Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Što ako u MetaTraderu 4/5 nema veze?

Dakle, otvorite svoj omiljeni terminal MetaTrader 4/5, pripremite se za „trganje tržišta“, ali umjesto uobičajenog škripavog zvuka, u donjem desnom kutu vidite prigušen natpis - „Nema veze“.

I ona ne nestaje. Što učiniti u takvim slučajevima? Kako oživjeti terminal? Razmislimo.

Metatrader 4/5 trgovačka platforma program je za razmjenu trgovačkih naloga, citata i vijesti s jezgrom koja se nalazi na udaljenim internetskim poslužiteljima brokera. Ako s njim nema veze, trgovac potpuno izgubi pristup trgovanju.

Broker je zainteresiran da klijent ima neprekidnu priliku za trgovanje, pa klijent ima pristup nekoliko poslužitelja, a trgovačka platforma može raditi u uvjetima male internetske brzine. Natpis "Nema veze" obično se javlja iz sljedećih razloga:

 • Trenutna verzija terminala potpuno je zastarjela, ažuriranje iz nekog razloga nije automatski prošlo;
 • Korisnik usprkos Microsoftu radi na Windows XP;
 • Neuspjeh postavki terminala;
 • Račun trgovca "zarobljeni od strane neprijatelja" ili je broker iz nekog razloga zabranio;
 • Problemi s povezivanjem na internet;
 • Internet veza prolazi kroz proxy poslužitelj davatelja usluga.

Ispod u članku nalazi se nekoliko savjeta kako se vratiti valutnim špekulacijama, uklanjajući gore navedene probleme poremećaja komunikacije.

Opcije za ponovno povezivanje Metatrader 4/5 s brokerskim poslužiteljem

Ako se terminal ne spoji na poslužitelj brokera (natpis u donjem desnom kutu ne nestaje čak ni kada se terminal ponovo pokrene), počnite s provjerom internetske veze.

U operativnim sustavima mrežni znak prikazan je u području obavijesti na ploči s informacijama pri dnu zaslona. Da biste bili sigurni da ste na računalu ili tabletu spojeni na svjetsku mrežu, jednostavno otvorite bilo koje web mjesto putem internetskog preglednika, na primjer, Tradelikeapro.

Ako je uzrok neoperativnog stanja Metatrader 4/5 nepostojanje internetske veze:

 1. Provjerite plaćanje internetskih usluga na vašem osobnom računu;
 2. Da biste riješili probleme, obratite se svom davatelju usluga.

Nakon što se web mjesta počnu otvarati, ponovno pokrenite trgovački terminal.

Pitanja kompatibilnosti s OS-om i Metatrader 4/5

Programer za trgovinu platformama MetaQuotes Software Corp više ne podržava Windows XP, stare će verzije i dalje raditi, ali svaki pokušaj uklanjanja i ponovne instalacije Metatrader 4 rezultirat će prikazom poruke „Nema veze“.

Prilikom preuzimanja na web mjestu brokera, naznačit će se da nema podrške za MT4 ispod Windowsa 7, pokušaj "Old Believers" da pronađu takve verzije u arhivima također neće dovesti do uspjeha.

 1. Problem je riješen samo instaliranjem nove verzije OS-a;
 2. Alternativa je pokretanje web terminala putem preglednika.

Neuspjeh poslužitelja posrednika

Broker ili vlasnik podatkovnog centra periodično održava održavanje poslužitelja, što može dovesti do kvara u postavkama veze. Taj problem rješava banalni rescan poslužitelja.

 1. Lijevi klik na zasjenjeni pravokutnik s dijagonalom smještenom u donjem desnom kutu terminala (1);
 2. Pokrenite opciju "Rescan serveri" (2);
 3. Odaberite poslužitelj s najboljom brzinom (ping) veze;
 4. Slomljeni poslužitelji bit će označeni slovima n / a.

Alternativni i najučinkovitiji način za revitalizaciju poslužitelja i vraćanje postavki veze jest stvaranje novog računa u terminalu.

 1. Proširite izbornik "Datoteka" i odaberite opciju "Otvori račun";
 2. Kliknite "Skeniraj" i pričekajte dok program provjeri servere;
 3. Dovršite postupak otvaranja računa odabirom "Demo računa".

Nakon toga možete ponovno pokrenuti Metatrader 4/5 odabirom vašeg stvarnog računa. U 99% slučajeva uspostavit će se komunikacija sa poslužiteljima.

Problemi s vezom s poslužiteljima Metatrader 4/5 zbog nedostatka administrativnih prava ili antivirusnog softvera

Ako imate internetsku vezu, problem nedostatka komunikacije može se riješiti pokretanjem terminala u ime administratora. Trebate desnom tipkom miša kliknuti ikonu MT4 / 5 i odabrati odgovarajuću stavku u skočnom kontekstnom izborniku.

Ako akcija nije dovela do obnove komunikacije, tada:

 1. Ponovno pokrenite računalo;
 2. Otvorite prozor postavki zaštitnog zida.

 • Odaberite stavku koja vam omogućuje interakciju s aplikacijom.

Kliknite opciju (1) i pronađite lokaciju mjesta distribucije terminal.exe programa Metatrader 4/5. Kliknite na opciju "Pregledaj" (2), idite u direktorij programskih datoteka na C pogonu (3), odaberite "terminal.exe" (4). Dodajte datoteku na popis iznimki pomoću gumba "Dodaj". Drugi čest razlog nedostatka komunikacije između terminala MT4 / 5 i poslužitelja brokera može biti promjena ili ažuriranje antivirusa. Posljednje izmjene takvih programa sadrže inteligentni kod za skeniranje procesa, koji negativno doživljava strujanje citata valutnih parova.

Da biste dodali Metatrader 4 antivirusnim izuzećima, pogledajte upute za razvojne programere zbog pojedinačne konfiguracije sučelja i različitih vrsta programa.

Problemi s proxyjem

Ako imate internetske i konfigurirane dozvole za vatrozid i vatrozid (vatrozid), razlog za blokiranje izravnog pristupa trgovinskim poslužiteljima brokera može biti upotreba davatelja proxy poslužitelja.

Davatelj internetskih usluga koristi ove posredničke poslužitelje za praćenje pravila pristupa svjetskom webu i sveobuhvatnu zaštitu klijentskih računala od vanjskih napada. Postavljanjem adrese poslužitelja brokera u Metatraderu 4/5, klijent ga izravno ne kontaktira - zahtjev ide na proxy poslužitelj provajdera.

Teoretski kontrolirajuće organizacije mogu tako oduzeti trgovcima pristup Metatraderu 4 tako da blokiraju IP adrese određenih tvrtki koje pružaju Forex usluge. Platforma Metatrader 4 može se konfigurirati tako da umjesto direktnog traženja IP adrese brokera, uputi poziv na adresu privatnog proxy poslužitelja koja nije na popisima.

Ako trgovac sudjeluje u špekulaciji valute kao hobiju i pokušava uspostaviti trgovački terminal za trgovinu tijekom pauze za ručak na radnom mjestu, možda nema veze zbog blokiranja pristupa luci 443. To čine administratori lokalne korporativne mreže kako bi zaposlenicima ograničili pristup internetu u radno vrijeme.

U oba gore opisana slučaja za komunikaciju s poslužiteljima trebat će vam korisničko ime, lozinka i adresa poslužitelja koja se mogu dobiti od administratora ili davatelja usluga. Nakon što su primili ove postavke:

 1. Pokrenite Metatrader 4/5, otvorite izbornik "Alati" i idite na opciju "Postavke".
 1. Idite na karticu "Poslužitelj", potvrdite "koristi proxy poslužitelj" (1), kliknite gumb "Proxy". U novom prozoru ispunite podatke primljene od davatelja usluga:

 • Napomena - na kraju adrese poslužitelja kroz dvotočku napišite adresu porta. Također biste trebali unaprijed znati vrstu proxyja - HTTP, SOCKS4 ili SOCKS5.

Ako davatelj ili administrator odbija dati adresu, vođen pravilima tvrtke ili zabranama regulatornih organizacija, trgovac će morati samostalno potražiti uslugu proxy poslužitelja koja pruža anonimni pristup bilo kojim internetskim resursima.

U ovom slučaju korisnik može koristiti besplatnu ili kupljenu adresu. Kada kupi proxy, klijent dobiva korisničko ime, lozinku, priključak i adresu. Ako odaberete korisničko ime i lozinku za proxy, ponekad ne. Odaberite adresu s visokim pingom, na primjer, 35.181.36.31, unesite je kroz dvotočku, stavljajući broj porta (u našem slučaju 3128) i vrstu HTTP poslužitelja.

Ostavite prazna polja korisničkog imena i zaporke da provjerite radi li adresa, kliknite opciju "Test", trebala bi se pojaviti poruka - "Test je prošao." Nakon toga kliknite "U redu", zatvorite sve prozore i krenite na posao.

Možete pronaći besplatne popise poslužitelja na uslugama poput FineProxy ili HideMy.name, no upotreba takvih adresa je kratkotrajna i može dovesti do pada brzine rada i usporavanja protoka citata. Tamo se mogu odabrati plaćene verzije sa stabilnim parametrima i statičkim ip-om, što je vrlo važno, primjerice, kada sudjelujete u natjecanjima brokera.

Često se problem komunikacije pojavljuje u Metatraderu 4/5 instaliranom na poslužitelju brokera ako je trgovac odlučio koristiti VPS uslugu.

Broker može zabraniti stvarni račun trgovca u slučaju dugotrajne neaktivnosti, prekida u trgovini. U tom će slučaju kontaktiranje Službe tehničke podrške pomoći da se deblokira račun.

Zaključak

Gubitak veze često se dogodi tijekom prve instalacije Metatradera 4. U drugim slučajevima to je ili gubitak veze s Internetom ili ažuriranje ili instaliranje novog antivirusa, ponovna instalacija OS-a itd. Ili su to nijanse VPS poslužitelja.

U drugim slučajevima, problemi mogu prouzrokovati novogradnje ili kvarove na poslužiteljima brokera. Tada upotrijebite rescan na poslužitelju, posebno obratite pozornost na "trik" - otvaranje demo računa ispod terminala. Ponekad je to jedini spas zbog kojeg su mnoge lebdeće trgovačke platforme počele raditi kad sve druge metode nisu pomogle.

Ostavite Komentar