Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

MQL4: Pisanje savjetnika na pokazatelju otvorenih pozicija trgovaca

Ne tako davno, na mjestu se pojavio pokazatelj otvorenih pozicija trgovaca. Svidjelo mi se jer možete istovremeno primati podatke iz više izvora. Osim toga, u sklopu pisanja ovog članka malo sam vizualno testirao ovaj pokazatelj, a rezultat mi se činio obećavajući. I danas ćemo raditi s ovim pokazateljem kako bismo koristili njegove podatke u našem savjetniku.

Dakle, danas ćemo napisati savjetnika koji će uzeti podatke s web mjesta i koristiti ih u analizi. Podijelio bih sav rad stručnjaka na nekoliko zadataka: primanje podataka s web mjesta kao niza, raščlanjivanje potrebnih podataka iz primljenog niza, analiza tih podataka i obavljanje transakcija, pisanje statističkih podataka u datoteku za detaljnu analizu.

Koristit ćemo knjižnicu wininet.dll, koja samo omogućava primanje podataka s mreže. Također ćemo usko surađivati ​​sa žicama koristeći funkcije kao što su StringFind, StringSubstr, StringConcatenate, StrToDouble i druge.

Pokazalo se da je savjetnik prilično opsežan, stoga neće biti praktično pružiti određenu šifru u okviru članka. Sve to zajedno s detaljnim objašnjenjima možete vidjeti u video vodiču.

Zaključak

Dakle, napisali smo savjetnika koji uzima podatke iz mreže, analizira ih i čini transakcije na temelju ove analize. Možete dobiti apsolutno sve potrebne podatke i koji su javno dostupni. Općenito, poteškoća je samo u ispravnom pretvaranju iz niza za daljnju analizu.

U međuvremenu, instalirat ću ovog savjetnika na svoj račun i započeti sakupljati statističke podatke da bih kasnije nastavio analizu - da odaberem optimalne razine, izvore podataka i praćenje položaja.

Pogledajte video: Robot Building Tutorials #6 - Intro to MQL4 (Studeni 2019).

Ostavite Komentar