Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

MQL4: Ispitivanje stvarne povijesti

Pozdrav, gospodo, MQL programeri!

Ovim postom dovršavamo niz lekcija o radu s citatima.

Prethodne lekcije:

  1. Označite sakupljač podataka u obliku indikatora;
  2. Pretvornik datoteka sa tikovima u format CSV;
  3. Gluer nekoliko datoteka s kvačicama podataka u jednu datoteku;
  4. Provjera nagomilane povijesti krpelja za rupe.

Danas ćemo napisati skriptu koja sprema tks datoteke za citiranje u hst format koji koristi ispitivač strategije.
Dakle, savjetnike možemo testirati na krpeljima koje smo prikupili od odabranog brokera pomoću ranije napisanog indikatora.

Prilikom testiranja performansi stručnjaka iz MetaTrader 4 testera strategije, najsvečaniji trgovci susreću se s ograničenom preciznošću u postupku testiranja. Ovo ograničenje povezano je s činjenicom da se detaljna povijest navoda pohranjuje od strane terminala u obliku minutnih svijeća. Zauzvrat, svaki minutni svijećnjak predstavljen je sa samo četiri vrijednosti (cijene otvaranja, zatvaranja, maksimalne i minimalne). U mnogim slučajevima to je dovoljno za reprodukciju stvarnih događaja, što ispitivač čini modeliranjem ponašanja cijena unutar minutne svijeće. No, u onim slučajevima kada je riječ o oporavku događaja tijekom objavljivanja važnih vijesti, modeliranje je nemoćno, a samo detaljna povijest krpelja može vam pomoći da vratite stvarne događaje.


Ipak, čak se i sa prikupljenom povijesti krpelja, trgovac suočava s problemom njegove zamjene u ispitivaču strategije. Nažalost, ne postoji redovan način uvoza vlastitih ponuda u ispitivač strategije. Ali to se može učiniti pomoću posebnih alata koji konvertiraju prikupljene podatke o povijesti krpelja u oblik datoteke testera - fxt.

Kao što se sjećate, na posljednjim lekcijama naučili smo kako prikupiti povijest krpelja i spremiti je u posebne datoteke s nastavkom tks. Također smo naučili provjeravati datoteke tks za rupe i spajati datoteke u jednu završnu datoteku. Danas ćemo napisati posebnu skriptu koja će nam omogućiti stvaranje datoteka koje koristi alat za ispitivanje strategije za testiranje i optimizaciju savjetnika. Tako ćemo imati praktično sve alate za stvaranje i korištenje vlastite baze povijesnih podataka, a ciklus predavanja o radu s citatima može se dovršiti.

Pogledajte video: Robot Building Tutorials #6 - Intro to MQL4 (Studeni 2019).

Ostavite Komentar