijedite ovu vezu kako biste registrirali demonstraciju. Ovdje odaberite veličinu početnog stanja i kliknite "Odaberi i stvorite račun."

Sada možete povezati bilo koji portfelj, pratiti njihovu izvedbu i otvarati ponude. Na lijevoj strani stranice prikazani su trenutni rezultati vašeg računa, posebno veličina plutajuće dobiti, kolaterala i raspodjela sredstava po portfelju. Po želji možete ručno zatvoriti otvorene pozicije.

Zaključak

Kome, zapravo, treba takva usluga? U stvari, ako vjerujete svom algoritmu u svojoj glavi i istovremeno imate slobodno vrijeme, naravno, takva vam usluga ne treba. Ne mogu reći ništa o razvoju algoritma RoboX, u svakom slučaju, osoba još uvijek može uzeti u obzir više faktora od uobičajenog programa, jer ljudski faktor i dalje igra veliku ulogu u trgovanju.

S druge strane, ovo može biti dobra alternativa PAMM računima i statičkim portfeljima. Proces ulaganja s gledišta investitora sličan je sličnim uslugama - prikupljate sredstva, a sustav automatski odlučuje gdje ćete ih raspodijeliti. Ne morate posebno razmišljati o trgovanju, samo povremeno pratite rezultate.

Na takav nenametljiv način prelazimo u razdoblje potpune robotizacije i umjetne inteligencije. I da, neosjetljiva mašina neće cijeniti vaše krikove na forumima. Zahvaljujem menadžerima PAMM-a, ostalo ih je vrlo malo ...

Pogledajte video: SCP Foundation Internal Departments Information (Listopad 2019).

Ostavite Komentar