Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kimchi-premium i ostali tajni pokazatelji tržišta kriptovaluta

Pozdrav, kolege trgovci, vlasnici i ljubitelji kriptovaluta!

Tržište kriptovaluta pruža izvrsnu priliku za povećanje kapitala. Prema opažanjima portala Holdcalc.com, gotovo 98% Bitcoin sesija tijekom cijele povijesti završilo je svakodnevno trgovanje u plusu.

Ovo je fantastičan rezultat kojim se nijedan financijski ili robni instrument ne može pohvaliti, međutim, prema neslužbenim statistikama kriptovaluta, 90% trgovaca resetira vlastite račune tijekom kriptozima - Bitcoin je tijekom 2018. pao za 80%.

U današnjem ćemo se članku upoznati s nestandardnim pokazateljima za predviđanje tečaja Bitcoina, vidjeti koliko su učinkoviti i točni te mogu li nadopuniti (ili zamijeniti) klasičnu tehničku analizu.

Za razliku od glavnih kripto valuta, altcoina i tokena izgubili su više od 90% troškova, mnogi špekulanti zadržali su većinu sredstava u tim digitalnim dobrima zbog visokog potencijala rasta kriptovaluta u usporedbi s Bitcoinom na mitingu 2017. godine.

Sada je kriptozim gotovo, desetogodišnja povijest tržišnog trgovanja digitalnom imovinom daje nadu u obnavljanje vrijednosti Bitcoin-a i altcoina i postizanje novih vrhunaca. Osim nade, ne bi naštetilo investitorima i špekulantima da imaju pokazatelje koji predviđaju:

  • Pojava kriptozima;
  • Pivotne točke pada;
  • Vjerojatnost duboke korekcije.

Kao takvi pokazatelji, možete koristiti neke anomalije na tržištu kriptovaluta koje su otkrili analitičari, kao i prilagođavanje alata za tehničku analizu indeksa dionica i Forex tržišta podacima o cijenama i trgovanju Bitcoina.

Nagrada Kimchi Bitcoin

Na kraju 2017. analitičari su neočekivano otkrili nesklad u vrijednosti Bitcoina na južnokorejskim razmjenama kriptovaluta s drugim mjestima, na primjer, u SAD-u, gdje se Coinbase, svjetski lider po broju računa trgovaca, pojavio na tržištu.

Ova trajna pojava, koja se promatra tri mjeseca zaredom, naziva se "kimchi nagrade".

Nepodudarnost u cijeni Bitcoina nastala je slijedećim okolnostima:

1. Protjerivanje razmjene kriptovaluta i zabrana cirkulacije digitalnih valuta u Kini;

2. Vrhunac trgovanja kriptovalutama u Južnoj Koreji, koji je zauzeo udio od 25% u svjetskoj trgovini Bitcoinima;

3. Kampanja Vlade Republike Koreje usmjerena je na "nacionalizaciju" razmjene kriptovaluta.

Nacionalizacijom se podrazumijeva zahtjev vlasti prema lokalnim stranicama za potpunom verifikacijom računa. Umjesto provjere dokumenata koje pružaju kupci, burze su bile prisiljene otvarati račune samo klijentima koje opslužuju banke u Južnoj Koreji. Dakle, vlada je za sebe jamčila prolaz verifikacijskih računa prema svim pravilima (KYC i AML), ali je zapravo zatvorila mjesto za strane trgovce.

Formirana vrsta "domaćeg tržišta" urodila je kimchi nagradom, koja je "nestala" početkom ožujka 2018. godine i zaboravljena.

U lipnju 2019. vraćena je premija za kimchi, što je prisililo stručnjake da ovaj pokazatelj širenja predstave kao pokazatelj kriptozima. Najveće odstupanje od prosječne globalne cijene, koja je dosegla 1000 USD, zabilježena je na korejskoj burzi Gopax.

Kao što možete vidjeti iz gornjeg grafikona, to nije dovoljno za uspostavljanje stabilnog skupa na Bitcoin tržištu, prošle godine tijekom oštrog porasta Bitcoina, razlika je počela od 2000 dolara i neprestano se povećavala. Junska situacija podsjeća na potpuno isti slučaj koji se dogodio prije dvije godine. Nagrada Kimchi prvi put se pojavila u svibnju 2017. i odmah se ugasila.

U ovom se trenutku primjećuje slična slika: troškovi Bitcoina postali su jednaki na svjetskim burzama i razmjenama u Koreji, nakon čega je stopa BTCUSD pala za 40%. U lipnju 2017., nakon što je premija za kimchi smanjena na nulu, tržište kriptovaluta također se prilagodilo za 50%.

Kako koristiti kimchi indikator za predviđanje pada tečaja Bitcoin

Glavni problem korištenja pokazatelja je nedostatak gotovog grafičkog modela. Trgovac će morati samostalno popraviti prisutnost / odsutnost razlike u BTC kotacijama na burzama u Južnoj Koreji.

Koristite podatke analitičkog resursa CoinMarketCap gdje možete popraviti i promatrati svakodnevno:

1. Prosječna tržišna vrijednost BTC-a otvaranjem prve stranice web mjesta;

2. Pronađite cijenu para BTCKRW, automatski pretvorenog u američke dolare na glavnim burzama u Koreji: Bithumb, Coinone, UPbit, Corbit.

Signali kimch indikatora bolje se vrednuju u brojčanim vrijednostima prirasta (tisuće američkih dolara) kako bi se mogli usporediti s povijesnim podacima. Prag rasta može se premašiti za razinu od 2000 USD uz prisustvo stabilnog (pet dnevnih vrijednosti) trenda povećanja ovog pokazatelja.

  • Dvostruki dnevni pad pokazatelja - signal za moguću korekciju što je prije moguće;
  • Nestanak širenja nakon porasta iznad 2000 dolara tjedno znak je kriptozima.

U ovom slučaju, trgovac bi trebao prestati s ulaganjima na tržište, zatvoriti neke nedavno otvorene pozicije i poduzeti korake kako bi zaštitio ostatak Bitcoina.

Indikator dr. Doom

Profesor ekonomije Nuriel Roubini, nadaleko poznat po predviđanju krize 2008. i nadimak "Dr. Doom", dosljedan je kritičar tržišta kriptovaluta. U 2018. godini, znanstvenik je temeljito istražio izdavanje USDT tokena i došao do zaključka da je upravo pitanje ovog digitalnog sredstva spasilo Bitcoin od velikog kolapsa za pola godine.

Mnogi su stručnjaci tada kritizirali izjave Nuriela Rubinija, ali druga je polovina prošle godine u potpunosti dokazala ispravnost najutjecajnijeg ekonomista prema Forbesu.

Tether USD je prvi stabilnicoin na svijetu koji je izumio Bitfinex, burza kripto valute dugo je skrivala autorstvo otvaranjem tvrtke Tether Ltd u offshoreu, skrivajući svoje korisnike. Izdani token izjednačen je s američkim dolarom, obećavajući kupcima stalnu izravnu i obrnutu razmjenu.

Provedeno je o trošku prihvaćene fijat valute, za koju je pokrenuta emisija USDT. Njegov iznos mogao se provjeriti na blockchain-u, a revizija je provjerila fiat američke dolare. Čvrsti privez za dolar omogućio je trgovanje žetonima na drugim burzama koje su kripto-valutni tečaj držale blizu 1 do 1 s USD.

Dokazi su na grafikonu CoinmarketCap-a, kriptostatističkog mjesta koje prikuplja informacije na 20.000 mjesta. Od proljeća 2015. USDT je ​​bio vezan za američki dolar.

Ako otvorite grafikon kapitalizacije Tether USD, možete vidjeti kako je kontinuirani rast izdavanja tokena utjecao na pad tržišta kriptovaluta, „poplava kripto valuta“ mogla bi zaustaviti prodaju panike i čak organizirati skokove.

Na jesen su Tether Ltd i Bitfinex započeli probleme s servisnom bankom, što ih je prisililo da drastično smanje kapitalizaciju povlačenjem fijata i uništenjem žetona. Istodobno se BTC stopa srušila na minimalne godišnje vrijednosti, dokazujući ispravnost Roubinija.

Zahvaljujući njegovim opažanjima, trgovci mogu pratiti puštanje USDT tokena koristeći krivulju kapitalizacije za srednjoročnu prognozu i činjenicu ispuštanja za kratkoročni ulazak na tržište.

U oba slučaja treba uzeti u obzir povećanje ili smanjenje kapitalizacije sa 100 milijuna USD, uz srednjoročno praćenje, pogodna je dnevna analiza grafikona. Nakon što se emisije USDT-a raspodijele na burzi u roku od tri dana, tada tržište slijedi svoje trendove.

Izdanje ne jamči obvezni srednjoročni rast, ali u roku od tri sjednice pokušaji da se smanji stopa Bitcoina otkupiće tržišni proizvođači.

Možete odmah pratiti problem tokena, neprestano nadgledajući blockchain i adrese pametnih ugovora. To je pomalo problematično, s obzirom na činjenicu da je Tether povećao broj platformi i standarda za izdaju stabilcoina, sada tvrtka koristi blokade Bitcoin, Ethereum i Tron.

Kako ne biste sjedili na blokovima tri platforme u preglednicima, koristite uslugu Whalepool koja u glasnike koji koriste botove šalje važne kripto statistike o velikim prijenosima, uključujući Tether emisije u bilo koji blockchain. Poruke imaju vezu da biste saznali više o događaju.

Indeks straha za ulagače u Bitcoin

Tržišna statistika pokazuje da s rastom burze investitori počinju osjećati pohlepu. U pokušaju da maksimiziraju profit, zanemaruju zaštitu, štiteći položaj.

Na burzi se stop-loss ne koristi izravno, jer trgovci otvaraju pozicije u opcijama. Nepostojanje zaustavljanja dovodi do smanjenja volatilnosti njihovih cijena koje se uzimaju u obzir pomoću VIX-a, nazvanog indeksom straha.

Tijekom snažnog rasta dionica, pohlepa tjera investitore da zaborave na strah (VIX je nizak) i stane. Kao rezultat toga, duboka korekcija pretvara se u paniksale. Dionički indeksi čekaju pad, što djeluje poput domino učinka, uvelike smanjujući vrijednost ostale imovine.

Bitcoin, poput dionica, ulagači traže za holding kako bi profitirali od stalnog porasta vrijednosti. Vjeruje se da blockchain tehnologija i široka decentralizacija omogućuju BTC klasificirati kao "digitalno zlato", čija će se cijena s vremenom samo povećavati.

Vjera u stalni porast vrijednosti kripto valuta dobila je zasebno ime - „nacija“ (uzlijetanje na Mjesec). To stvara fobiju FOMO - kupovine uzrokovane strahom od ne dobitka, što osigurava visoku volatilnost, stabilnu višednevnu potražnju za Bitcoin-om.

Mala volatilnost, određena relativnim očitanjem VIX indikatora, ukazuje na nadolazeću korekciju. Smatra se da bi kod vrijednosti od 40 i nižih, trgovci trebali biti oprezni zbog kolapsa koji se nedvosmisleno događa nakon pada pokazatelja na oko 20.

Čim se pojave prvi ozbiljni gubici, ulagači se prisjećaju zaštite, a povećana potražnja za opcijama odražava se na pokazatelje iznad 60, što signalizira dno tržišta.

Indeks straha od Bitcoin naziva se LXVX; izračunava se po cijenama opcija kripto valute razmjenom za institucionalne ulagače Ledger X. Na mjestu nema "slučajnih trgovaca", što ukazuje na pouzdanost podataka za koje ne postoji velika arhiva povijesnih navoda.

Trenutne vrijednosti LXVX ohrabruju, pokazuju da je Bitcoin na samom početku rasta, ali kriptozim još nije prošao, ulagači su i dalje previše oprezni, aktivno štičući zadržane BTC kovanice.

Prošli kriptozim je prošao s vrijednostima indeksa 40-45, oporavak tečaja Bitcoin počeo je kad je LXVX dosegao 75 bodova.

Pokazatelj otpornosti i podrške bitcoina

Razmjena kriptovaluta Ledger X pruža priliku za dobivanje još jednog pokazatelja za određivanje razine podrške i otpornosti Bitcoina. To su zone s uvjetnim cijenama u kojima postoji velika vjerojatnost poništavanja stope.

Ako se kotacije povećaju, unaprijed određene razine otpora djelomično ili u potpunosti uzimaju profit. Ako je zona podrške ispravno definirana, u slučaju pada možete pokušati obaviti kupnju u nadi da će doći do preokreta zbog rasta ili oporavka, što će omogućiti trgovcu da prenese poziciju u propadanje postavljanjem čekanog naloga za zaustavljanje gubitka po ulaznoj cijeni.

Razine otpora i podrške određene su najvišim otvorenim interesom (OI) - brojem opcijskih ugovora otvorenih po određenoj cijeni Bitcoina. Njegove vrijednosti zajedno s brojem opcija bilježe se u posebnu tablicu.

Nakon stupca tekućeg datuma (1) slijedi niz opcija s datumom isteka ugovora (izgaranje / izvedba) ugovora (2). Ugovori sljedeće serije trebaju se uzeti - u primjeru koji se promatra, ovo je 26. srpnja.

Valjanost ugovora je mjesec tijekom kojeg se podaci o otvorenom interesu mogu mijenjati, a vrijednosti za njih odražavaju šesti stupac tablice na koji smo postavili filtar, razvrstavajući broj ugovora u silaznom redoslijedu.

Razine otpornosti na bitcoin definiraju ugovore poput Poziv, podrška - Put. Kao što se vidi iz tablice, najbliži otpor bio je 15.000 dolara, a podršku u padu u srpnju pružila je razina od 9500 dolara.

Koliko je svjedočanstvo točno, vidljivo je na BTCUSD-ovoj karti, u srpnju su se citati odvijali upravo iz ove cjenovne zone. Da biste pojasnili do koje dubine ispod potpornog ili iznad otpora cijena može da se smanji ili poveća, potrebno je dodati ili oduzeti trenutne vrijednosti stupca Bid (3) ili Ask (4) od OI cijene.

Zaključak

Vrijednost opisanih pokazatelja je u tome što oni ne koriste "apstraktne formule", temelje se na stvarnim varijablama koje su izravno povezane s tržištem kripto valute ili Bitcoinom. To omogućava trgovcu da prima pravovremene signale koji ne zaostaju, da unaprijed znaju o nadolazećoj crpki, kako bi pouzdano odredili točke mogućeg zaustavljanja paniksale.

Ostavite Komentar