Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Najbolji unutarnji bar indikator

Pozdrav, prijatelji trgovci!

Model Inner Bar jedan je od osnovnih modela Price Action čija se izvedba testira već desetljećima. No, unatoč jednostavnosti postavljanja, potraga za dobro oblikovanim modelom zahtijeva da trgovac obrati pažnju i upornost, što je po definiciji iscrpljujuće. Mnogo je lakše dati ovaj zadatak pokazatelju, koji automatski signalizira pojavu novog modela na grafikonu. Naziv ovog pokazatelja je InsideBarSetup.

Što je unutarnja traka

Nakon naziva, unutarnja traka nalazi se unutar granica prethodne trake. Njezin je maksimum uvijek manji od prethodnog maksimuma, a minimum je uvijek veći. Tradicionalni model podrazumijeva da je veličina unutarnje šipke mnogo manja od prethodne (vanjske) šipke. To jest, nakon aktivnog skupa, tržište uzima „predah“ i cijena se privremeno konsolidira prije sljedećeg naleta.Pored samih modela, indikator prikazuje cjelovite postavke na grafikonu. Suština postavljanja je trgovina za probijanje granica unutarnje šipke. Ovo je jedan od najpopularnijih načina trgovanja ovim modelom.

Postavka indikatora

Nema ništa neobično u instalaciji indikatora - postupak instalacije sličan je bilo kojem drugom pokazatelju za MT4. U terminalu idite na Datoteka - Otvorite direktorij podataka i premjestite datoteku "InsideBarSetup" u mapu MQL4 - Indikatori, a zatim ponovo pokrenite terminal.

Autor pokazatelja nije se usredotočio na postavke - sve se može prilagoditi vašim željama. Četiri bloka odgovorna su za osnovne postavke indikatora.

 • Minimalna veličina unutarnje trake u točkama - minimalna veličina unutarnje trake u točkama;
 • Ograničite veličinu druge šipke na postotak prve trake - maksimalna veličina unutarnje trake u postocima u odnosu na vanjsku traku;
 • Koristite ATR filter za ograničavanje veličine druge trake - umjesto toga koristite ATR filter unutarnje trake;
 • Period za ATR filter - razdoblje ATR;
 • Granica postotka ATR za prvu traku - maksimalna ATR vrijednost unutarnje trake u odnosu na vanjsku;
 • Ulazni prijelaz plus bodovi - broj bodova dodan ulaznoj točki (lažni filtar raspada).

Zaustavi gubitak:

 • Metoda izračuna - metoda izračuna zaustavnog gubitka;
 • Plus bodovi - dodatni bodovi za zaustavljanje gubitka;
 • ATR množitelj - ATR koeficijent za izračun zaustavljanja;
 • ATR razdoblje - ATR razdoblje.

Iskoristite profit:

 • Metoda izračuna - metoda izračuna dobiti dobiti;
 • 1 plus bod - broj dodatnih bodova do prvog zauzimanja;
 • 2 plus boda - broj dodatnih bodova do drugog uzimanja;
 • ATR Period - ATR razdoblje za uzimanje izračuna;
 • 1 ATR množitelj - koeficijent ATR čitanja za prvo snimanje;
 • 2 ATR množitelj - koeficijent ATR čitanja za drugo uzimanje;
 • TP1 Reward - množitelj prvog oduzimanja u odnosu na izračunatu vrijednost;
 • TP2 Nagrada - množitelj drugog uzimanja u odnosu na izračunatu vrijednost.

Preostale postavke odgovorne su za promjenu izgleda indikatora i uključivanje / isključivanje upozorenja.

Pronađeno postavljanje prikazano je na dnu trake s nekim likom Davidove zvijezde. Boja ove zvijezde može se mijenjati u postavkama. Za trenutnu postavku prikazano je područje vanjske trake (crvena zona) - mjesto za čekanje naloga i razine zaustavljanja (zaustavljanje i dvostruko uzimanje). Također se u gornjem desnom kutu umnožavaju numeričke vrijednosti prikazane na grafu.

Preporuke za upotrebu

Model se treba koristiti samo na velikim TF-ima, po mogućnosti od H4 i višim. Ako je to apsolutno nepodnošljivo, možete mijenjati postavku na H1, ali pod uvjetom da je dobar filtar od cijene buke.

Najprimitivniji način trgovanja postavljanjem je određivanje smjera unosa po boji unutarnje svijeće. Ali ova metoda nije baš pouzdana, a osim toga, unutarnja svijeća u slučaju pravilno oblikovanog postava možda uopće nema tijelo ili ima premalo tijelo.

No, s čime će se mnogi vjerojatno složiti je činjenica da je ulazak u poziciju protiv trenda nezahvalni zadatak. Zašto riskirati kada samo tržište sugerira najvjerojatniji cjenovni smjer? Model unutarnje trake, kao što smo već saznali, je proboj, pa je stoga vjerojatnost lažnog proboja u jednom ili drugom smjeru približno jednaka vjerojatnosti stvarne.

Čak i dodavanjem jednostavnog filtra trenda, možete primijetiti kako se eliminira značajan dio lažnih signala. Kao takav filtar, na primjer, možete koristiti eksponencijalni MA s razdobljem od 100 (stoti). Zapravo, razdoblje ovisi o TF-u na kojem trgujete, ali za H1 tkanje će biti baš dobro. U pravilu, što je veći vremenski okvir, potrebno je kraće vremensko razdoblje.

Pretpostavljamo da imamo posla s padom kada je cijena ispod MA, a s rastom kada je iznad MA. Dakle, ako se unutarnja traka formirala ispod MA, trgujemo samo padom. Da biste to učinili, postavite samo nalog za prodaju - Sell Stop.

Također obratite pažnju na postavke na više razina. Gniježđena unutarnja traka vrlo je jak signal. Takvo postavljanje ukazuje na duže konsolidacije, u vezi s čime možemo naknadno očekivati ​​jači skok cijena.

Jednako jak signal može se dobiti kada se unutarnja traka formira blizu važnih ključnih razina. Ako je razina već testirana u prošlosti više puta, vjerojatnost odboja od nje mnogo je vjerojatnija od pada. Stoga će u ovom slučaju razborito trgovati na razini.

Zaključak

Svestranost modela unutarnje šipke za nekoga se čini minusom, za nekoga naprotiv prednost. U svakom slučaju, ako trgujete uzorcima cijena akcije, indikator InsideBarSetup uštedjet će vam puno vremena. U isto vrijeme imat ćete puno više vremena za reakciju i razmišljanje o ulasku, što može izravno utjecati na profitabilnost trgovine.

Pogledajte video: Episode 3 Symbols of an Alien Sky: The Electric Comet Full Documentary (Veljača 2020).

Ostavite Komentar