Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Indikator srednje reverzije - gotova strategija kanala

Dobar dan prijatelji!

Razine podrške i otpora odličan su alat za tehničku analizu. Međutim, ponekad je teško utvrditi je li se stvarno dogodio kvar ili je li cijena jednostavno testiranje razine. Pokazatelj Srednje reverzije pomaže u identificiranju lažnih kvarova, povećavajući kvalitetu analize.

Kao što znate, cijena ima mogućnost da se uvijek vrati u prosjek. Pokazatelj iskorištava ovu značajku koristeći ne sasvim standardni matematički pristup. Ona se temelji na regresijskoj analizi, konkretno polinomnoj regresiji, na temelju koje se formira takozvani „težište“ cijene. Indikator vam omogućuje da s dovoljnim stupnjem vjerojatnosti utvrdite hoće li cijena probiti razinu potpore / otpora nastavljajući se kretati u željenom smjeru ili se odbiti od nje. Danas je pokazatelj Srednja reverzija glavni junak našeg pregleda.

Karakteristike pokazatelja

Platforma: MetaTrader4
Valutni parovi: bilo koji
Vremenski okvir: bilo koji
Vrijeme trgovanja: bilo koje
Tip indikatora: Indikator kanala
Preporučeni DC: Alpari, Roboforex, Amarkets

Opis indikatora

Indikator je postavljen prema standardnim uputama i predstavlja cjenovni kanal koji se sastoji od 7 linija. Isprekidana linija u središtu naziva se "težište". Zapravo, svi se drugi pravci izračunavaju na temelju standardnog odstupanja od središnje crte. Kanal ima prenapučene i preplavljene zone smještene između sive i krajnje linije kanala. Na ta dva područja vrijedi obratiti posebnu pozornost.

Postavke indikatora uključuju 4 stavke:

 • Omogućuje ili onemogućuje oznake cijena na desnoj strani grafikona;
 • Broj barova za izračunavanje;
 • Koeficijent standardnog odstupanja - utječe na širenje svih linija;
 • Relativni položaj srednjih linija (siva) - uzima vrijednosti od 0 do 1.

Signali indikatora

Glavni zadatak je utvrditi je li tržište u zoni prekupa ili preprodaje. Pogledajmo jednostavan primjer. Recimo da se cijena probija kroz neku razinu otpora. Kako, dakle, utvrditi da je kvar lažan? Općenito prihvaćena metoda je čekati potvrdu - zatvorite svijeću po razini. Međutim, ova metoda ne daje 100% točan rezultat.

Pokazatelj Srednje reverzije crta kanal koji definira ekstremne zone za cijenu. Ekstremne linije kanala određuju zonu prekomjerne kupnje i prenamjene. U ovom slučaju, cijena dotiče gornju crtu, što je snažan znak iscrpljenosti kupaca - tržište se jednostavno nije u stanju nositi s pritiskom.

Drugi način korištenja pokazatelja je određivanje izlazne točke s položaja. Pretpostavimo da otvorite nalog za prodaju nakon pada trenda. Zadatak je odrediti kada će se trend završiti i cijena će se preokrenuti. Dovoljno pouzdan signal je cijena koja ulazi u zonu preplavljene - dodirnuvši donju granicu kanala. To znači da je tržište iscrpljeno, najvjerojatnije će doći do oporavka i ovo je vrijeme za uzimanje profita.

Slijedom istog principa, možete ući po povoljnoj cijeni na povlačenju trenda. Na primjer, u slučaju uzlaznog trenda, unosimo ili dodajemo kada dodirnemo donju granicu kanala trenda.

Kako trgovati

Otvaranje naloga za kupnju:

 • Kanal je usmjeren prema gore;
 • Cijena je blizu važne razine podrške;
 • U isto vrijeme, cijena dotiče donju liniju kanala.

Otvaranje naloga za prodaju:

 • Kanal je usmjeren prema dolje;
 • Cijena je blizu važne razine otpora;
 • U isto vrijeme, cijena dotiče gornju liniju kanala.

Postupak je sljedeći:

 1. Označavamo sljedeće razine;
 2. Odredite smjer kanala;
 3. Čekamo da cijena istovremeno dotakne razinu i krajnju liniju kanala.

Zaustavi gubitak postavljen malo ispod razine podrške. Također, za stupanj zaustavnog gubitka možete vratiti vrijednost ekstremne razine kanala nekoliko bara unatrag.

Izlazimo iz položaja dodirivanjem stražnje strane kanala. Kad se pojavi povratni signal, ponovno ulazimo u položaj.

Primjeri

Jedna od glavnih prednosti pokazatelja je neovisnost o određenom trgovačkom paru i vremenskom okviru. Pokazatelj se pokazuje jednako dobro i u križima i u majorama. Jedino tijekom prve ugradnje potrebno je prilagoditi parametre hlapljivosti instrumenta, tako da je cijena većinu vremena unutar kanala.

Primjer tipične transakcije je da se cijena dotakne izvan kanala, neko vrijeme (obično kratka) kreće vodoravno, a zatim puca prema suprotnoj granici. U ovom je slučaju stop gubitak potreban u slučaju više sile, kada tržište počinje djelovati nepredvidivo.

U slučaju da cijena, koja nije dosegla suprotnu liniju, generira drugi signal za ulazak u istom smjeru, dopušteno je korištenje napuniti. U ovom se slučaju zaustavni gubitak može premjestiti na razinu narušavanja prvog reda.

Naravno, strategija pokazuje najbolje rezultate na kanalu. U ovom slučaju označavanje nivoa nije potrebno, budući da je ovo granica vodoravnog kanala. Profit od takvih kretanja, naravno, nije najveći, ali gotovo zajamčen.

Zaključak

Srednja reverzija je višenamjenski alat koji se može koristiti i za potvrđivanje ulaska u položaj i za pronalaženje najbolje izlazne točke iz njega. Mnogo bolji rezultati mogu se postići odabirom indikatorskih parametara za razinu volatilnosti trgovačkog para, tako da je cijena veća od 90% vremena unutar granica kanala. U ovom će slučaju odrediti prenakupljene i preplaćene zone najtočnije.

Ostavite Komentar