Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Kako pravilno postaviti Take Profit

Izlazak iz posla često je važniji od ulaska. Svi stalno čujemo kako je trgovanje bez zaustavljanja nemoguće, ali istodobno uzimanje dobiti premalo je pozornosti na Take Profit nalog.

Došlo je vrijeme da se ovaj nesporazum ispravi. U današnjem ćemo članku govoriti o važnosti dobiti dobiti, metodama za njegovo izračunavanje, možete trgovati bez uzimanja i ... još nekoliko kritičnih nijansi.

Što je Take Profit i zašto je postavljen?

Take Profit je naredba za zatvaranje pozicije nakon što cijena dosegne određenu razinu. Postavljen je kako ne bi propustio profit, čak i ako je cijena imovine "zakačila" ciljnu razinu na samo sekundu. Uzimanje profita omogućuje vam sistematizaciju trgovanja i ne daje emocije (pohlepa i nada da će cijena i dalje ići u pravom smjeru) kako biste spriječili trgovca da uzme planiranu dobit.

Zatvaranje transakcije je kako slijedi:

  1. Trgovac otvara dugu poziciju na paru GBPUSD;
  2. Istovremeno, on postavlja profit u području lokalnih maksimuma, ocrtavajući cilj za profitom;
  3. Cijena ide gore;
  4. Kada se dođe do dobiti, transakcija se zatvara, profit se automatski fiksira;
  5. Nakon toga, par ide u korekciju i cijena počinje opadati.

Tako je trgovac uspio ne samo otvoriti posao u pravom smjeru, već i dobiti profit upravo u trenutku kada je trend završio. Naravno, nije uvijek moguće uhvatiti čitav pokret, od početka do cilja, ali uzimanje dobiti, barem vam omogućava, sigurno osiguravate zatvaranje pozicije u „plus“.

Kako postaviti Take Profit u MT4 / MT5?

Tehnički možete dobiti profit na dva načina.

U trenutku otvaranja naloga

Najlakši i najučinkovitiji način poduzimanja novca je u trenutku otvaranja transakcije. Uvijek je bolje unaprijed naznačiti trenutak izlaska s položaja i odmah postaviti prilikom postavljanja naloga.

Da biste postavili profit istovremeno s otvaranjem posla, morate promijeniti postavke narudžbe. Na MT4 terminalu, prozor narudžbe može se otvoriti desnim klikom na oznaku valutnog para i odabirom odgovarajuće naredbe. U prozoru posla prije nego što kliknete Kupite ili prodajte trebate odrediti ciljanu vrijednost u polju "Uzmi profit". Za narudžbe za kupnju ova vrijednost treba biti veća od transakcijske cijene, a za prodaju - manja.

Prilikom postavljanja naloga na čekanju, polje Take Profit popunjava se na isti način.

Za već otvorenu transakciju

Ponekad trgovac, čak i zamislivši cilj transakcije, nema vremena postaviti profit u momentu otvaranja pozicije (na primjer, na tržištu je dosta volatilnosti i, nakon što pričekate samo nekoliko sekundi, možete izgubiti nekoliko bodova). U ovom slučaju, profit se može konfigurirati za već otvorenu transakciju.

U MT4-u se takva operacija može izvesti desnim klikom na otvorenu transakciju i odabirom naredbe "Izmijeni ili izbriši red". U prozoru koji se otvori možete promijeniti parametre zaustavljenog gubitka i dobiti profit, a posebno konfigurirati uzimanje od nule.

Koristite metode zarade

Dobit uzima mnogo. Oni se mogu razlikovati, ovisno o stilu trgovanja trgovaca i pravilima njegove strategije trgovanja.

Do vremena

Ova metoda je učinkovita, na primjer, u trgovanju unutar dana. Kada je sistem trgovanja osmišljen za analizu tržišta tijekom jednodnevne sesije, na kraju dana sve bi se transakcije morale zatvoriti bez obzira na rezultat.

Na primjer, ako trgovac otvori poziciju prodaje ujutro, u 9 sati, a zatim u 23, kada se američka sesija privede kraju, a trgovina mirna, trebali biste izaći s tržišta.

Na ključnim razinama

Ključne razine cijena jedna su od najjačih smjernica za postavljanje zaustavnog gubitka i ostvarivanja profita. Razina na kojoj se cijena prije usporavala ili razvijala može postati snažna podrška ili otpor, ovisno o kojoj je strani otvorenog položaja. Stoga je postavljanje prednosti upravo na ovu marku naj opravdano: ako se cijena kreće u dobrom smjeru, najvjerojatnije će dostići ključnu razinu, ali je li uspjela probiti je veliko pitanje. Stoga je bolje iskoristiti profit u trenutku kada cijena dosegne važnu marku, a ako se nakon toga probije, otvorite novi posao.

Na okruglim razinama

Princip je sličan izlaganju na ključnim razinama. Okrugla razina je također važna psihološka barijera na tržištu, cijena joj teži, ali ne prevlada uvijek prvi put.

Za skalpere i trgovce unutar dana, uz izravno okrugle razine (1.2500, 1.2600 itd.), Relevantne su razine koje završavaju na 20, 50 i 80 (1.3420, 1.3780 itd.).

Prema Fibonaccijevim razinama (ekstenzije)

Ovaj je princip također sličan postavljanju prednosti na ključnoj razini, ali u ovom slučaju, za određivanje ciljane vrijednosti, morat ćete koristiti Fibonaccijeve alate. U MT4 terminalu, oni se mogu odabrati putem kartice "Umetanje / Fibonaccije" u gornjem izborniku.

Fibonacijeve linije protežu se na temelju prethodnog trenda i daju smjernice za kretanje cijena u suprotnom smjeru (korekcija). Prilikom otvaranja transakcije nakon preokreta trenda, razina 61,8 bit će dobar cilj.

Oznaka na kojoj se Fibonaccije podudara s okruglom razinom ili potpora / otpor će biti najbolja opcija za podešavanje profita.

Pritoka

Optimalan cilj za profit će biti spajanje (nekoliko kombinacija) nekoliko razina. To može biti, na primjer, kombiniranje razine podrške s okruglom razinom, ili s jednim od Fibonacijevih ciljeva, ili sve odjednom. Što se više razina kombinira u jednoj marki, to je jača i postaje učinkovitija.

Volatilnošću

Za postavljanje profita uzimanja volatilnosti najprikladnije je koristiti posebnu uslugu (na primjer, mataf.net) koja određuje prosječnu vrijednost svijeće po satu, danu i druge statističke pokazatelje. Na temelju njih postavit će se preuzimanje.

Odabirom željenog valutnog para na mataf.net, možete vidjeti pokazatelje njegove volatilnosti. Kada trguje unutar dana, trgovca će zanimati prosječna vrijednost dnevne svijeće.

Ako, na primjer, u GBPUSD-u prosječna cijena dnevno pređe 100 bodova, a transakcija se otvori kada je cijena već prešla 20 bodova u pravom smjeru, više od 80 pipsa od ove transakcije ne treba očekivati.

Postavljanje dobiti uzimanje volatilnosti prilično je uobičajena opcija, ali ima smisla kada trgovac nema druga mjerila, kao što su ključne razine.

Prema lokalnom ekstremumu

Taj se izlazak s pozicije vrši ručno, a ne automatskim uzimanjem profita.

Ako je cijena, krećući se u pravom smjeru, stvorila novi ekstremum, a zatim se počela okretati natrag, ima smisla ručno zatvoriti položaj. Nova krajnost ukazuje da se pokret trenutno iscrpio i nije poznato hoće li se trend nastaviti. Istodobno, na razini cijena već je formirana nova razina, što će zakomplicirati daljnje kretanje.

Čak i ako je profit od ranije bio postavljen, a cijena ga nije dosegla, u takvoj je situaciji bolje zaključiti posao ručno i uzeti profit koji je u ovom trenutku.

Nakon velike svijeće

Još jedna mogućnost za ručno zaključivanje posla. U pravilu, nakon formiranja velike svijeće, dolazi do usporavanja i ispravljanja, ponekad prilično jakih. Ako se otvorenom transakcijom u pravom smjeru stvori velika svijeća koja je donijela znatan profit, bolje je zatvoriti transakciju, što će uštedjeti ovaj profit.

Oscilatori prekomjerne kupnje / preopterećenja

Ova metoda izlaska iz transakcije provodi se i ručno i zahtijevat će osobnu prisutnost trgovca na terminalu.

Jedan od oscilatora mora biti instaliran na shemi imovine - najčešće se Stochastic koristi za određivanje prekupa / preprodaje, ali možete raditi i s pokazateljima RSI ili Bill Williams. Tijekom kupovine trebate pričekati dok se oscilatorne linije ne povise iznad razine 80 - nakon čega se ugovor zatvara. Za prodaju, referentna vrijednost je razina 20. Na drugim oscilatorima razine se mogu razlikovati (ponekad ih morate dodijeliti sami), ali princip je svugdje isti.

Nedostatak ove metode je u tome što tijekom dugoročnih trendova oscilator brzo ulazi u zonu prekomjerne kupnje / preprodaje i ostaje tamo, ili počinje oscilirati gore-dolje dok cijena ide u jednom smjeru. Kao rezultat toga, trgovac zaključuje posao na samom početku trenda, uzimajući samo mali dio moguće dobiti.

Taj se nedostatak može nadoknaditi podešavanjem osjetljivosti indikatora, no potrebno je empirijski odrediti optimalne parametre.

Zaustavi gubitak * N

Jedan od najlakših načina za podešavanje dobiti, međutim, to zahtijeva kompetentno postavljanje zaustavnog gubitka. Nakon postavljanja granice gubitka, podmetanje se postavlja na udaljenosti od jednog i pol, dva, tri ili više puta. Tako se osigurava pozitivno matematičko očekivanje od trgovanja.

Međutim, tržište ni na koji način nije vezano za takve čimbenike, čimbenici koji uistinu utječu na cijenu u ovom trenutku se ne uzimaju u obzir prilikom postavljanja dobiti dobiti.

U nekim posebnim slučajevima (primjerice, prilikom skalpiranja), profit može uzimati čak i manje od zaustavnog gubitka. Međutim, ovo je prije iznimka od pravila, a da bi se dugoročno osigurao pozitivan rezultat, potrebno je osigurati da potencijalni profit bude veći od gubitaka, čak i stavljajući na razinu ili nestabilnost.

Trajno zaustavljanje

Zadnji stop vjerovatnije je vrsta zaustavnog gubitka, no pruža zaštitu profita i omogućava vam da iskoristite maksimum iz pokreta. Trajno zaustavljanje pomiče se nakon cijene na određenoj udaljenosti, na primjer, na 20 ili 30 bodova. Sve dok cijena ide u pravom smjeru, povlačenje štiti sve veći i veći profit, ako se obrne, plutajući zaustavni gubitak ostaje na mjestu kako bi zaustavio daljnje gubitke ako se trend obrne.

Ne uzimajte profit - na suprotnom signalu

Iako je uporaba dobiti, iako je preporučeno, nije kruto nepromjenljivo pravilo (poput upotrebe zaustavnog gubitka). Stoga su moguće opcije, od kojih je jedna izlazak iz transakcije ne putem, već suprotnim signalom.

Na primjer, transakcija kupnje upisana je kad je cijena prešla dulji prosjek odozdo prema gore. Transakcija je zaključena kad cijena pređe krećući se od vrha do dna i zatvori se ispod nje. Istovremeno možete otvoriti ugovor u suprotnom smjeru.

Prema prethodnom valu vala

Druga je mogućnost mjerenje prethodnog valnog trenda u smjeru otvaranja posla. U ovom slučaju, pretpostavlja se da bi sljedeći val trebao biti približno iste snage, a cijena će proći kroz isti iznos bodova. Dobit uzimanja postavljena je na istoj udaljenosti, ali već od početka trenutnog vala.

fiksni

Ponekad trgovci trguju svim transakcijama s istim uzimaju profit - na primjer, jednako 20 ili 30 bodova. Takve taktike mogu stvoriti dojam stabilne fiksne dobiti, ali u praksi to nije najbolji pristup.

Činjenica je da su uvjeti svake transakcije pojedinačni: ponekad cijena može doseći i do 100 bodova, a ponekad se obrne i nakon 10. Zanemarivši analizu objektivnih čimbenika i postavi profit koji nije ni na koji način vezan za njih, trgovac riskira gubitak profita, čak i kad je cijena u početku kretao se u pravom smjeru.

Dodatne preporuke za postavljanje uzimaju profit

Odabirom za sebe metodu koja najbolje odgovara vama i vašem trgovinskom sustavu, obratite pažnju na neke nijanse rada s profitom.

  • Iako među razmotrenim metodama postoje i one koje uključuju donošenje odluke kada je trgovac već u transakciji, optimalno je odrediti profit prije ulaska na tržište. Dok se ugovor ne otvori, trgovac trezveno misli, kad na računu ima zaradu, emocije mogu prevladati i odluka će biti pristrana.
  • Kada postavljate profit uzimajte po razinama (i ne samo), preporuča se postaviti mu nekoliko bodova bliže (ispod razine pri kupnji i iznad razine kod prodaje). To se radi kako bi se zajamčila dobit, čak i ako cijena lagano dosegne razinu (na primjer, pod utjecajem tržišnih proizvođača koji očekuju da će narudžbe biti poslane u ovom trenutku).
  • Ne preporučuje se pokušati uhvatiti čitav trend trenda u cijelosti. Nitko nije uspio predvidjeti početnu i krajnju točku trenda sve do točke, a zarada od 60% cjelokupnog pokreta već se smatra vrlo dobrim rezultatom. Zapamti to.

Zaključak

Mnogo je načina za određivanje dobiti, od kojih svaki ima svoje prednosti i nedostatke. Na temelju kombinacije čimbenika, najbolja opcija je odrediti visinu prema razinama, i to na onim mjestima gdje se podudaraju, na primjer, s okruglim vrijednostima cijena ili razinama napona. No, vrijedno je sjetiti se omjera zaustavljenog gubitka i uzimati dobit i pozitivna matematička očekivanja.

Prilikom trgovanja na određenom trgovinskom sustavu vjerojatno je da će već sadržavati posebna pravila za postavljanje prednosti. Ako u ovom planu nije predviđen kruti okvir, morate odabrati način koji je najprikladniji za ovaj TS, uzimajući u obzir sve opće preporuke, kao i potrebu poštivanja pravila upravljanja novcem.

Pogledajte video: Croatian THRIVE: What On Earth Will It Take? (Veljača 2020).

Ostavite Komentar