Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

MQL4: Analiza akumulirane povijesti krpelja

Dobar dan, moji znatiželjni prijatelji početnici (i nisu baš tako) programeri!

Kao što se sjećate iz prethodnih lekcija, stvaramo skup alata za cjelovit rad s citatima na krpeljima. Već imamo sljedeće alate:

  • Označite sakupljač podataka u obliku indikatora;
  • Pretvornik datoteka sa tikovima u format CSV;
  • Alat za šivanje nekoliko datoteka s krpeljnim podacima u jednoj datoteci.

I u današnjem video vodiču pripremio sam još jedan moćan alat za rad s krpeljima, koji će vam pomoći u provjeri njihove kvalitete i odsutnosti praznina.

Činjenica je da prilikom snimanja podataka pomoću našeg pokazatelja može doći do više različitih okolnosti više sile, što će rezultirati pogreškama pri testiranju savjetnika. Kao rezultat toga, gubitak je stvarnog novca zbog nezadovoljavajuće kvalitete testiranja. Ako je veza prekinuta, poslužitelj visi, ponovno se pokreće i postoje bilo koje druge okolnosti, u našim kreiranim datotekama mogu se pojaviti kritične velike razlike između navodnika. Važno ih je barem na vrijeme prepoznati i biti svjesni kritičnih mjesta, a u idealnom slučaju popuniti nedostatke iz drugih izvora. Na primjer, možete pokrenuti indikator za prikupljanje krpelja na dva različita VPS-a od različitih dobavljača radi pouzdanosti.

U svakom slučaju, kako bismo identificirali takve kritične nedostatke, danas ćemo napisati posebnu skriptu.

Utvrdit će odsutnost krpelja određeno vrijeme, a ako razdoblje nepostojanja novih krpelja premaši vrijednost navedenu u postavkama, o tome napišite u posebnu datoteku u obliku tablice. Scenarij smatra izostanak krpelja tijekom praznika (Božić, Nova godina) kao pauze. To se događa iz razloga što se zaustavljanje trgovanja s različitim brokerima za slične datume vrši u različito vrijeme. Stoga je prilično teško univerzalno odrediti gdje je stvarni jaz i gdje je stvarno zaustavljanje trgovanja i njihovo naknadno nastavljanje.

Drugačija je situacija s vikendom, jer većina brokera ima vikend istim danima u tjednu (subota i nedjelja) i otprilike u isto vrijeme. Iz tog razloga na popisu pauze neće biti standardnog vikenda.

Pa, sada krenimo s pisanjem.

Sljedeće lekcije iz serije Rad s citatima:

Pogledajte video: Robot Building Tutorials #6 - Intro to MQL4 (Studeni 2019).

Ostavite Komentar