Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

MQL4: Kako saznati stvarni pad tijekom testova

Pozdrav vama, prijatelji forex trgovcima i programerima!

S vremena na vrijeme postavljaju mi ​​pitanja: kako sastaviti stvarni grafikon povlačenja savjetnika tijekom testiranja. Ovo je vrlo aktualna tema, posebno za one koji vole rizične metode upravljanja novcem.

MetaTrader terminal ima shemu bilance s pravom kapitala i neke statistike o testiranju, ali to nije uvijek prikladno i dobro je kada imate svoj, provjereni alat. Danas ćemo stvoriti takav instrument.

Što ćemo danas učiniti?

Možete pokušati spremiti rezultate testa kao html datoteku kojoj će se priložiti slika u gif formatu:

Na ovoj slici obično se prikazuju opći grafikon ravnoteže s pravom kapitala i bar grafikonima pozicije položaja. Ali ako pokušate razmotriti detalje, vjerojatno nećete uspjeti. Činjenica je da je ovo bitna slika i kad zumirate izgubi se sva jasnoća i crte se zamagljuju:

Da biste mogli povećati graf do beskonačnosti, mora biti vektorski. Upravo u Excelu, ove su ugrađene i terminal lako može spremiti datoteke u CSV formatu. Tako ćemo s vama stvoriti kôd koji će podatke o kapitalu i ravnoteži spremiti u zasebnu datoteku, a zatim sastaviti odgovarajuće grafikone:

Sama metoda i pravila njezine upotrebe u vašim savjetnicima detaljno su opisani u video vodiču. Sve što trebate je reproducirati kod metode i umetnuti njen poziv na odgovarajuća mjesta savjetnika, kao što je to učinjeno u video vodiču, a zatim utrošiti 15 sekundi da crtate grafikon u Excelu.

Zaključak

Kôd koji smo napisali u ovoj lekciji može se koristiti u bilo kojem trgovinskom savjetniku. Također, možete vrlo lako prikupiti i zabilježiti točno one podatke koji vas najviše zanimaju i na temelju tih podataka možete sastaviti bilo koji graf.

Pogledajte video: Robot Building Tutorials #6 - Intro to MQL4 (Studeni 2019).

Ostavite Komentar