Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Filozofska strategija - Zen i umjetnost trgovanja na W1

Kad ste pogledali karte, nikad vam se nije činilo da nešto nedostajete? Jedan mali detalj koji jednostavno niste primijetili. Uostalom, sve je puno jednostavnije nego što nas žele natjerati da vjerujemo. Upravo je na takvim detaljima izgrađen trgovački sustav, o kojem će se danas raspravljati.

Danas ćemo razgovarati o vrlo zanimljivoj filozofskoj strategiji. Čak i samo ime jasno daje do znanja da je ovo vozilo za one koji nešto razumiju u ovom životu i ne žuri.

Karakteristike strategije

Platforma: bilo koja
Trgovački instrumenti: valutni parovi, bitcoin, nafta, zlato, dionice - bilo što
Vremenski okvir: W1
Vrijeme trgovanja: jednom tjedno
Preporučeni posrednici: Alpari, RoboForex, AMarkets

Ideja iza trgovinskog sustava

Strategija "Filozof" dizajnirana je za tjedne karte (u MT4, tjedni je vremenski okvir označen kao W1). Odnosno, jedna svijeća na ljestvici kod nas znači jedan tjedan.

Dakle, namijenjeno je ili onima koji se ne žure, ili obrnuto, onima koji imaju vrlo malo vremena, a vikendom im mogu dodijeliti najviše minutu.

Transakcije na ovoj strategiji obavljaju se jednom tjedno. Možete ući na otvaranju tržnice, ali bit će optimalnije ući u ponedjeljak ujutro - u ovo su vrijeme cijene privlačnije, a vrijeme ulaska ne čini puno vremena na tjednom okviru.

Strategija je vrlo jednostavna i uz pomoć nje možete trgovati "svime što se kreće", jer se sustav temelji na jednostavnoj i "armirano-betonskoj" ideji. Čekamo da se na tjednoj karti pojave tri svijeće zaredom u jednom smjeru - bilo „bikovska“ ili „medvjeda“, a nakon toga uđemo u istom smjeru. I to je sve. To je tako jednostavno.

Činjenica je da ovaj obrazac - tri uzastopne tjedne svijeće u jednom smjeru - pokazuje da postoji velik broj velikih trgovaca u kupnji ili prodaji.

Jer kako biste cijenu kretali tri uzastopna tjedna u jednom smjeru, trebate jako, jako puno novca. A kad se to dogodi, znači da nekome stvarno treba cijena da se preseli. Eto, ovaj impuls lavinski privlači druge sudionike na tržište.

Ne nužno se formiraju vrlo jaki trendovi. Ali računajući na nastavak pokreta, jednak pronađenoj formaciji, od otvaranja prve svijeće do zatvaranja treće, bez repova, sasvim je moguće. Često možete vidjeti snažnije pokrete.

Još jednom, ideja je vrlo jednostavna: ako vidimo tri tjedne svijeće zaredom u jednom smjeru, to znači da na tržištu postoji puno novca koji gura cijenu u tom smjeru.

Pravila sustava

Vjerojatno ste već razumjeli osnovna pravila: čekaju tri nepomične svijeće zaredom i uđite u ponedjeljak ujutro u istom smjeru.

U ovom slučaju, svijeće bi trebale biti očite - njihovo tijelo treba biti vidljivo golim okom bez približavanja rasporedu. Doji s gotovo nikakvim tijelom, ne uzimamo u obzir.

Štoviše, ako svijeća, čije tijelo nije vidljivo na dugoročnoj karti, prekine našu formaciju, tada započinjemo iznova brojati tri svijeće zaredom. Drugim riječima, trebalo bi biti očito "čak i djetetu" koje je pobijedilo ovaj tjedan - "bikovima" ili "medvjedima".

Zaustavite gubitak staviti odmah iza formacije, Neće raditi vrlo često - strategija je vrlo pouzdana, ali ponekad se dogodi. Uzmi dobit postavljeni na udaljenosti jednakoj formaciji, Kao rezultat, ispada da su gubitak zaustavljanja i zarada u filozofijskoj strategiji otprilike 1 do 1. Naravno, možete eksperimentirati sa vlastitim mogućnostima, ali taj je pristup najučinkovitiji s gledišta winratea.

Ako nakon rada na signalu ponovno ugledamo tri svijeće u nizu u istom smjeru, ponovni ulazak može biti previše rizičan. Pouzdaniji ako postojat će barem jedna suprotna svijeća između dva jednosmjerna signala, - tržište se još uvijek mora prilagoditi.

Kad bi cijena gotovo dosegla uzimati profit i počeo prilagoditi, bolje je izaći, Neka dobit bude nešto manja, ali bit će i dalje. Ova tehnika štiti ne samo od gubitka profita, već i od pokretanja zaustavnog gubitka.

Oni koji koriste klasičnu cijenu akcije također mogu pratiti snažne razine, a ako cijena počiva na jednoj od njih, izađite s manjom dobiti.

U slučaju ako je suprotan ulazni signal za ovu strategiju formiran prije nego što se naša transakcija zaključila uz dobit ili zaustaviti gubitakbolje ne raspravljati se s tržištem, Zatvorite trenutnu trgovinu i odmah unesite novi signal. To je normalna praksa.

Strategija upravljanja novcem

Upravljanje novcem u ovom sustavu vrlo je važno. Strategija koristi velike "stani i zaustavi", pa bi puno moralo biti malo. Srećom, centoviks vam omogućuje da organizirate kompetentno upravljanje novcem, čak i uz depozit od 100 dolara.

Volumen transakcije ne smije biti veći od 1% depozita. Pa, za točan izračun, najprikladnije je koristiti kalkulator lota u odjeljku "Alati" na našoj web stranici.

Primjeri ponude

Na tjednim citatima kilograma, tri medvjedeće svijeće u nizu. Čekamo da uđemo u ponedjeljak ujutro - kotacije su otvorene s razmakom, ali s obzirom na ciljnu razinu preuzimanja od 382 pp, točnost unosa ne igra veliku ulogu u transakciji.

Nakon prodaje GBPUSD-a, postavili smo profit jednak udaljenosti od cijene zatvaranja petka do početne cijene prve od tri svijeće u uzorku. Stop gubitak je postavljen malo iznad gornjeg repa prve svijeće.

Unatoč dugom padu, kotacije nisu dosegle profit. Ovo je samo slučaj kad biste trebali izaći, a ne čekati vremenske prilike uz more. Kao što je gore opisano u pravilima strategije, ako svijeća vidno nije došla do teike repom, izlazimo.

Trgovac koji je napustio kratki ugovor morao je zaključiti ugovor s gubitkom zbog pojave suprotnog signala. Tri svijeće u porastu - signal za zatvaranje bilo kojeg suprotstavljenog položaja i otvaranje dugačkog na GBPUSD.

Kao što možete vidjeti iz grafikona, funta nije rasla, a posao je zaključen gubitkom zaustavljenog gubitka.

Pravila trgovačkog sustava ne poništavaju načela tehničke analize, kao što se može vidjeti u drugom primjeru primjene „Filozofa“ strategije u trgovanju zlatom. Tri svijeće zaredom, od kojih je prva ispunila minimalne zahtjeve za „vidljivost tijela“, davala je signal kupnje.

Nakon tjedan dana rasta, preokretna šipka za oblikovanje formira se dovoljno daleko od profita postavljenog. Razina otpora govori u prilog popravljanju položaja, preokret svijećnjaka nacrtao je obrazac "Double Top". Trgovac bi se zaustavio ako ne napusti položaj.

Na istom grafikonu, citati kasnije opet signaliziraju dugo, ali u ovom slučaju bikovi uspijevaju "probiti" otpor. Sljedećeg vala špekulanti probijaju otpor impulsom, a cijena u konačnici doseže naš profit.

Primjeri složenih slučajeva posebno su dati gore, budući da postava je vidljiva golim okom, jednostavnije primjere možete u većem broju pronaći sami otvaranjem terminala.

Zaključak

Na klasičnim valutnim parovima, strategija djeluje besprijekorno. Čak su i na takvim 'divljim', prema nekim trgovcima, valute poput funte.

Strategija "filozof" također je prikladna za upotrebu na vrlo agresivnim instrumentima, na primjer, zlatu. Dakako, stop-gubici će se prebijati češće nego na tišim instrumentima, ali sustav trgovanja ostaje učinkovit.

Osim toga, „Philosopher“ savršeno štiti od stana, jer tri jednosmjerne svijeće jasno ukazuju na završetak konsolidacije i formiranje trenda.

Pogledajte video: Stoicizam - Dnevni Stoičar - Ryan Holiday Filozofija - Sažetak Knjige (Studeni 2019).

Ostavite Komentar