Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

MQL4: prekrasna prijava događaja za vaše botove

Pozdrav, gospodo, MQL programeri!

Sigurno vas mnoge nervira standardni sustav prijavljivanja u terminalu MetaTrader 4. Teško je tražiti pogreške i različite značajne događaje u zapisnicima, jer se oni stapaju sa svim ostalim unosima. I danas ćemo pokušati ispraviti ovu situaciju.

Danas ćemo napisati malu knjižnicu u OOP stilu na jeziku mql4, što će nam omogućiti da održavamo svoje zapisnike za bilo što. U posljednjoj lekciji naučili smo obrađivati ​​html stranice na mreži, a danas ćemo sami kreirati html stranicu koja će nam poslužiti kao zapisnik. Stvorit ćemo malu klasu koja se može lako povezati s bilo kojim savjetnikom, skriptom, pokazateljem.

Glavne značajke naše klase bit će dostupnost funkcije snimanja zaslona s grafikonom i mogućnost prilagođavanja prilagođenih stilova za razne vrste poruka, što može biti neograničen broj.

Vrste datoteka zapisa

Već smo upoznati s html datotekama, ali želio bih razgovarati o općoj strukturi datoteke. Datoteka uvijek započinje s oznakom, što jasno daje do znanja da je to HTML označna datoteka, a ne na primjer xml datoteka. Oznaka je uparena, tako da je na samom kraju dokumenta morate zatvoriti oznakom.

Slijedi oznaka ... Unutar nje se u pravilu nalaze veze do svih datoteka povezanih s dokumentom, kao i do raznih metapodataka. U našem slučaju "glava" dokumenta izgledat će ovako:

  Testiranje Setka dnevnika: 2018.04.18 23:23 

Kao što vidite, uključujemo datoteku stilova default.css. Datoteka se može nazvati drugačije, generirat ćemo je unutar klase.

Dalje će biti tijelo dokumenta, ograničeno oznakama ..., u koje ćemo pisati svoje poruke i snimke zaslona.

Sad razjasnimo datoteku stila css. CSS je stilski jezik koji definira prikaz HTML dokumenata. Na primjer, CSS radi sa fontovima, bojama, marginama, nizovima, visinom, širinom, pozadinskim slikama, pozicioniranjem elemenata i još mnogo toga. To je, zapravo, oznaka html odgovora na pitanje što bi trebalo biti u dokumentu i gdje ga treba nalaziti, dok css datoteka sadrži podatke o tome kako bi trebala izgledati. Naša css datoteka izgledat će ovako:

#body {pozadinska boja: # F5F5F5; } #title {font-size: 200%; boja: # 00C853; } #text {font-size: 150%; boja: # 00C853; } #error {font-size: 180%; boja: # D32F2F; } # upozorenje {font-size: 120%; boja: # FFB74D; }

Zadnje tri oznake #text, #error i #warning (standardna poruka, greška i upozorenje) odgovorne su za boju i veličinu poruke. Svakako možete dodati onoliko svojih stilova koliko želite. Oznaka tijela odgovorna je za boju pozadine, može se mijenjati i po ukusu. Ako svoj dnevnik želite učiniti vrlo šarenim i ne inferiornim modernim dizajnom internetskih resursa, to se također može učiniti. Dovoljno je dobiti osnovno znanje u html-u i css-u. U modernom svijetu će takve vještine sigurno biti korisne još puno puta, a učenje će trajati samo nekoliko tjedana.

Zaključak

Kako napisati samu biblioteku detaljno sam opisao u video vodiču, a u zaključku bih vam želio dati nekoliko ideja o korištenju ove biblioteke. Budući da je ovo klasa, nitko vas ne sprečava da koristite toliko primjeraka klase u okviru jednog programa. Stoga možete napisati nekoliko dnevnika, primjerice, za jednog savjetnika. U jednu datoteku upišite dnevnike transakcija sa snimkama zaslona, ​​u drugu datoteku vodi evidenciju o prekidima veze, a u treću prikupite statistiku. Također, na temelju ove biblioteke možete napraviti savjetnika ili skriptu koja će voditi automatski dnevnik trgovca, unositi statistiku transakcija i snimati snimke zaslona prilikom otvaranja i zatvaranja pozicija.

Pogledajte video: Robot Building Tutorials #6 - Intro to MQL4 (Listopad 2019).

Ostavite Komentar