Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Što trebate znati o izvrsnom oscilatoru o Billu Williamsu

Pozdrav svima!

Ne tako davno na našim stranicama mogli ste se upoznati s vrlo poznatim trgovinskim sustavom jednako poznatog trgovca Bill Williams Profitunity. Da bi radio na ovom sustavu, autor je stvorio nekoliko pokazatelja, a jedan od njih ima vrlo intrigantan naslov - Čudesni oscilator (AO) Billa Williamsa. I kao što ste možda i pogodili, danas ćemo analizirati upravo to.

Karakteristike pokazatelja

Platforma: Bilo koja
Valutni parovi: bilo koji
Vremenski okvir: bilo koji
Vrijeme trgovanja: svakodnevno
Preporučeni posrednici: Alpari, RoboForex, Amarkets

Unatoč intrigantnom nazivu, ovaj se oscilator malo razlikuje od dobro poznatog MACD-a. Principi rada s pokazateljem općenito su isti. U osnovi, pokazatelj pomaže u određivanju pokretačke snage tržišta oduzimanjem vrijednosti sporog pomičnog prosjeka s razdobljem od 34, izrađenim po srednjoj cijeni, od brzog prosjeka s razdobljem od 5. Histogram se sastoji od dva stupca u boji - crvene i zelene. Ako je stupac crvene boje, onda je niži od prethodnog; ako je zeleni, veći je. Histogram AO oscilatora oscilira oko nulte linije i nema razinu pretjerane i prenamjene.

AO indikator uključen je u standardni set terminala MT4 i nema druge postavke osim boje. Da biste ga dodali grafikonu trgovinskog instrumenta, otvorite izbornik "Umetanje / indikatori / Bill Williams / Awesome Oscillator".

Periodi kliznih prosjeka čvrsto su ugrađeni u kod indikatora. Međutim, za eksperimente možete preuzeti skup prilagođenih pokazatelja koje je pripremio naš stalni kralj pokazatelja Pavel888 na forumu u ovom odjeljku. Postoji mnogo opcija za AO indikator, uključujući i one s postavkama razdoblja.

Izračun pokazatelja

Srednja cijena je kvocijent dijeljenja zbroja maksimalne cijene i minimalne cijene s dva. Ponekad se za proračun koristi i Tipična cijena koja se dobiva dijeljenjem maksimalnih, minimalnih i cijena zatvaranja za tri.

Metoda izračuna AO pokazatelja vrlo je jednostavna - dovoljno je izračunati razliku u kretanju prosjeka od srednje vrijednosti s razdobljima 34 i 5:

Kao što vidite, dva pomična prosjeka u potpunosti ponavljaju oblik indikatora. Dakle, formula za proračun izgledat će kako slijedi:

AO = SMA (srednja cijena, 34) - SMA (srednja cijena, 5)

gdje je:

SMA - Jednostavno kretanje prosjeka

Srednja cijena - srednja cijena.

Signali generirani odlicnim oscilatorom

Unatoč činjenici da AO pripada kategoriji oscilatora i da je razvijen kao jedan od alata za filtriranje u strategiji za profit, ovaj indikator također daje neovisne signale.

Nula križanje ili Zero Cross signal

Najjednostavniji osnovni signal koji generira Awesome indikator je Zero Line Cross. Signal kupnje nastaje ako histogram pređe nultu liniju odozdo prema gore. Prvi stupac je ispod nulte crte, a drugi iznad nulte crte. Signali za prodaju su upravo suprotni.

Signal dva vrha

signal «Twin Peaks "(ili" Two Peaks ") za kupnju formira se ako se drugi lokalni minimum pojavi iznad prethodnog, a ti lokalni minimumi su ispod nulte oznake. Na prodaju trebate pronaći dva padna vrha. Ako je treći lokalni minimum formiran iznad drugog ili maksimum ispod drugog za prodaju, tada se to smatra pojačavajućim signalom:

Zapravo, ovo je prilično slab signal, jer mogu biti četiri uzastopna spuštanja maksimuma, kao na gornjoj slici.

Sigurnosni signal

Signal za "tanjir" (ili "džepnica") za kupnju nastaje ako je strašan oscilator iznad nulte crte, a histogram mijenja smjer od silaznog do uzlaznog, tj. Od tri stupca histograma, prvi ima bilo koju boju, drugi je crvena i niži od prvog, treći stupac je iznad drugog i zelen. Taj se signal ponekad naziva "džep", a izgleda ovako:

Ovo je jedini signal kupovine koji se javlja kada je histogram iznad nulte crte. Ovo je također prilično slab signal, jer nakon prvog vrhunca / korita kretanje može biti prekratko, a na njemu ne možete zaraditi. Najbolje je uzimati "tanjir" signale kada je prvi vrh ili udio blizu nulte linije, a indikator i dalje ima pad, kao u slučaju prodaje na gornjoj slici.

Zapamtite da bi za signal Saucera za kupnju histogram trebao biti točno iznad nulte linije, a za prodaju ispod. Zapravo, ovaj model opisuje ulazak u nastavak trenda nakon malog povlačenja, pa bi na grafikonu za ulazak na ovaj signal trebali vidjeti uzlazni trend, a sam indikator bi se trebao idealno uzdizati iz suprotne zone. Evo dobrog primjera kupovine:

Usput, ovu verziju signala za prodaju obično nazivamo "preokrenuti tanjur".

Zaključak

Awesome Oscillator je zanimljiv i učinkovit alat koji može dati dobre ulazne signale. Ipak, kao i svaki drugi indikator, Awesome Oscillator treba koristiti kao dio trgovačkog sustava zajedno s ostalim pokazateljima. Zapamtite - indikatori koji nisu u zabludi ne postoje. Promatrajte upravljanje novcem i ne precjenjujte rizike transakcija. Slijedite pravila vašeg trgovinskog sustava koji je pravilno testiran na povijesnim podacima.

Sami signali sa Awesome Oscillator indikatora prilično su nedvosmisleni i lako ih je interpretirati, pa se početnicima može preporučiti njihova upotreba u njihovim trgovačkim sustavima. Istodobno, vrijedno je zapamtiti da AO indikator hvata kratkoročne impulse, a vrijedno je prilagoditi vrijeme zadržavanja položaja u sustavu na temelju njega na 5-10 svijeća, ne više.

Pogledajte video: Sve što trebate znati o maćuhicama (Veljača 2020).

Ostavite Komentar