Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

MQL4: Ljepljenje datoteka

Pozdrav, kolege forex programeri!

U ovom ćemo članku nastaviti raditi s podacima o krpeljima koje smo dobili kao rezultat prethodnih lekcija.

Za one koji su nam se tek pridružili, prethodni koraci u radu s podacima su:

  1. Prikupljamo podatke o krpeljima na stroju
  2. Pretvori podatke o kvačicama

Povijest krpelja koja dobivamo pomoću pokazatelja Ticks Collector koji smo napisali podijeljena je u nekoliko datoteka. To je učinjeno radi lakšeg rukovanja i skladištenja. Istodobno, za upotrebu ove priče trgovcima su potrebni samo podaci predstavljeni u jednoj datoteci. Razmotrimo koje korake treba poduzeti kako bi se iz nekoliko arhivskih datoteka s podacima o krpeljima dobila ispravna datoteka koja sadrži podatke o povijesti krpelja.

Pisanje scenarija

U video vodiču sam opisao detaljan postupak pisanja scenarija. Ovdje ću govoriti o tome kako ga koristiti jer neće svi biti zainteresirani za programiranje ovog alata i možda neki traže gotov proizvod.

Priprema podataka

Svi podaci s kojima će se obavljati daljnji rad moraju biti u jednoj određenoj terminalnoj mapi. Da biste ga pronašli, trebate otvoriti stavku izbornika "Datoteka" na terminalu i u njoj odabrati pododredbu "Otvori direktorij podataka":

Otvorivši ovu mapu, trebali biste se premjestiti u podmapu MQL4 / Files:

U ovoj mapi i morat ćete imati sve datoteke, o kojima će biti govora u nastavku.

Preporučujem pripremu podataka prije postupka spajanja na sljedeći način. Najprije morate učitati arhivu s najranijim podacima. U mom slučaju, datoteke se pohranjuju na poslužitelju, i odatle ih i dobivam. Zatim preimenujemo sve datoteke na sljedeći način: naziv valutnog para i indeks od jedne do posljednje datoteke redoslijedom prioriteta datoteke. To jest, najstarija datoteka će biti, na primjer, USDCHF1.tks, zatim USDCHF2.tks i tako dalje.

Lepljenje podataka, zaključak

Da biste spojili naše odvojene podatke, morate otvoriti grafikon odgovarajućeg valutnog para u terminalu i na njega baciti svježe napisanu skriptu. Nakon završetka lijepljenja, skripta će u zasebnom prozoru prikazati poruku o rezultatu lijepljenja. Ako je sve prošlo kako treba, u mapi ćete pronaći novu datoteku s nazivom valutnog para koji ćete zalijepiti. Nadalje je već moguće pretvoriti datoteku u .csv format pomoću skripte koju smo napisali u prošloj lekciji i učiniti s podacima sve što želite.

Sljedeće lekcije iz serije Rad s citatima:

Pogledajte video: Robot Building Tutorials #6 - Intro to MQL4 (Listopad 2019).

Ostavite Komentar